+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Η γνώση είναι δύναμη και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, είναι ίσως ο πιο ευχάριστος τρόπος για να την αποκτήσουμε. Αυτού του είδους παιχνίδια, στοχεύουν στην διεύρυνση του πνευματικού μας ορίζοντα, μέσα από μια ομαδική, βιωματική εμπειρία. Μέσα από το παιχνίδι, οι άνθρωποι έχουν την εμπειρία μίας ασυνήθιστης επαφής με τους άλλους, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, είναι μια αρχαία ανάγκη των ανθρώπων που παρατηρείτε σε κάθε πολιτισμό και διεξάγονται με σκοπό την ψυχαγωγία και την μάθηση. Προσφέρουν διέξοδο από το άγχος και την ρουτίνα της καθημερινότητας, μιας και αυτή παύει να υπάρχει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Τα βασικά συστατικά που συναντάμε στα εκπαιδευτικά παιχνίδια, είναι η αλληλεπίδραση, η πρόκληση, η σωματική και η νοητική διέγερση. Η μαγεία του παιχνιδιού, είναι ότι μας κάνει να αισθανόμαστε, να σκεφτόμαστε και να δρούμε ταυτόχρονα, μέχρι να μας απορροφήσει ολοκληρωτικά. Επίσης, βοηθάει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και αποτελεί, ίσως την μοναδική ενεργητική ξεκούραση….Έτσι λοιπόν, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια

  • προλαμβάνουν, θεραπεύουν και αποκαλύπτουν την ψυχοσύνθεση των παιδιών.
  • Αναπτύσσουν, αλλά και βελτιώνουν τις νοητικές δεξιότητες.
  • Εκπαιδεύουν και ψυχαγωγούν ταυτόχρονα.
  • Καλλιεργούν τον σεβασμό, την συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και την φιλία.
  • Συμβάλλουν στην ανάγκη για έκφραση και δημιουργικότητα.
  • Προσφέρουν άφθονο γέλιο και χαρά.

 

ekpaideytika-paixnidia-06

 

Great Escape Rooms | Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Τα δωμάτια απόδρασης των Great Escape, ανήκουν στα εκπαιδευτικά παιχνίδια και έχουν ως στόχο την διασκέδαση και τα πνευματικά οφέλη. Είναι κατάλληλα για παιδιά από 7 έως 107 ετών και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχοσωματική ανάπτυξη και εξέλιξή τους. Τα Escape Rooms, αφορούν αγόρια και κορίτσια και έχουν ως στόχο τον συνδυασμό της ψυχαγωγίας και της πνευματικής ανάπτυξης, μέσα σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο και ευχάριστο περιβάλλον. Τα δωμάτια είναι άψογα σχεδιασμένα, με πρωτότυπα σενάρια τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία της κάθε ομάδας. Τα μέλη της κάθε ομάδας, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις πέντε αισθήσεις τους, ώστε να βρουν κρυμμένα στοιχεία και γρίφους. Αποκωδικοποιώντας τα ευρήματα αυτά και με την απαραίτητη συνεργασία μεταξύ τους, θα πρέπει να οδηγηθούν στον τελικό γρίφο, ο οποίος μπορεί να τους χαρίσει την ελευθερία… Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια των Great Escape, βρίσκονται στην καρδιά της πρωτεύουσας, στο Ψυρρή. Είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι λογικής, κατάλληλο για να φιλοξενήσει μικρές και μεγάλες ομάδες. Αναλυτικότερα, τα δωμάτια είναι κατάλληλα για:

Σχολεία

Τα Great Escape Rooms, είναι κατάλληλα για ολιγόωρες ή μονοήμερες σχολικές εκδρομές. Οι μαθητές μπορούν να χωριστούν σε ομάδες των 6 μαθητών και να μπουν ταυτόχρονα σε διαφορετικά δωμάτια. Για την επιτυχημένη έξοδο τους από τα δωμάτια, δεν απαιτούνται εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, παρά μόνο η συγκέντρωση, η ταχύτητα και η συνεργασία. Τα παιδιά, μπορούν επίσης να διαλέξουν το σενάριο που τους αρέσει και τον βαθμό δυσκολίας.

Φίλους

Τα δωμάτια απόδρασης των Great Escape, είναι μια διασκεδαστική και πρωτότυπη δραστηριότητα, για να περάσετε ποιοτικές στιγμές με τους φίλους σας. Τα escape rooms θα σας χαρίσουν μια εναλλακτική, διαδραστική εμπειρία, που θα αγαπήσετε! Είναι ένα από τα λίγα εκπαιδευτικά παιχνίδια, που μπορεί να συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ σας, αλλά και να σας χαρίσει μοναδικές και αξέχαστες στιγμές.

Οικογένειες

Αναζητάτε για εσάς και τα παιδιά σας, μια πρωτότυπη και εναλλακτική δραστηριότητα? Τα δωμάτια απόδρασης των Great Escape, θα σας χαρίσουν μοναδικές συναρπαστικές και οικογενειακές στιγμές. Ελάτε στην πιο διασκεδαστική πλευρά της πόλης και αφεθείτε στην μαγεία των Great Escape.

 

εκπαιδευτικά παιχνίδια

 

Τα οφέλη των Great Escape | Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια των Great Escape, είναι μια δυναμική και διαδραστική διαδικασία, η οποία στηρίζεται στην ομαδικότητα. Αναπτύσσουν διάφορες δεξιότητες, ενώ παράλληλα βοηθούν στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης. Τα παιδιά μαθαίνουν να ακούνε και να επεξεργάζονται τις διαφορετικές απόψεις των συμμαθητών τους. Με αυτόν τον τρόπο, καλλιεργούν αξίες όπως ο σεβασμός, η συνεργασία και η υπευθυνότητα.

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια σε εσωτερικούς χώρους, με σταθερή δομή και κανόνες, είναι ιδανικά για παιδιά που έχουν ανάγκη από όρια. Οι ανταγωνιστικές καταστάσεις που βιώνουν τα παιδιά καθημερινά είναι αρκετές! Συνεπώς τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, δεν χρειάζεται να ενισχύουν επιπλέον αυτό το φαινόμενο. Στα δωμάτια των Great Escape, οι μόνοι αντίπαλοι, είναι ο ίδιος τους ο εαυτός και ο χρόνος. Επιπλέον η ομάδα διοχετεύει δημιουργικά την ενέργειά της, αφού το παιχνίδι βοηθάει στην χαλάρωση και χρησιμοποιείται ακόμα και από παιδοψυχολόγους ως θεραπεία μετά από δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις. Μην ξεχνάτε λοιπόν, ότι το παιχνίδι, είναι ένα θεμελιώδες φαινόμενο της ύπαρξής μας και χρειάζεται να υπάρχει στις ζωές μας, ανεξαρτήτως ηλικίας.