+30 213 0354432 info@greatescape.gr

To πρώτο ραντεβού είναι μια υπόθεση δύσκολη. Δυο άνθρωποι που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον έρχονται αντιμέτωποι με την αμηχανία, την αγωνία και το αόρατο τείχος που τους διαχωρίζει. Μα είναι και κάτι άλλο που αυξάνει το άγχος αυτής της σημαδιακής συνάντησης, ειδικά για εκείνον που θα κάνει το πρώτο βήμα: η επιλογή του μέρους του ραντεβού.

Οι επιλογές είναι δεκάδες, αν και αρχικά μοιάζουν να είναι περιορισμένες. Και μόνο η λέξη ραντεβού μας παραπέμπει στα γνωστά πιθανά σημεία και με τις καθιερωμένες ενέργειες: δείπνο σε καλό εστιατόριο, καφέ σε γραφικό μπιστρό, γλυκό σε θεματικό ζαχαροπλαστείο, ποτό σε ήσυχο μπαρ ή ταινία σε σινεμά. Φυσικά από το πρόγραμμα δεν μπορεί να λείψει και ο κλασικός περίπατος ή η βόλτα με αμάξι αφού δεδομένο είναι ο ένας να συνοδέψει τον άλλον ως την πόρτα του σπιτιού.

Ωραία και ρομαντικά είναι όλα αυτά και αποτελούν σταθερές αξίες στη συνείδηση μας. Ωστόσο πρέπει να αναρωτηθούμε αν τελικά «δουλεύουν» τα προηγούμενα στο να έρθουν πιο κοντά δυο άνθρωποι στη σημερινή εποχή. Οι εποχές έχουν αλλάξει και μαζί τους εμείς και η ψυχοσύνθεση μας αλλά και οι τρόποι επικοινωνίας. Μέσω των social media είναι πιο εύκολο να δούμε τι αρέσει στο πρόσωπο που μας ενδιαφέρει, πώς σκέφτεται και τι προτιμά. Μπορούμε επίσης να υπολογίσουμε κατά πόσο εσωστρεφής ή εξωστρεφής είναι ο χαρακτήρας αν και αυτό συνήθως φαίνεται στην καθημερινότητα σε περίπτωση που τα δυο άτομα συναναστρέφονται στον ίδιο χώρο (πχ εργασία). Ωστόσο έχει παρατηρηθεί πως στις νέες γενιές η εξωστρέφεια είναι αυξημένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες.

Πρώτο-Ραντεβού-2

Και εδώ είναι που ξεκινά η πρόκληση του πρώτου ραντεβού.

Τα άτομα που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια χρειάζονται κάτι παραπάνω στο πρώτο τους ραντεβού. Αυτό υποστηρίζουν διακεκριμένοι κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι και καθηγητές πανεπιστήμιων του εξωτερικού. Υποστηρίζουν ότι οι εξωστρεφείς χαρακτήρες βαριούνται εύκολα αν τους βγάλεις απλώς για φαγητό ή ποτό στο πρώτο ραντεβού αφού, για να περάσουν καλά χρειάζονται κάτι πιο διασκεδαστικό, δραστήριο και ζωντανό. Προτείνουν εναλλακτικά σημεία για dating όπως είναι μια συναυλία, ένα πάρτι, ένα φεστιβάλ, επίσκεψη σε λούνα παρκ ή μπόουλινγκ σέντερ, χορό, wine bar για δοκιμή κρασιού ή μπύρας.

Ανάμεσα στις προτάσεις των ειδικών για πρώτο ραντεβού βρίσκονται τα ομαδικά παιχνίδια και συγκεκριμένα τα escape rooms. Το ζευγάρι, είτε μόνο είτε με τη συνοδεία φίλων, μπορεί να συμμετάσχει σε ένα διαδραστικό παιχνίδι απόδρασης κερδίζοντας πολλά από τα οφέλη που υπάρχουν σε ένα escape room. Και αν φαίνεται παράξενο να επιλέξει κανείς το escape room για πρώτο ραντεβού, σαν ειδικοί του χώρου ετοιμάσαμε μια λίστα με πέντε λόγους για το δοκιμάσεις κι εσύ κάνοντας το πρώτο βήμα!

Διασκέδαση

Κανείς δεν θα πει όχι σε ένα καλό γεύμα, ένα λαχταριστό γλυκό ή το αγαπημένο του ποτό. Κι όμως στο πρώτο σου ραντεβού δεν πας για να χορτάσεις. Το φαγητό όπως και το ποτό είναι απλώς η συνοδεία μιας ωραίας νύχτας μα μέχρι εκεί. Δεν μπορείς να το ευχαριστηθείς παραπάνω πόσο μάλλον αν θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση. Και όπως είπαν και οι ειδικοί παραπάνω, το να ακολουθήσεις την πεπατημένη δεν αρκεί. Το ραντεβού χρειάζεται διασκέδαση.

Γιατί λοιπόν να μην διασκεδάσεις μαζί της ενώ μπορείς; Σε ένα escape room έχεις την ευκαιρία να μοιραστείς μαζί της μια εμπειρία πολύ περισσότερο ζωντανή από την ταινία που θα πρέπει να παρακολουθήσετε βουβά, καθηλωμένοι δυο ώρες σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο. Σύμφωνα με την πληθώρα θεμάτων των escape rooms μπορείς να πάρεις μέρος σε μια σειρά επίλυσης γρίφων, στην εξερεύνηση κρυφών δωματίων, σε ένα κυνήγι θησαυρού, σε μια περιπέτεια επιβίωσης ή ακόμα και σε μια ολοζώντανη ιστορία τρόμου και φαντασμάτων γεμάτη ένταση και ενέργεια.

Και όλα αυτά με εκείνη στο πλευρό σου.

Πρώτο-Ραντεβού-3

Παιχνίδι

Τα κορίτσια αγαπούν το gaming όσο και τα αγόρια. Έρευνες έχουν δείξει πως το ποσοστό των gamers τείνει να είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες από ότι στους άντρες. Ιδού λοιπόν η ευκαιρία να βγεις μαζί της και να παίξετε σε ένα escape room. Αν είναι gamer δεν θα αρνηθεί. Το αντίθετο μάλιστα! Αν δεν είναι, τότε σίγουρα θα την τραβήξει η πρόκληση του μυστηρίου, της περιπέτειας και του >mind gaming. Στην τελική κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της μια Αγκάθα Κρίστι που διασκεδάζει λύνοντας μυστήρια. Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό αστυνομικής λογοτεχνίας είναι γυναίκες.

Επικοινωνία-επαφή

Το ραντεβού γίνεται κατά βάση για έναν και μόνο σκοπό. Να γνωρίσουμε τον άλλον. Να ανακαλύψουμε τον χαρακτήρα του, να δούμε τη συμπεριφορά του, να έρθουμε πιο κοντά του. Να σπάσουμε τον πάγο και να προχωρήσουμε παραπέρα. Το τελευταίο είναι το πιο δύσκολο καθώς συχνά το εμποδίζουν η αμηχανία και το άγχος. Το escape room αποτελεί την ιδανική λύση μιας και βασίζεται στην επικοινωνία, τη συνεργατικότητα και την επαφή. Σε ένα ζωντανό mind game όπου οι παίκτες μοιράζονται έναν κοινό σκοπό, επιστρατεύουν κάθε ικανότητα που μπορεί να αποβεί χρήσιμη και τη μοιράζονται για το καλό της ομάδας. Μέσω της διάδρασης, αυξάνεται η οικειότητα και η επαφή υπερνικά το άγχος και την αμηχανία. Στο escape room ο πάγος έχει σπάσει πριν καλά-καλά αρχίσει το ραντεβού!

Πρώτο-Ραντεβού-4

Εξερεύνηση

Λένε πως η μεγαλύτερη απόσταση είναι αυτή που χωρίζει δύο ανθρώπους από το να έρθουν πιο κοντά. Λένε επίσης ότι οι σχέσεις δοκιμάζονται στα δύσκολα. Τα escape rooms υπάρχουν για να ενώνουν τους ανθρώπους και να τους βοηθούν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με ηρεμία μέσω της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Επιλύοντας γρίφους και παρόμοιες δοκιμασίες, οι παίκτες στο πρώτο τους ραντεβού θέλοντας και μη ανακαλύπτουν καλύτερα ο ένας τον άλλον . Ο σκοπός και οι κανόνες του παιχνιδιού είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε οι παίκτες να επικοινωνούν και να αλληλοβοηθιούνται. Τι άλλο εκτός από ένα ζωντανό, ομαδικό mind game μπορεί να μας ενώσει; Με κάθε λουκέτο που ανοίγει, ξεκλειδώνεται και μια εσωτερική κλειδαριά που μας κρατά μακριά.

Αξέχαστη εμπειρία

Οι γρίφοι λύθηκαν, οι κλειδαριές άνοιξαν, τα μυαλά πήραν φωτιά και πια έφτασε η ώρα της απόδρασης. Ο χρόνος έληξε, το παιχνίδι τελείωσε, το escape room άδειασε. Και όμως οι στιγμές που έζησες εκεί με την καλή σου στο πρώτο σας ραντεβού, θα μείνουν για πάντα. Όλη αυτή η ένταση, η συγκίνηση, η αλληλοβοήθεια, η ομαδικότητα, η επικοινωνία, η επαφή και ο τελικός θρίαμβος, θα σας συντροφεύουν για μια ζωή. Το escape room είναι από μόνο του μια δυνατή εμπειρία που δύσκολα ξεχνιέται, πόσο μάλλον σαν πρώτο ραντεβού. Όσα ζευγάρια το δοκίμασαν έχουν να λένε πολλές ιστορίες από εκείνη τη φορά. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο που αρκετοί στη συνέχεια προτίμησαν τα escape rooms για να κάνουν πρόταση γάμου. Αλλά αυτό είναι ένα βήμα πολύ παραπέρα και δε χρειάζεται βιασύνη. Για αρχή εσύ το μόνο που χρειάζεσαι είναι να επιλέξεις το κατάλληλο escape room και να ζήσεις μαζί της την πρόκληση. Το σίγουρο είναι πως η νύχτα θα σας μείνει αξέχαστη!