+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά

Οι δραστηριότητες για παιδιά, είναι ένα από τα βασικότερα θέματα που έχει να  αντιμετωπίσει ο σύγχρονος γονιός. Οι γονείς επιθυμούν να περάσουν ποιοτικές στιγμές με τα παιδιά τους, μακριά από τα συνηθισμένα. Θέλουν να δημιουργήσουν με τα παιδιά τους όμορφες αναμνήσεις, στο λίγο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν. Οι σύγχρονες εργασιακές σχέσεις και η αύξηση των εργασιακών απαιτήσεων οδηγούν σε συνεχή αύξηση των ωραρίων. Μια αύξηση που αυτομάτως μειώνει τον ελεύθερο χρόνο των εργαζόμενων γονιών. Παράλληλα, η κούραση έχει αντίκτυπο και στην όρεξη που αυτοί έχουν για να περάσουν όμορφες στιγμές με τα παιδιά τους. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι μειωμένος και ο χρόνος που αφιερώνει ο εργαζόμενος γονιός στα παιδιά του. Μια μείωση που αυτομάτως έχει δημιουργήσει την ανάγκη για ποιοτικότερη αξιοποίηση του εναπομείναντα χρόνου. Αυτός είναι και ο λόγος που οι γονείς συνεχώς αναζητούν εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά.

Υπάρχει μια σημαντική παράμετρος που δεν την σκεφτόμαστε συχνά. Οι χώροι που ένας γονιός επιλέγει να βρεθεί με τα παιδιά του, θα διαμορφώσουν την γενικότερη αισθητική του παιδιού. Θα διαμορφώσουν επίσης το κριτήριο του παιδιού για το τι σημαίνει διασκέδαση και ψυχαγωγία. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν για μια οικογένεια να κάνει σωστή επιλογή στις δραστηριότητες που θα εκθέσει τα παιδιά της. Είναι όμορφο να επιλέγουμε χώρους που έχουν να προσφέρουν σημαντικά ερεθίσματα στα παιδιά. Χώρους που να είναι ωφέλιμοι για την ανάπτυξή τους, ψυχική, σωματική, επικοινωνιακή, νοητική. Χώρους που είναι σχεδιασμένοι με βάση ειδικές προδιαγραφές και standards, κατάλληλοι για παιδιά. Και φυσικά χώρους που διαθέτουν ειδικευμένο προσωπικό, με γνώση κι εμπειρία στο χειρισμό παιδιών Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα στην Αθήνα, έχουν αρχίσει να γίνονται κάποιες σοβαρές προσπάθειες σε αυτό το πεδίο. Καινοτόμοι επιχειρηματίες με τη συνδρομή ειδικών έχουν δημιουργήσει χώρους για εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

Χειμερινές εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά

Η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη που μπορεί να προσφέρει πολλές επιλογές διασκέδασης, δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας. Τον χειμώνα όμως, ακόμα και μια μεσογειακή πόλη σαν την Αθήνα αντιμετωπίζει προβλήματα στο θέμα της εξόδου και της κοινωνικοποίησης. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και το γεγονός ότι σκοτεινιάζει νωρίς αποτελούν εμπόδιο για πολλές δραστηριότητες και κυρίως τις υπαίθριες. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που οι γονείς αναζητούν εναλλακτικές δραστηριότητες για τα παιδιά τους. Τους χειμωνιάτικους μήνες οι δραστηριότητες τείνουν να είναι εσωτερικού χώρου. Η Αθήνα είναι μια πόλη που προσφέρει αρκετές επιλογές. Οι κυριότερες είναι οι εξής:

 

Δωμάτια απόδρασης

παιδικό πάρτιΠρόκειται για μια σημαντική εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά αλλά και για μεγάλους, που έχουν σκοπό να περάσουν αξέχαστες στιγμές μαζί. Αυτός ο συνδυασμός αποτελεί ιδανική επιλογή, γιατί και τα παιδιά θα περάσουν καλά αλλά και οι γονείς! Στα δωμάτια απόδρασης η οικογένεια θα μπει σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με διαφορετικό κάθε φορά θέμα. Εκεί θα πρέπει να λύσει μια σειρά από γρίφους με σκοπό να αποδράσει από το δωμάτιο πριν τελειώσει ο χρόνος. Ο χρόνος συνήθως είναι 60 λεπτά, αλλά μπορεί και περισσότερο! Κάθε φορά που λύνει ένα γρίφο, η ομάδα παίρνει ένα στοιχείο που οδηγεί σε κάποιον επόμενο γρίφο ή πρόκληση. Αποτελεί ιδανική επιλογή για πολλούς λόγους.

Είναι από τα παιχνίδια για παιδιά, που τα ενθουσιάζουν από το πρώτο λεπτό. Ένα παιχνίδι λογικής, συνεργασίας και παρατηρητικότητας, που ακονίζει τις νοητικές δεξιότητες. Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι που θα κάνει ένα παιδί μόνο να περάσει ευχάριστα τον χρόνο του. Θα γυμνάσει το μυαλό του μαθαίνοντάς το να σκέφτεται με ταχύτητα και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Θα το μάθει να παρατηρεί και να συνδυάζει τα στοιχεία του περιβάλλοντός του. Αποτελεί μια εναλλακτική δραστηριότητα που μπορούν να συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά και οι γονείς. Κι αυτό, όχι για να το επιβλέπουν. αλλά για να παίζουν μαζί του με τον ίδιο ενθουσιασμό. Αυτό είναι κάτι που δεν το συναντάμε συχνά σε ομαδικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Είναι όμως κάτι που σίγουρα θα κάνει την οικογένεια να δεθεί ακόμα περισσότερο!

 

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

 

Παιδικά πάρτυ σε δωμάτια απόδρασης

Δεν υπάρχει πιο πρωτότυπη ιδέα από ένα παιδικό πάρτυ σε escape room! Μια εμπειρία διαφορετική από τα συνηθισμένα, που συναρπάζει τα παιδιά. Ένα διαφορετικό περιβάλλον περιμένει τα παιδιά σε ένα παιδικό πάρτυ σε escape room. Μπορούν να παίξουν είτε σε δωμάτια χωρίς ηθοποιό, είτε σε δωμάτια με ηθοποιό. Θα σκεφτούν, να ενεργοποιήσουν όλες τους νοητικές δεξιότητες, θα γελάσουν, θα διασκεδάσουν, Θα περάσουν καλά με τους φίλους τους, σε έναν χώρο απόλυτα ασφαλή, που δεν είναι ένας βαρετός παιδότοπος.

Ειδικά τα δωμάτια με ηθοποιό είναι τα αγαπημένα τους, γιατί συνδυάζουν τη σκέψη με μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση. Οι ηθοποιοί του Great Escape έχουν εμπειρία στο παιδικό θέατρο και στον αυτοσχεδιασμό και είναι το πιο δυνατό στοιχείο κάθε δωματίου!

Οι γονείς θα μπορέσουν να είναι σίγουροι για την ασφάλεια και την ψυχαγωγία των παιδιών τους, χωρίς να κάνουν ιδιαίτερες ετοιμασίες. Θα έχουν γλυτώσει κόπο και χρόνο για ετοιμασίες, ενώ θα έχουν και πλήρη έλεγχο του κόστους! Τα παιδιά από την άλλη θα έχουν την καλύτερη εμπειρία που είχαν ποτέ, ενώ θα αναπτύξουν περαιτέρω τις νοητικές τους ικανότητες! Στο τέλος θα έχουν αποκτήσει μια φανταστική ανάμνηση και θα θέλουν να το επαναλάβουν, γνωρίζοντας τον κόσμο των δωματίων απόδρασης. Από ένα παιδικό πάρτυ σε δωμάτιο απόδρασης, όλοι θα είναι χαρούμενοι!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κανονίσουμε όλες τις λεπτομέρειες για το καλύτερο παιδικό πάρτυ που έχετε κάνει ποτέ! Δώστε στα παιδιά σας μια από τις ομορφότερες αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας και σε εσάς την ικανοποίηση.

 

Εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά 8 – 10 ετών

The Circus

Στο Τσίρκο δεν υπάρχουν ουρές και πολυκοσμία, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν. Το μέρος δείχνει να είναι ενδιαφέρον, αλλά παράλληλα κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει. Τα παιδιά διασκεδάζουν και παίζουν με το τσίρκο, λύνουν γρίφους, ολοκληρώνουν δραστηριότητες και περνάνε καλά. Όμως διασκεδάζει κι αυτό μαζί τους, βάζοντας το μυαλό τους να δουλέψει και ακονίζοντας τις νοητικές τους ικανότητες. Ακόμα, διασκεδάζουν και οι γονείς, κάνοντας μια όμορφη δραστηριότητα για όλη την οικογένεια! Είμαστε σίγουροι ότι και οι παππούδες θα διασκεδάσουν αν έρθουν μαζί!

 

 

The Secret Agent

Το Secret Agent είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα συναρπαστικότερα δωμάτια απόδρασης της Αθήνας. Τα παιδιά και οι γονείς ψάχνουν το κρυμμένο αρχείο μέσα στο γραφείο, ώστε να μη βρεθεί στα λάθος χέρια. Για να το ανακαλύψουν πρέπει να σπάσουν κωδικούς και να λύσουν γρίφους σε μια σημαντική ομαδική προσπάθεια. Ο χρόνος είναι περιορισμένος και οι αντίπαλοι μπορεί να επιστρέψουν στο γραφείο ανά πάσα στιγμή! Θα προλάβετε να βρείτε το αρχείο και να αποδράσετε πριν γυρίσουν;

 

 

Εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά 10 – 12 ετών

The Perfect Robbery

Το The Perfect Robbery είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά αλλά και διασκεδαστικά escape rooms της Αθήνας. Τα παιδιά αποτελούν την πιο διάσημη ομάδα detectives και προσπαθούν να λύσουν ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο, την τέλεια ληστεία. Η αστυνομία δεν έχει ακόμα καταφέρει να βρει κανένα στοιχείο που θα την οδηγήσει στους κλέφτες. Θα καταφέρουν άραγε τα παιδιά να εξιχνιάσουν την υπόθεση, πριν οι κλέφτες αποφασίσουν να επιστρέψουν στον τόπο της ληστείας; Συναρπαστική διασκέδαση με γρίφους, ομαδικές δραστηριότητες και πολύ σκέψη, σε ένα δωμάτιο απόδρασης που τα παιδιά θα λατρέψουν. Μην ξεγελιέστε όμως, θα αποτελέσει πρόκληση και  για τους γονείς!

Release the Kraken

Ένα από τα πιο παραμυθένια δωμάτια απόδρασης της Αθήνας, με πολλά φανταστικά στοιχεία, αλλά και στοιχεία δράσης! Τα παιδιά έχουν βρει στην ακτή ενός πανέμορφου νησιού της Καραϊβικής, ένα σχεδόν κατεστραμμένο παλιό ημερολόγιο. Στην τελευταία σελίδα του ημερολογίου, ήταν γραμμένο ότι υπάρχει μέσα στα βάθη της θάλασσας ένα μυθικό πλάσμα, που σαν αυτό δεν έχει κανείς συναντήσει. Με δυσκολία μπορούν να ξεχωρίσουν τα γράμματα και να διαβάσουν: «Τα κανόνια μας είναι γεμάτα και έτοιμα να ρίξουν στο πλοίο του Ιπτάμενου Ολλανδού. Ξαφνικά, μια βοή ακούστηκε από τα αμπάρια, η οποία γινόταν όλο και πιο δυνατή. Όσο η βοή δυνάμωνε, τόσο το πλοίο μείωνε ταχύτητα.  Από τα βάθη της θάλασσας, ένα τεράστιο πλοκάμι εμφανίστηκε και έκοψε το πλοίο στα δύο, βυθίζοντάς το.»

Αναζητώντας τα ίχνη του πλάσματος, τα παιδιά βρίσκονται μέσα στο αμπάρι του θρυλικού «Ιπτάμενου Ολλανδού». Μαζί τους βρίσκεται και ο Captain Mead, o αιχμάλωτος πειρατής, που θα τους βοηθήσει να αποδράσουν! Η εμπειρία του δωματίου με ηθοποιό είναι κάτι που θα ενθουσιάσει τα παιδιά! Θα περάσουν πολλές όμορφες στιγμές συνεργασίας μεταξύ τους και με τον ηθοποιό, προσπαθώντας να λύσουν τους γρίφους. Επίσης, θα χρησιμοποιήσουν το μυαλό και τη φαντασία τους, αλλά και τα αντικείμενα που βρίσκονται στο χώρο. Θα νιώσουν σαν πραγματικοί πειρατές!

Ο μύθος λέει πως αν κάποιος ελέγξει τη δύναμη του Κράκεν, θα γίνει ο βασιλιάς των 7 θαλασσών! Μέσα στο δωμάτιο υπάρχει αυτό το μυστικό. Θα τα καταφέρουν οι μικροί φίλοι μας να το κατακτήσουν πριν τελειώσει ο χρόνος;

Το Release The Kraken είναι δωμάτιο με ηθοποιό.

 

 

Εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά 12 – 15 ετών

The Survivor

Στο δωμάτιο απόδρασης The Survivor, τα παιδιά μεταφέρονται στο έτος 1865, στην Λατινική Αμερική, ως μια ομάδα ατρόμητων εξερευνητών. Στα χέρια τους έχουν έναν χάρτη για ένα μυστηριώδες νησί, στο οποίο υπάρχει ένας αμύθητος θησαυρός. Θα τα καταφέρουν να τον βρουν και να δραπετεύσουν από το νησί μέσα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα; Στο νησί δεν είναι μόνοι, γιατί εκεί βρίσκεται και ο ναυαγός Captain Morgan. O ναυαγός θα βοηθήσει τα παιδιά να αποδράσουν και θα τα διασκεδάσει, δίνοντας έξυπνες βοήθειες στα πλαίσια της ιστορίας.

Το “The Survivor“ είναι ένα από τα μεγαλύτερα Escape Room στην Ελλάδα (230 τ.μ.) και συνδυάζει, φαντασία, πρωτότυπους γρίφους με μια σειρά από σχετικά εύκολες σωματικές δοκιμασίες. Παιδιά και γονείς θα διασκεδάσουν και θα περάσουν καλά μαζί! To “The Survivor” είναι ίσως το ιδανικό δωμάτιο απόδρασης για όλη την οικογένεια, που θα παίξει και θα δεθεί περισσότερο. Όχι μόνο λόγω των τεράστιων χώρων, αλλά της όλης χαλαρής ατμόσφαιρας! Και φυσικά η παρουσία του ηθοποιού είναι αυτή που απογειώνει την εμπειρία όλων. Μην ξεχάσετε να φορέσετε άνετα ρούχα και να φέρετε μαζί σας δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες για όλους! Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είστε σε ένα εξωτικό νησί! Το The Survivor είναι δωμάτιο με ηθοποιό.

 

 

Great Escape Rooms, τα μεγαλύτερα δωμάτια απόδρασης στην Ελλάδα.

Παιδική Yoga

Παιδική Yoga

Πρόκειται για μια αρκετά διαδεδομένη εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά. Παράλληλα είναι μια από τις πιο κατάλληλες μεθόδους άσκησης και φυσικής ευεξίας για παιδιά κάθε ηλικίας. Οι λόγοι είναι αρκετοί.

 • Δεν είναι επικίνδυνη και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιο παιδί κατά την διάρκεια των ασκήσεων. Η γιόγκα για παιδιά δεν έχει απαιτήσεις ευλυγισίας και φυσικής κατάστασης που ίσως έχουν οι πιο ανεπτυγμένες μορφές για ενηλίκους.
 • Οι ασκήσεις βοηθούν το παιδί να αυξήσει τη σωματική του δύναμη, καθώς επικεντρώνονται στους μύες.
 • Επίσης έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την στάση του σώματος. Και αυτό είναι κάτι που μειώνει πολύ την πιθανότητα μελλοντικών προβλημάτων που σχετίζονται με την σπονδυλική στήλη.
 • Η διαδικασία μοιάζει με παιχνίδι, και το παιχνίδι πάντοτε ενθουσιάζει τα παιδιά. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες το παιδί να θελήσει να εγκαταλείψει τα μαθήματα στο μέλλον. Αντίθετα, θα το προετοιμάσει για μια ζωή φυσικής άσκησης, παραδοσιακής και εναλλακτικής, με μακροχρόνια ευεργετήματα.
 • Η γνωριμία του παιδιού με το σώμα του και τις δυνατότητές του δημιουργεί αυτοπεποίθηση. Επιπλέον, η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που θα αναπτύξει το παιδί στην παιδική του ηλικία. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που βοηθάει τον άνθρωπο και σε άλλες πτυχές της ενήλικης ζωής του.

Adventure Park Μαλακάσσα

adventure parkΑν είστε λάτρεις της περιπέτειας, είναι η κατάλληλη περίοδος να επισκεφτείτε το adventure park στη Μαλακάσα. Εκεί μπορείτε να κάνετε μια σειρά από δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες.

 • Flying fox
 • Αναρρίχηση
 • Βungee τραμπολίνο
 • Τοξοβολία
 • Διαδρομές σε ύψος 10- 15 μέτρων πάνω από τη γη
 • Σκαρφάλωμα που κόβει την ανάσα με ορειβατικό εξοπλισμό
 • Ισορροπία σε στενές δοκούς που συνδέουν τα κλαδιά δύο ή περισσότερων δέντρων

Όλες οι δραστηριότητες πληρούν τους κανόνες ασφαλείας και δεν είναι επικίνδυνες για παιδιά ή γονείς. Εξάλλου σε όλες τις νόμιμα αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις γίνονται πάντα οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όπως είπαμε και πριν, η Αθήνα είναι μια πόλη που προσφέρει μια πληθώρα δραστηριοτήτων. Είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι, οι γονείς μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά εναλλακτικές δραστηριότητες που θα τα ενθουσιάσουν!