+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Τα Escape Games, επίσης γνωστά και ως Παιχνίδια Διαφυγής ή Παιχνίδια Απόδρασης, είναι online παιχνίδια στα οποία πρέπει οι παίκτες πρέπει να αποδράσουν, χρησιμοποιώντας το περιβάλλον της κάθε πίστας. Αν παίξετε ένα escape game, στα δωμάτια θα βρείτε κλειδωμένες πόρτες, κρυφές ενδείξεις, γρίφους, διάφορα αντικείμενα και μυστικά περάσματα. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα αντικείμενα με έξυπνο τρόπο, να κάνετε κλικ πάνω τους και να βρείτε τον ιδανικό τρόπο αλληλεπίδρασης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αντικείμενα αμέσως ή να τα προσθέσετε στο απόθεμα (inventory) σας, για μελλοντική χρήση. Κύριος στόχος των Escape Games, είναι να λύσετε τους γρίφους και να ξεπεράσετε διαφορές νοητικές δοκιμασίες. Βρείτε έναν τρόπο να βγείτε από το δωμάτιο, συνδυάζοντας λογική, αναλυτική και συνθετική ικανότητα. Οι πίστες αυτών των παιχνιδιών, είναι συνήθως μινιμαλιστικές με ατμοσφαιρική μουσική και ήχους. Με αυτό τον τρόπο ενισχύουν την αίσθηση της απομόνωσης και την απορρόφηση (immersion) στο παιχνίδι

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

 

escape games

 

Πως ξεκίνησαν τα Online Escape Games;

Η ιστορία και η βασική ιδέα των Escape Games, μας πάει πίσω στο 1988. Την χρονιά που ο John Wilson δημιούργησε την περιπέτεια κειμένου (text adventure) “Behind closed doors”. Αυτό το παιχνίδι βασιζόταν μόνο σε γραπτό κείμενο και οι παίκτες προσπαθούσαν να αποδράσουν από μια καλύβα. Βρίσκονταν εκεί κλειδωμένοι από κάποια σκανταλιάρικα πλασματάκια και χρησιμοποιούσαν μόνο αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο δωμάτιο. Το παιχνίδι ήταν πολύ μικρό και μπορούσε να τελειώσει σε λίγα λεπτά, έκανε όμως μεγάλη εντύπωση.

Στη συνέχεια, αυτό το είδος παιχνιδιών έγινε πιο δημοφιλές μετά το “Crimson Room”. Το ιαπωνικό online παιχνίδι από τον Toshimitsu Takagi, που εξαπλώθηκε το 2004 με τεράστια ταχύτητα, σε όλο το διαδίκτυο. Η τεράστια επιτυχία αυτών των online παιχνιδιών είναι και η κύρια αφορμή για την δημιουργία των Real Life Escape Games.

 

Πως ξεκίνησαν τα Real Life escape games;

Τα Real Life Escape Games, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2007, από την ιαπωνική εταιρεία SCARP. Η κεντρική ιδέα αλλά και ο σχεδιασμός ήταν από τον Takao Kato. Δημιούργησαν στο Κιότο το Riaru Dasshutsu Ge-mu ένα Live Escape Game. Σε αυτό, οι παίκτες έπρεπε να λύσουν αινίγματα, παζλ και μαθηματικούς γρίφους για να διαφύγουν από ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, στον προκαθορισμένο χρόνο των 60 λεπτών. Μετά από αυτό, τα Escape Games εξαπλώθηκαν στην υπόλοιπη Ασία με γεωμετρικό ρυθμό και πέρασαν στις ΗΠΑ. Αυτό έγινε όταν ο φίλος του Kato, Kazuya Iwata άνοιξε την πρώτη τέτοια εγκατάσταση στο Σαν Φρανσίσκο.

Τελικά έφτασαν στην Ευρώπη στις αρχές του 2011, συγκεκριμένα στην Ουγγαρία, από τον Attila Gyurkovics. Σήμερα, τα παιχνίδια σκέψης, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες στο Tripadvisor και αποτελούν μερικές φορές από μόνα τους τουριστικά αξιοθέατα. Ένας από τους βασικούς λόγους της τεράστιας επιτυχίας, είναι ότι πολύς κόσμος έχει βαρεθεί την online ψυχαγωγία μπροστά από μια οθόνη, είτε πρόκειται για ταινίες, είτε για games. Οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν, ότι είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να δοκιμάσουν τα escape games στην
πραγματική ζωή.

escape games

 

Πως παίζονται τα Real Life Escape Games;

Η βασική ιδέα είναι παρόμοια με τα online Escape Games. Ανήκετε σε μια ομάδα και μπαίνετε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο θεματικό δωμάτιο, με στόχο να αποδράσετε πριν τελειώσει ο χρόνος σας. Ο τρόπος για να το καταφέρετε, είναι να εργαστείτε ομαδικά για να βρείτε κρυμμένα στοιχεία, να σπάσετε κωδικούς, να ανοίξετε κλειδαριές και να βρείτε μυστικά περάσματα. Όλα αυτά, πρέπει να τα συνδυάσετε με έναν ευφυή τρόπο, ώστε να σας οδηγήσουν στην τελική δοκιμασία, που θα σας χαρίσει την ελευθερία σας, πολλές φορές με τρόπο θριαμβευτικό.

Το κάθε δωμάτιο έχει την δική του θεματολογία και σενάριο, το οποίο σας παρουσιάζεται από τον/την Game Master πριν μπείτε μέσα. Στα Great Escape Rooms, μπορείτε να επιλέξετε το στυλ που σας αρέσει, μέσα από 7 διαφορετικά παιχνίδια διαφυγής, στο Ψυρρή και 2 στου Ζωγράφου. Τα Escape Games μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες και μικρές ομάδες φίλων, οικογένειες και δραστηριότητες Team Building. Όσα δεν είναι τρομακτικά μπορούν να φιλοξενήσουν τα πιο αξέχαστα παιδικά πάρτι για τους μικρούς μας φίλους.

Τα δωμάτια

Περάστε δημιουργικές στιγμές και γίνετε πρωταγωνιστές στο Escape Game που σας ταιριάζει.

 • Release the Kraken – Μπορείς να ξεφύγεις από το αμπάρι του «Ιπτάμενου Ολλανδού», πριν ξυπνήσει το Κράκεν;
 • The RitualΘα μπορέσεις να ξεφύγεις από τον δολοφόνο; Κι αν γλυτώσεις, σίγουρα θα γλυτώσει μαζί κι η λογική σου; Τρόμου (από 18+)
 • GuantanamoΜπορείς να αποδράσεις από την πιο σκληρή φυλακή του κόσμου;
 • The Perfect CrimeΜπορείς να βρεις τον ένοχο και να εξιχνιάσεις το τέλειο έγκλημα;
 • The Secret AgentΧιλιάδες αθώοι βασίζονται πάνω σου. Μπορείς να βρεις το μυστικό αρχείο και να τους σώσεις;
 • The SurvivorΜπορείς να αποδράσεις από το μυστηριώδες νησί πριν η καταιγίδα ξεσπάσει και πάλι;
 • The CircusΤο Τσίρκο διασκεδάζει, παίζοντας με το μυαλό σου. Θα το αφήσεις;
 • Whisper of Shadows Θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις τί είναι παρελθόν, παρόν και μέλλον; Book Now
 • The Basements Secret Μπορείς να ξεφύγεις από το υπόγειο; Θα προλάβεις να το κάνεις πριν αυτό που είναι εκεί σε βρει; (Τρόμου, 15+) Book Now

 

escape games

 

Ποιος μπορεί να παίξει στα Escape Games;

Τα Escape Games είναι κατάλληλα για όσους τους αρέσουν τα παιχνίδια διαφυγής και αναζητούν κάτι νέο στο χώρο της διασκέδασης, για όσους αναζητούν Εναλλακτική Ψυχαγωγία. Είστε μια ομάδα φίλων ή μια οικογένεια που θέλει να περάσει μερικές στιγμές αδρεναλίνης και να αποκτήσει μια όμορφη ανάμνηση; Ένα ζευγάρι που ψάχνει νέες, κοινές διασκεδαστικές εμπειρίες που μπορούν κα οι δυο να απολαύσουν εξίσου; Μια εταιρεία που αναζητά μια πρωτότυπη δραστηριότητα για το προσωπικό της, που όμως μπορεί να τους δώσει και ικανότητες που θα χρησιμοποιήσουν στο περιβάλλον εργασίας; Γιατί όχι η ίδια εταιρία να δοκιμάσει έτσι τις υπάρχουσες ικανότητες υποψηφίων για μια θέση εργασίας; Είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία αυτή θα συναρπάσει όλους εσάς που αναζητάτε κάτι από αυτά!

Είναι κατάλληλα παιχνίδια για 2 άτομα, όπως και κατάλληλα παιχνίδια για κορίτσια και αγόρια από 7 χρονών και πάνω. Μετά την είσοδο σας στο δωμάτιο και την ενημέρωση από το Game Master για την ιστορία και τους κανόνες, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επικεντρωθείτε στο στόχο και να συνεργαστείτε για να αποδράσετε. Με ομαδική προσπάθεια, καλή επικοινωνία, λογική και παρατηρητικότητα, που είναι έμφυτες σε κάθε άνθρωπο, θα λύσετε τους γρίφους, θα βρείτε τους κωδικούς και έχετε μια θριαμβευτική απόδραση!

 

Τι γίνεται αν δεν μπορούμε να λύσουμε τους γρίφους;

Τα Escape Games έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν τις νοητικές σας ικανότητες και ταυτόχρονα να σας προσφέρουν στιγμές διασκέδασης. Είναι ψυχαγωγία με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης, «αγωγή της ψυχής». Συμπεριλαμβάνουν μια ποικιλία από διαφορετικά είδη παζλ και γρίφους, που απαιτούν διάφορες ικανότητες λογικής και παρατηρητικότητας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέλος της ομάδας μπορεί να συνεισφέρει στον κοινό στόχο της απόδρασης, χωρίς να έχει κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες, πέρα από τις έμφυτες σε κάθε άνθρωπο.

Τα Escape Games δεν απευθύνονται σε διάνοιες, αλλά στον καθένα! Το να εξασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία, είναι προτεραιότητα για εμάς. Για αυτό τον λόγο, αν η ομάδα δεν μπορεί να λύσει κάποιον γρίφο, ο Game Master ο οποίος παρακολουθεί τις προσπάθειες και την πρόοδο των παικτών μέσα από ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, δίνει μία μικρή βοήθεια, με τρόπο που να ταιριάζει στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, για να μπορέσετε να προχωρήσετε στην επόμενη πρόκληση.

 

escape games

 

Μπορούν να παίξουν παιδιά στα Escape Games;

Στα παιχνίδια σκέψης των Great Escape, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μπορούμε να παρέχουμε αξέχαστες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους. Για αυτό το λόγο, αν και μερικά από τα δωμάτιά μας είναι κατάλληλα μόνο για μεγάλα «παιδιά», υπάρχουν πάρα πολλά δωμάτια τα οποία μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Μάλιστα η εμπειρία της ομαδικής αυτής δραστηριότητας, είτε με την οικογένειά τους, είτε με τους φίλους και συμμαθητές τους είναι κάτι που θα δημιουργήσει όμορφες παιδικές αναμνήσεις στους μικρούς μας φίλους.

Ακόμα περισσότερο, η συχνή σχετικά επαφή των παιδιών με τα νοητικά παιχνίδια θα βοηθήσει την ψυχική και νοητική τους ανάπτυξη στην πιο κρίσιμη ηλικία. Θα ενεργοποιήσει τις αντιληπτικές ικανότητες του εγκεφάλου και θα τα προετοιμάσει για την εκπαιδευτική διαδικασία πολύ καλύτερα από άλλου είδους ψυχαγωγία. Έτσι λοιπόν, στα παιχνίδια για παιδιά μπορούν άνετα να λάβουν μέρος παιδιά από 7 ετών και άνω, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα Great Escape Rooms γίνονται και τα καλύτερα παιδικά πάρτι: τα παιδιά διασκεδάζουν ποιοτικά σε μια ομαδική δραστηριότητα με τους φίλους τους και οι γονείς είναι σίγουροι για την ασφάλεια και την ικανοποίησή τους!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

Τι γίνεται σε περίπτωση που θέλω να βγω από το δωμάτιο;

Τα Escape Games είναι πάνω απ’ όλα παιχνίδια και ο σκοπός τους είναι να περάσουν οι παίκτες καλά, να αποκτήσουν μια όμορφη ανάμνηση και να ψυχαγωγηθούν. Κανείς δεν αναγκάζει τους παίκτες να νιώσουν άσχημα στη διάρκεια μιας τέτοιας εμπειρίας και τα προσωπικά όρια είναι πάντα σεβαστά. Όχι μόνο στα τρομακτικά παιχνίδια, αλλά σε κάθε εμπειρία απόδρασης υπάρχει κάτι που μπορεί να ενοχλήσει ή να προκαλέσει δυσφορία. Μπορείτε να φύγετε από το δωμάτιο οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε.

Για οποιοδήποτε λόγο θελήσετε, έχετε την δυνατότητα να βγείτε από το δωμάτιο χρησιμοποιώντας το κουμπί Πανικού, το οποίο ανοίγει την πόρτα της εξόδου. Πρέπει φυσικά να σημειωθεί ότι κάθε δωμάτιο απόδρασης του Great Escape Rooms στην περιγραφή του έχει σαφείς οδηγίες για άτομα με παθήσεις ή ειδικές καταστάσεις που για την ασφάλειά τους δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Πριν κάνετε κράτηση σε κάποιο από τα δωμάτιά μας, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί τις ενδείξεις ασφαλείας του.

 

escape games

Ύπαρξη ηθοποιού στα Escape Games

Πολλά από τα παιχνίδια απόδρασης σε όλο τον κόσμο βασίζονται πια και στη συμβολή ηθοποιού. Οι επαγγελματίες ηθοποιοί που εργάζονται σε ένα escape room έχουν σαν σκοπό να προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στους παίκτες. Είτε βοηθώντας τους να προχωρήσουν στη λύση των γρίφων, είτε με κάποιον τρόπο εμποδίζοντας και τρομάζοντάς τους, οι ηθοποιοί μένουν πάντα στο ρόλο και δίνουν μικρές «ιδιωτικές παραστάσεις» για την ομάδα. Οι παίκτες πρέπει να τους σέβονται, όπως κάθε επαγγελματία και να απολαμβάνουν την εμπειρία του live acting, ώστε να περάσουν καλά! Στο Great Escape υπάρχουν αρκετά δωμάτια με ηθοποιούς, που είναι ιδανικά για παρέες και οικογένειες. Μπορείτε να τα διακρίνετε από την ένδειξη Performance Included, στη σελίδα του κάθε δωματίου μας.

 • Release the Kraken: O δαιμόνιος πειρατής Captain Mead θα σε βοηθήσει να βγεις από το μπουντρούμι του «Ιπτάμενου Ολλανδού».
 • The Survivor: Ο Captain Morgan και ο Ralph έχουν ξεμείνει στο εξωτικό νησί. Μπορείτε να βρείτε τον τρόπο να ξεφύγετε μαζί;
 • The Ritual: Δεν πρέπει να πεις το όνομά του, γιατί Αυτός θα σε ακούσει. Μέσα στο σκοτάδι ακούς τη βαριά ανάσα του, αλλά κι ένα βουβό κλάμα. (18+)
 • Whisper of Shadows: Η Ραμόνα, το μεγάλο μέντιουμ ξέρει γιατί ήρθες. Ξέρει και πως θα μπορέσεις να αποδράσεις.
 • The Basements Secret: Ελάχιστοι θυμούνται πια το όνομά της. Αν δεν βρεις τρόπο να βγεις από το υπόγειο, μάλλον δε θα θυμούνται ούτε και το δικό σου. (15+)

Escape Games Tips

 • Φορέστε άνετα παπούτσια και ρούχα, ώστε να περάσετε με ευκολία τα εμπόδια που υπάρχουν σε κάποια από τα δωμάτια, αλλά και γενικά να έχετε ευχέρεια κινήσεων.
 • Προσπαθήστε να έχετε καλή επικοινωνίαμε όλους τους συμπαίκτες σας. Για την ομαλή έκβαση του παιχνιδιού, αλλά και για την επίτευξη του στόχου, πρέπει να ενημερώνετε την υπόλοιπη ομάδα, κάθε φορά που ανακαλύπτετε κάποιο στοιχείο, λύνετε κάποιο γρίφο ή απλά χρειάζεστε βοήθεια. Τα escape games είναι ένα κατεξοχήν ομαδικό «σπορ».
 • Σημαντικό, είναι να υπάρχει στην ομάδα κάποιος που θα συντονίζει τις ενέργειες σας και θα παίξει το ρόλο του αρχηγού. Είτε έχει έμφυτες αρχηγικές ικανότητες, είτε τις ανακαλύπτει στην πορεία, το άτομο αυτό πρέπει να χαίρει της εμπιστοσύνης της ομάδας και οι παίκτες να αποδέχονται τα tasks που τους αναθέτει.

 

 • Επίσης,μια πολύ χρήσιμη συμβουλή είναι να συγκεντρώσετε όλα τα στοιχεία και τα αντικείμενα που βρίσκετε σε ένα συγκεκριμένο μέρος του δωματίου, ίσως πάνω σε ένα τραπέζι, αν υπάρχει. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να τα βλέπει όλη η ομάδα και θα μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητοι συνδυασμοί όταν έρθει η ώρα.
 • Ελέγξτε όσο το δυνατόν καλύτερα κάθε εκατοστό του δωματίου. Οι ενδείξεις, τα στοιχεία και τα αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να βγείτε από το δωμάτιο μπορεί να είναι κρυμμένες οπουδήποτε. Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα ενός θεματικού δωματίου απόδρασης, ότι το σκηνικό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας.
 • Τέλος, προσπαθήστε να σκεφτείτεδημιουργικά και συνεργαστείτε αρμονικά με την ομάδα σας. Μην ξεχνάτε, βρίσκεστε σε μια άλλη πραγματικότητα, όπου ίσως ισχύουν άλλοι κανόνες και το μόνο που σας περιορίζει είναι η φαντασία σας.
 • Και φυσικά: Διασκεδάστε! Περάστε καλά και δημιουργήστε ωραίες αναμνήσεις. This, after all is Alternative Entertainment!