+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Η γνώση και τα εκπαιδευτικά παιχνίδα είναι δύναμη! Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει γνώσεις, όχι μόνο όμως εγκυκλοπαιδικές. Οι άνθρωποι χρειάζονται γνώση και καλλιέργεια των έμφυτων δεξιοτήτων τους. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι ίσως ο πιο ευχάριστος τρόπος, όχι μόνο να αποκτήσουμε γνώση, αλλά και να την καλλιεργήσουμε! Αυτού του είδους παιχνίδια, στοχεύουν στην διεύρυνση του πνευματικού μας ορίζοντα, μέσα από μια ομαδική, βιωματική εμπειρία.

Μέσα από το παιχνίδι, οι άνθρωποι έχουν την εμπειρία μίας ασυνήθιστης επαφής με τους άλλους, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, είναι μια αρχαία ανάγκη των ανθρώπων που παρατηρείται σε κάθε πολιτισμό. Διεξάγονται με σκοπό τη μάθηση γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά και την ψυχαγωγία των συμμετεχόντων! Προσφέρουν διέξοδο από το άγχος και την ρουτίνα της καθημερινότητας. Η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά παιχνίδια ταξιδεύει τους συμμετέχοντες σε έναν τόπο φαντασίας.

 

 

Συστατικά και δομή | Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Τα βασικά συστατικά που συναντάμε στα εκπαιδευτικά παιχνίδια, είναι η αλληλεπίδραση, η πρόκληση, η σωματική και η νοητική διέγερση. Η μαγεία του παιχνιδιού είναι πως μας κάνει να αισθανόμαστε, να σκεφτόμαστε και να δρούμε ταυτόχρονα. Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, ειδικά σε ένα δωμάτιο απόδρασης, έχει τη δυνατότητα να μας απορροφήσει ολοκληρωτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα παιχνίδια απόδρασης έχουν σαν βασικό τους χαρακτηριστικό το στοιχείο της απορρόφησης (immersion). Επίσης, βοηθάει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και αποτελεί, ίσως την μοναδική ενεργητική ξεκούραση. Tα εκπαιδευτικά παιχνίδια:

  • Προλαμβάνουν, θεραπεύουν και αποκαλύπτουν την ψυχοσύνθεση των παιδιών.
  • Αναπτύσσουν αλλά και βελτιώνουν τις έμφυτες νοητικές δεξιότητες.
  • Εκπαιδεύουν και ψυχαγωγούν ταυτόχρονα, σε αρμονία.
  • Καλλιεργούν τον σεβασμό, την συνεργασία, την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα και την φιλία.
  • Συμβάλλουν στην ανάγκη για έκφραση και δημιουργικότητα, απελευθερώνοντας τη φαντασία.
  • Γεννούν το αίσθημα της αυτοπεποίθησης μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση του παιχνιδιού.
  • Προσφέρουν άφθονο γέλιο και χαρά, ειδικά στα δωμάτια με ηθοποιό, που έχει την απαραίτητη γνώση και πείρα να ενεργοποιήσει αντιδράσεις.

 

 

Great Escape Rooms | Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Τα δωμάτια απόδρασης των Great Escape, ανήκουν σαφώς στα εκπαιδευτικά παιχνίδια! Έχουν μάλιστα διπλό στόχο, την διασκέδαση και τα πνευματικά οφέλη. Είναι κατάλληλα για παιδιά από 7 έως …107 ετών και μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ψυχοσωματική ανάπτυξή τους. Τα Escape Rooms αφορούν όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, καθώς δεν έχουν κανένα τέτοιο περιορισμό θεματολογίας ή πρακτικής. Ο στόχος τους είναι ο συνδυασμός της ψυχαγωγίας και της πνευματικής ανάπτυξης. Αυτό γίνεται μέσα σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο, ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον. Τα δωμάτια είναι άψογα σχεδιασμένα, με πρωτότυπα σενάρια τα οποία το προσωπικό μας μπορεί να προσαρμόσει, ανάλογα με την ηλικία.

 

 

Όλα τα μέλη της ομάδας, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη λογική και τις αισθήσεις τους, ώστε να βρουν κρυμμένα στοιχεία και γρίφους. Αποκωδικοποιώντας τα ευρήματα αυτά και με την απαραίτητη συνεργασία μεταξύ τους, θα μπορέσουν να αποδράσουν επιτυχώς από το δωμάτιο. Τα παιχνίδια δράσης των Great Escape, βρίσκονται στην καρδιά της πρωτεύουσας, στου Ψυρρή. Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα με το Μετρό από τη Στάση Μοναστηράκι ή από τη στάση Θησείο του ΗΣΑΠ. Ακόμα και το ιδιωτικό σας αυτοκίνητο μπορείτε να το φυλάξετε στο πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στο Great Escape. Τα δωμάτια απόδρασης είναι συναρπαστικά παιχνίδια λογικής, ιδανικά για να φιλοξενήσουν μικρές και μεγάλες ομάδες. Αναλυτικότερα, τα δωμάτια είναι κατάλληλα για:

Σχολεία

Τα Great Escape Rooms, είναι κατάλληλα για ολιγόωρες ή μονοήμερες σχολικές εκδρομές. Οι μαθητές μπορούν να χωριστούν σε ομάδες και να μπουν ταυτόχρονα σε διαφορετικά δωμάτια. Ανάλογα με τον αριθμό τους, υπάρχουν δυνατότητες επέκτασης του παιχνιδιού. Η ομάδα μπορεί να μπει σε συνεχόμενα δωμάτια ή να μπουν διαφορετικές ομάδες στο ίδιο δωμάτιο, μια μετά την άλλη. Για την επιτυχημένη έξοδο τους από τα δωμάτια, δεν απαιτούνται ειδικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, παρά μόνο συγκέντρωση, ταχύτητα και συνεργασία. Υπάρχει δυνατότητα τα παιδιά να διαλέξουν το σενάριο που προτιμούν να παίξουν, αφού οι gamemasters τα ενημερώσουν για τις επιλογές!

Φίλους

Τα δωμάτια απόδρασης των Great Escape, είναι μια διασκεδαστική, πρωτότυπη δραστηριότητα, για να περάσετε ποιοτικές στιγμές με τους φίλους σας. Εξάλου, τα escape rooms είναι από τη φύση τους παιχνίδια για παρέα. Τα escape rooms θα σας χαρίσουν μια εναλλακτική, διαδραστική εμπειρία, που θα αγαπήσετε! Είναι ένα από τα λίγα εκπαιδευτικά παιχνίδια, που μπορεί να συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ σας. Θα σας προσφέρουν μοναδικές και αξέχαστες στιγμές, δυνατές αναμνήσεις που θα είναι σημείο αναφοράς της παρέας σας. Κάθε παρέα είναι λίγο πιο δεμένη και λίγο πιο σοφή, μετά από ένα καλό δωμάτιο απόδρασης!

Οικογένειες

Αναζητάτε για εσάς και τα παιδιά σας, μια πρωτότυπη, εναλλακτική δραστηριότητα; Τα δωμάτια απόδρασης των Great Escape, θα σας χαρίσουν μοναδικές και συναρπαστικές οικογενειακές στιγμές. Είναι μια μορφή διασκέδασης για όλη την οικογένεια. Ο καθένας, ανεξαρτήτου ηλικίας, θα βρει κάτι που θα τον συναρπάσει σε ένα escape room της Great Escape. Ελάτε στην πιο διασκεδαστική πλευρά της πόλης και αφεθείτε στην μαγεία των Great Escape.

 

 

Παιδικά Πάρτυ | Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Τα παιδικά πάρτυ σε escape room είναι ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία να συνδυάσει ένα παιδί την εκπαίδευση με τη διασκέδαση! Μια τέτοια εμπειρία όχι μόνο θα προσφέρει σε όλη την παρέα παιδιών ψυχαγωγία, αλλά θα τα διδάξει και σημαντικές ικανότητες. Ένα παιδικό πάρτυ όπου τα παιδιά παίζουν σε ομάδες μέσα σε ένα δωμάτιο απόδρασης θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία!

Στο Great Escape έχουμε μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση παιδικών πάρτυ σε δωμάτια απόδρασης. Προσφέρουμε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια μας στην υπηρεσία των οικογενειών, που θέλουν μια αξιόπιστη, διασκεδαστική και ασφαλή λύση. Το έμπειρο προσωπικό μας σχεδιάζει και υλοποιεί κάθε εβδομάδα πληθώρα πάρτυ για σημαντικούς αριθμούς παιδιών. Οι γονείς μπορούν να είναι ήσυχοι ότι τα παιδιά τους θα έχουν την καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο διασκεδαστική δραστηριότητα. Επιπλέον, και οι ίδιοι μπορούν να τα περιμένουν άνετα στον παρακείμενο χώρο, όπου αργότερα μπορεί να συνεχιστεί το πάρτυ. Επικοινωνήστε μαζί μας για να διοργανώσουμε το καλύτερο παιδικό πάρτυ που έχετε κάνει ποτέ!

 

Team Building events

Τα Great Escape δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις δραστηριότητες team building – team bonding για εταιρίες κι οργανισμούς. Η ομάδα του Great Escape κατέχει σημαντικό background στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων, εκπαιδευτικό κι εργασιακό. Επιπλέον, η Great Escape βραβεύτηκε με το Βραβείο Καινοτόμου Πρακτικής στα HR Awards 2015. Η βράβευση αφορούσε τις εφαρμογές της πρακτικής των δωματίων απόδρασης στην αναζήτηση προσωπικού. Ήταν έτσι η πρώτη εταιρία δωματίων απόδρασης στον κόσμο, που έτυχε μιας τέτοιας αναγνώρισης! Όλα τα δωμάτια απόδρασης του Great Escape έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ανάπτυξη και διαχείριση σύγχρονων νοητικών δεξιοτήτων.

Είναι οι ίδιες δεξιότητες που έχουν έμφυτες όλοι οι άνθρωποι και που οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν στο σύγχρονο απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον. Κάθε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι καλλιεργεί όλες τις δεξιότητες, αλλά ταυτόχρονα εξειδικεύεται και σε μια συγκεκριμένη. Οι ομάδες συναδέλφων θα ενεργοποιήσουν την ομαδικότητα και τις εργασιακές τους ικανότητες, σε ένα χώρο διαφορετικό, με φαντασία. Παράλληλα θα διασκεδάσουν, μακριά από το αυστηρό πλαίσιο του χώρου εργασίας. Το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις και κοινούς κώδικες επικοινωνίας, που θα μεταφέρουν στην καθημερινή εργασιακή τους πρακτική. Η συνεργασία τους θα γίνει καλύτερη και ο οργανισμός πιο αποτελεσματικός!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να διαγνώσουμε τις ανάγκες της εταιρίας σας και να σχεδιάσουμε μαζί την καλύτερη λύση εταιρικού team building! Εκτός από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια στα δωμάτια απόδρασης, έχουμε αναπτύξει και μια σειρά από φορητά παιχνίδια εσωτερικού κι εξωτερικού χώρου. Τα προηγούμενα χρόνια έχουμε διοργανώσει  με μεγάλη επιτυχία μεγάλα events εξωτερικού χώρου. Έχουμε πλαισιώσει με δραστηριότητες team building σημαντικά εταιρικά events και διεθνή συνέδρια σε όλη την Ελλάδα.

 

Τα οφέλη στα Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια των Great Escape, είναι μια δυναμική και διαδραστική διαδικασία και στηρίζονται στην ομαδικότητα. Αναπτύσσουν τις σημαντικές νοητικές δεξιότητες, ενώ παράλληλα βοηθούν στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης. Τα παιδιά μαθαίνουν να ακούνε και να επεξεργάζονται διαφορετικές απόψεις πάνω σε θέματα. Με αυτόν τον τρόπο, καλλιεργούν αξίες όπως ο σεβασμός, η συνεργασία και η υπευθυνότητα. Αναπτύσσουν ομαδικό πνεύμα και μαθαίνουν να εργάζονται από κοινού προς έναν σκοπό, που είναι μια βασική κοινωνική δεξιότητα.

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια σε εσωτερικούς χώρους, με σταθερή δομή και κανόνες, μπορούν να διδάξουν στα παιδιά τα όρια. Οι ανταγωνιστικές καταστάσεις που βιώνουν τα παιδιά καθημερινά είναι αρκετές! Στο σχολείο, στον αθλητισμό, στις παράλληλες δραστηριότητες, ακόμα και στις κοινωνικές σχέσεις. Συνεπώς τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, δεν χρειάζεται να ενισχύουν επιπλέον αυτό το φαινόμενο. Στα δωμάτια των Great Escape, οι μόνοι αντίπαλοι είναι ο ίδιος τους ο εαυτός και ο χρόνος, που μετράει αντίστροφα. Επιπλέον, η ομάδα διοχετεύει δημιουργικά την ενέργειά της, σε ένα παιχνίδι νοητικών και φυσικών δεξιοτήτων. Το παιχνίδι βοηθάει στην χαλάρωση και χρησιμοποιείται από τους παιδοψυχολόγους ως θεραπεία μετά από δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις. Είναι ένας θεμελιώδης τρόπος μάθησης και αλληλεπίδρασης, ανεξαρτήτως ηλικίας. Επίσης, είναι ο τρόπος να οξύνουμε τις ήδη υπάρχουσες ικανότητές μας και να αποκτήσουμε νέες!

 

 

Τα δωμάτια των Great Escape | Εκπαιδευτικά Παιχνίδια

The Circus

Ένα υπέροχο δωμάτιο, γεμάτο ζωντανά χρώματα και παιχνίδια, ιδανικό για την εισαγωγή των παιδιών στην ιδέα των δωματίων απόδρασης. Τo The Circus είναι ένα από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που μπορούν να οξύνουν την ικανότητα συντονισμού χεριού – ματιού (hand-eye coordination). Παιδιά κι ενήλικες θα παίξουν και θα διασκεδάσουν στο The Circus  εξίσου. Το The Circus είναι και το καλύτερο δωμάτιο για παιδικά πάρτυ!

The Perfect Crime

Το The Perfect Crime είναι το εκπαιδευτικό παιχνίδι που θα βελτιώσει τη συνδυαστική ικανότητα, παιδιών κι ενηλίκων. Μέσα από τα διάφορα στοιχεία που βρίσκονται στο χώρο, οι παίκτες πρέπει να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου, πριν αυτός επιστρέψει. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη λογική τους και να συνεργαστούν σωστά, σαν μια ατρόμητη ομάδα ντετέκτιβ. Έτσι θα ζήσουν τη δική τους μοναδική αστυνομική περιπέτεια! Για τα παιδικά πάρτυ, το δωμάτιο μετατρέπεται σε The Perfect Robbery και το θέμα αλλάζει από δολοφονία σε ληστεία. Με αυτό τον τρόπο και οι μικροί μας φίλοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του δωματίου!

Release the Kraken

Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι – εμπειρία. Το Release The Kraken σας μεταφέρει στο αμπάρι του Ιπτάμενου Ολλανδού, του θρυλικού πλοίου. Εκεί σας περιμένει ο Captain Mead, o πειρατής, μαζί με γρίφους, κώδικες και μηχανισμούς. Σκοπός σας να ξεφύγετε, μαθαίνοντας για την πειρατική ιστορία, την αστρονομία, τη γεωγραφία, κι ένα σωρό άλλα θέματα! Στην πορεία όμως θα μάθετε να λειτουργείτε και ως ομάδα και θα αναπτύξετε επικοινωνιακές ικανότητες, που δεν ξέρατε ότι διαθέτετε. Ένα δωμάτιο που θα λατρέψουν τα παιδιά, λόγω θεματολογίας κι αλληλεπίδρασης με τον ηθοποιό. (δωμάτιο με ηθοποιό)

The Secret Agent

Κώδικες και λουκέτα σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι μνήμης και συνδυαστικής ικανότητας. Οι προσπάθειες των παικτών να βρουν το κρυμμένο αρχείο θα αποδώσουν μόνο αν μάθουν να χρησιμοποιούν όλες τις ικανότητές τους. Ανάλυση, συνδυασμός, μνήμη, παρατηρητικότητα, όλα έχουν σημασία για την επιτυχή έξοδο από το δωμάτιο. Φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι. Απαιτεί καλή συνεργασία κι επικοινωνία. Ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, που κρατάει το μυαλό και τις αισθήσεις σε εγρήγορση.

Guantanamo

Το δωμάτιο των κωδικών και των κλειδιών, το Guantanamo ανήκει στα εκπαιδευτικά παιχνίδια που απαιτούν γρήγορη σκέψη. Η ομάδα είναι φυλακισμένη άδικα στο διαβόητο Guantanamo. Έχει ελάχιστο χρόνο να λύσει τους γρίφους, να βρει τα μυστικά περάσματα και να αποδράσει. Μέσα από την εμπειρία αυτή, οι παίκτες οξύνουν την αναλυτική και συνθετική τους ικανότητα, συνδυάζοντας στοιχεία κι αντικείμενα. Κάθε παίκτης είναι σημαντικός στην προσπάθεια να καταφέρει η ομάδα να ξεφύγει!

The Ritual

Το απόλυτα τρομακτικό The Ritual, ανήκει στα εκπαιδευτικά παιχνίδια αγωνίας. Ο φόβος, που είναι βασικό συστατικό του στοιχείο, εκπαιδεύει τους παίκτες να λειτουργούν υπό πίεση. Η υποβλητική ατμόσφαιρα διδάσκει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Το The Ritual είναι ένα Escape Room τρόμου, στο οποίο δεν έχουν θέση άτομα κάτω των 18 ετών. Είναι όμως δωμάτιο που οι ομάδες ενηλίκων μπορούν να απολαύσουν, να τρομάξουν και να δεθούν μεταξύ τους! Το να μάθεις να ελέγχεις το φόβο σου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορείς να πάρεις. (δωμάτιο με ηθοποιό)

The Survivor

Το απόλυτο εκπαιδευτικό παιχνίδι συνεργασίας κι ομαδικής διασκέδασης! Στο Survivor μετράει η ομαδικότητα και η καλή συνεργασία, κι αυτό είναι που μαθαίνουν οι παίκτες. Τα διάφορα παζλ αλλά και οι ελαφρές φυσικές δοκιμασίες έχουν σκοπό να διδάξουν την αξία της ομαδικής προσπάθειας. Οι παίκτες πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί και μαζί με τον Ναυαγό, να επικρατήσουν και να αποδράσουν! Το The Survivor είναι ένα δωμάτιο τόσο καλά σχεδιασμένο που απευθύνεται εξίσου σε όλους. Είναι το τέλειο εκπαιδευτικό παιχνίδι, είτε για παρέα, είτε για παιδικό πάρτυ είτε ακόμα και για εταιρικό team building event! (δωμάτιο με ηθοποιό)