Δραστηριότητες στην Αθήνα!

  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  780 450 Great_escape

  Δραστηριότητες στην Αθήνα που καλύπτουν όλα τα γούστα!

  Οι δραστηριότητες στην Αθήνα, έχουν το δικό τους φανατικό κοινό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν πως παρόλο τους γρήγορους ρυθμούς και την πολυκοσμία, καταφέρνει να κερδίσει την μάχη απέναντι στις υπόλοιπες μεγαλουπόλεις της Ευρώπης. Και δεν είναι μόνο η έντονη νυχτερινή ζωή και η πληθώρα από δραστηριότητες στην Αθήνα που την κάνουν να βγαίνει νικήτρια.

  Ένας καλός τρόπος για να ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια μας το μεγαλείο της Αθήνας, είναι να περπατήσουμε στο κέντρο της. Κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο, όσο τρυπώνουμε στις γειτονιές της, ανακαλύπτουμε πόσο περισσότερο μπορούμε να τήν αγαπήσουμε.

  Δραστηριότητες στην Αθήνα

  Δραστηριότητες στην Αθήνα | Great escape rooms

  Ένας από τους ωραιότερους περιπάτους στην Ευρώπη αρχίζει από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και καταλήγει στο κέντρο του Ψυρρή.

  Σε πολύ μικρή απόσταση από το στάδιο, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του ναού του Ολυμπίου Διός. Παρόλο που περνάμε καθημερινά από δίπλα του, σπάνια θα σταματήσουμε για μια φωτογραφία ή για να τον μελετήσουμε προσεχτικότερα. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται η Πύλη του Αδριανού μπροστά στην είσοδο της Πλάκας.

  Προχωρούμε στην Πλάκα όπου είναι αισθητή η παρουσία μεγάλων γκρουπ τουριστών που πλημμυρίζουν τα στενά δρομάκια της και γεμίζουν τις ταβέρνες και τα καφέ που βρίσκονται στην περιοχή. Περνάμε από το γραφικό Μετόχι του Πανάγιου Τάφου, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, καθώς και τον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρως. Ανεβαίνοντας ως τα Αναφιώτικα στη δροσιά, βρίσκουμε μια από τις ελάχιστες γειτονιές της Αθήνας που διατηρεί τη ρομαντική ατμόσφαιρα του παρελθόντος.  Στενά δρομάκια και γραφικές αυλές γεμάτες βασιλικούς και βουκαμβίλιες, που ενδεικνύονται για δραστηριότητες στην Αθήνα.

  Δραστηριότητες στην Αθήνα

  Δραστηριότητες στην Αθήνα

  Μαζί με το ξύπνημα της νοσταλγίας μας υποδέχεται και μια συγκλονιστική θέα της βορειοανατολικής πλευράς της πόλης. Λίγο ποιο χαμηλά συναντάμε το πρόσφατα αναπαλαιωμένο τουρκικό χαμάμ και περνώντας από την Μητρόπολη καταλήγουμε στην οδό Ερμού. Τον πλέον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας. Στην Αγία Ειρήνη στην οδό Αιόλου βρίσκονται δεκάδες μικρά καφέ που σφύζουν από ζωή. Μας καλούν για το πρώτο μας διάλειμμα σε αυτή την βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Στην  γειτονιά του Ψυρρή τα ουζερί και τα μεζεδοπωλεία είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για μια δεύτερη στάση στην βόλτα μας.

  δραστηριότητες στην Αθήνα, που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει και που σίγουρα θα γεμίσουν πολύ δημιουργικά τον χρόνο του…

  Η Αθήνα όμως δεν είναι μια πόλη που το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι μια όμορφη βόλτα στο κέντρο της. Οι δραστηριότητες στην Αθήνα, που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει και που θα γεμίσουν πολύ δημιουργικά τον χρόνο του, είναι πολλές. Μια από τις πιο πρωτότυπες και εντυπωσιακές δραστηριότητες στην Αθήνα, που μπορεί κανείς να απολαύσει,  είναι μια επίσκεψη στο Πλανητάριο. Πρόκειται για ένα διαδραστικό ταξίδι στην μαγεία του σύμπαντος, όπου μικροί και μεγάλοι έρχονται σε επαφή με τις επιστήμες.

  Μια απο τις πιο όμορφες δραστηριότητες στην Αθήνα, που μπορεί να απολαύσει κανείς, είναι και μια βόλτα στο Ζάπειο. Πρόκειται για μια όαση στο κέντρο της Αθήνας όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Είναι μια από τις δραστηριότητες στην Αθήνα, που παρόλο που βρίσκεται μέσα στα πόδια μας, πολύ σπάνια θα κάνουμε στάση. Στάση για να αφιερώσουμε λίγο χρόνο ξεγνοιασιάς ταΐζοντας τις πάπιες στην λίμνη ή περπατώντας ανάμεσα στους αρχαίους κίωνες.

  …έχει τεράστια απήχηση σε όλες τις ηλικίες … μια από τις ομαδικές δραστηριότητες στην Αθήνα που φέρνει κοντά τα άτομα της παρέας …

  Από τις πλέον ανερχόμενες δραστηριότητες στην Αθήνα, αποτελεί και μια επίσκεψη σε ένα από τα δεκάδες δωμάτια απόδρασης που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για την διαδραστική δραστηριότητα όπου ομάδες 2 μέχρι 6 ατόμων κλείνονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο και πρέπει να λύσουν μια σειρά από γρίφους για να αποδράσουν από αυτό σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο που συνήθως είναι 1 ώρα.

  Δραστηριότητες στην Αθήνα

  Δραστηριότητες στην Αθήνα | Great escape rooms

  Η συγκεκριμένη αυτή δραστηριότητα έχει τεράστια απήχηση σε όλες τις ηλικίες. Πέραν του ότι είναι μια ομαδική δραστηριότητα, ουσιαστικά βιώνεις μια ιστορία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σου. Με βάση τις δικές σου αποφάσεις και ενέργειες μέσα σε ένα περιβάλλον που σε ταξιδεύει σε έναν άλλον κόσμο. Τα δωμάτια απόδρασης έχουν το καθένα εντελώς διαφορετική θεματολογία. Μπορεί να βρεθείς ως ένας άλλος Ιντιάνα Τζόουνς σε έναν ναό τον Ίνκας ή να είσαι εγκλωβισμένος σε ένα υποβρύχιο που βυθίζεται νιώθοντας την αδρεναλίνη να σε διαπερνά. Η τελευταία τάση στα δωμάτια απόδρασης που τα έχει κάνει ακόμα ποιο δημοφιλή είναι η παρουσία ηθοποιών.  Συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι και συνήθως, ρόλος τους είναι να τρομάζουν την ομάδα κάνοντας τα ζόμπι ή τον μανιακό δολοφόνο.

  Αττικό ζωολογικό πάρκο

  Από τις ποιο όμορφες δραστηριότητες στην Αθήνα, αποτελεί και η επίσκεψη στο Αττικό ζωολογικό πάρκο. Καταρχήν μην παραλείψετε να εφοδιαστείτε με τον χάρτη του πάρκου στην είσοδο, καθώς θα σας βοηθήσει πολύ στην περιήγησή του. Πανέμορφα ζώα από όλο τον κόσμο θα μαγέψουν και θα εντυπωσιάσουν χαρίζοντάς σας μοναδικές αναμνήσεις.

  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

  Δραστηριότητες στην Αθήνα – Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

  Το Αττικό ζωολογικό πάρκο διαθέτει πάνω από 350 είδη ζώων, ενώ σχεδόν τα μισά είναι είδη απειλούμενα ή προς εξαφάνιση. Εκτός από εξωτικά ζώα, ένα τμήμα του πάρκου είναι αφιερωμένο στην ελληνική πανίδα, με την καφέ αρκούδα αρκούδα να ξεχωρίζει. Επίσης, θα δείτε πολλά είδη πτηνών, αφού στο παρελθόν ήταν ορνιθολογικό πάρκο, με την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στον κόσμο. Την παράσταση όμως, κλέβουν οι θαλάσσιοι ελέφαντες και τα πανέξυπνα δελφίνια με την μοναδική εμφάνισή τους στην πισίνα του πάρκου.

  Γενικά οι δραστηριότητες στην Αθήνα, μπορούν εύκολα να καλύψουν όλα τα γούστα. Από απολαυστικούς περιπάτους, διαδραστικές δραστηριότητες, βόλτα για ψώνια, ποτό και φαγητό. Πρόκειται για μια πρωτεύουσα που δεν χάνει ποτέ τον ρυθμό της, μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

  AUTHOR

  Great_escape

  All stories by: Great_escape