+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Τα Escape Games, επίσης γνωστά και ως Παιχνίδια διαφυγής, είναι online παιχνίδια στα οποία πρέπει να αποδράσετε, χρησιμοποιώντας το περιβάλλον της κάθε πίστας. Στα δωμάτια θα βρείτε κλειδωμένες πόρτες, κρυφές ενδείξεις, διάφορα αντικείμενα και μυστικά περάσματα. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα αντικείμενα με έξυπνο τρόπο, να κάνετε κλικ πάνω τους και να βρείτε τον ιδανικό τρόπο αλληλεπίδρασης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αντικείμενα αμέσως ή να τα προσθέσετε στο απόθεμα σας, για μελλοντική χρήση. Κύριος στόχος των Escape Games, είναι να λύσετε τους γρίφους, να ξεπεράσετε διαφορές νοητικές δοκιμασίες και να βρείτε έναν τρόπο να βγείτε από το δωμάτιο. Η πίστες αυτών των παιχνιδιών, είναι συνήθως μινιμαλιστικές με ατμοσφαιρική μουσική και ήχους, προκειμένου να ενισχυθεί η αίσθηση της απομόνωσης.

 

escape games

 

Πως ξεκίνησαν τα Online Escape Games;

Η ιστορία και η βασική ιδέα των Escape Games, μας πάει πίσω στο 1988, όπου ο John Wilson δημιούργησε την περιπέτεια κειμένου » Behind closed doors ». Αυτό το παιχνίδι βασιζόταν μόνο σε γραπτό κείμενο και οι παίκτες προσπαθούσαν να αποδράσουν από μια τουαλέτα. Στη συνέχεια, αυτό το είδος παιχνιδιών έγινε πιο δημοφιλές μετά το » Crimson Room » ένα ιαπωνικό online παιχνίδι από τον Toshimitsu Takagi, που εξαπλώθηκε το 2004 με τεράστια ταχύτητα, σε όλο το διαδίκτυο. Η τεράστια επιτυχία αυτών των online παιχνιδιών, είναι και η κύρια αφορμή για την δημιουργία των Real Life Escape Games.

 

Πως ξεκίνησαν τα Real Life escape games;

Τα Real Life Escape Games, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2007, από την ιαπωνική εταιρεία SCARP. Δημιούργησαν ένα Live Escape Game, όπου οι παίκτες έπρεπε να λύσουν αινίγματα και παζλ για να διαφύγουν από ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, στο προκαθορισμένο χρόνο των 60 λεπτών. Μετά από αυτό, τα Escape Games εξαπλώθηκαν στην υπόλοιπη Ασία και τελικά έφτασαν στην Ευρώπη στις αρχές του 2011. Σήμερα, τα παιχνίδια σκέψης, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες στο Tripadvisor. Ο βασικός λόγος της τεράστιας επιτυχίας, είναι ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί την online ψυχαγωγία μπροστά από την οθόνη. Οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν, ότι είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να δοκιμάσουν τα escape games στην πραγματική ζωή.

escape games

 

Πως παίζονται τα Real Life Escape Games;

Η βασική ιδέα είναι παρόμοια με τα online Escape Games. Μπαίνετε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο θεματικό δωμάτιο, με στόχο να αποδράσετε πριν τελειώσει ο χρόνος σας. Ο τρόπος για να το καταφέρετε, είναι να βρείτε κρυμμένα στοιχεία, να σπάσετε κωδικούς, να ανοίξετε κλειδαριές και να βρείτε μυστικά περάσματα. Όλα αυτά, πρέπει να τα συνδυάσετε με έναν ευφυή τρόπο, ώστε να σας οδηγήσουν στην τελική δοκιμασία, που θα σας χαρίσει την ελευθερία σας. Το κάθε δωμάτιο έχει την δική του θεματολογία και σενάριο, το οποίο σας παρουσιάζεται πριν μπείτε μέσα. Στα Great Escape Rooms, μπορείτε να επιλέξετε το στυλ που σας αρέσει, μέσα από 7 διαφορετικά παιχνίδια διαφυγής, στο ΨυρρήΤα Escape Games μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες και μικρές ομάδες φίλων, οικογένειες και δραστηριότητες Team Building. Περάστε δημιουργικές στιγμές και γίνεται πρωταγωνιστές στο Escape Game που σας ταιριάζει.

 

 • The Ritual – Θα μπορέσεις να ξεφύγεις από τον δολοφόνο του The Ritual; Book Now
 • Guantanamo – Μπορείς να αποδράσεις από τη φυλακή του μυαλού σου; Book Now
 • The Perfect Crime – Βρες το όπλο του εγκλήματος και εξιχνίασε το τέλειο έγκλημα! Book Now
 • The Secret Agent – Σώσε αθώους, από τα Γερμανικά στρατεύματα των Ες Ες και βρες τα μυστικά αρχεία. Book Now
 • The Survivor – αποδράστε από το μυστηριώδες νησί. Book Now
 • The Circus – Το Τσίρκο, διασκεδάζει, παίζοντας με το μυαλό σου. Book Now

 

escape games

 

Ποιος μπορεί να παίξει στα Escape Games;

Τα Escape Games είναι κατάλληλα για όσους τους αρέσουν τα παιχνίδια διαφυγής και αναζητούν κάτι νέο στο χώρο της διασκέδασης. Είστε μια ομάδα φίλων, μια οικογένεια ή μια εταιρεία που αναζητά μια πρωτότυπη δραστηριότητα για το προσωπικό της είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία αυτή θα σας συναρπάσει. Είναι κατάλληλα παιχνίδια για 2 άτομα, όπως και κατάλληλα παιχνίδια για κορίτσια και αγόρια από 7 χρονών και πάνω. Μετά την είσοδο σας στο δωμάτιο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επικεντρωθείτε στο στόχο και να συνεργαστείτε για να αποδράσετε.

 

Τι γίνεται αν δεν μπορούμε να λύσουμε τους γρίφους;

Τα Escape Games έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν τις νοητικές σας ικανότητες και ταυτόχρονα να διασκεδάζετε. Συμπεριλαμβάνουν μια ποικιλία από διαφορετικά είδη παζλ και γρίφους, που απαιτούν διάφορες ικανότητες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέλος της ομάδας μπορεί να συνεισφέρει στον κοινό στόχο της απόδρασης. Το να εξασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία, είναι προτεραιότητα για εμάς. Για αυτό τον λόγο, αν η ομάδα δεν μπορεί να λύσει κάποιον γρίφο, ο Game Master ο οποίος παρακολουθεί μέσα από ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, δίνει μία μικρή βοήθεια για να μπορέσετε να προχωρήσετε στην επόμενη πρόκληση.

 

escape games

 

Μπορούν να παίξουν παιδιά στα Escape Games;

Στο  Great Escape, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μπορούμε να παρέχουμε αξέχαστες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους. Για αυτό το λόγο, αν και μερικά από τα δωμάτιά μας, είναι κατάλληλα μόνο για μεγάλα «παιδιά», υπάρχουν πάρα πολλά δωμάτια τα οποία μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Έτσι λοιπόν, στα παιχνίδια για παιδιά μπορούν άνετα να λάβουν μέρος παιδιά από 7 ετών και άνω, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

 

Τι γίνεται σε περίπτωση που θέλω να βγω από το δωμάτιο;

Μπορείτε να φύγετε από το δωμάτιο οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε.  Για οποιοδήποτε λόγο θελήσετε, έχετε την δυνατότητα να βγείτε από το δωμάτιο χρησιμοποιώντας το κουμπί πανικού, το οποίο ανοίγει την πόρτα της εξόδου.

 

escape games

Escape Games Tips

 

 • Φορέστε άνετα παπούτσια και ρούχα, ώστε να περάσετε με ευκολία τα εμπόδια που υπάρχουν σε κάποια από τα δωμάτια.
 • Να έχετε καλή επικοινωνία με όλους τους συμπαίκτες σας. Για την ομαλή έκβαση του παιχνιδιού, πρέπει να ενημερώνετε την υπόλοιπη ομάδα, κάθε φορά που ανακαλύπτετε κάποιο στοιχείο, λύνετε κάποιο γρίφο, ή απλά χρειάζεστε βοήθεια.
 • Σημαντικό, είναι να υπάρχει στην ομάδα κάποιος που θα συντονίζει τις ενέργειες σας και θα παίξει το ρόλο του αρχηγού.
 • Επίσης, μια πολύ χρήσιμη συμβουλή είναι να συγκεντρώσετε όλα τα στοιχεία και τα αντικείμενα που βρίσκετε σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να τα βλέπει όλη η ομάδα.
 •  Ελέγξτε όσο το δυνατόν καλύτερα κάθε εκατοστό του δωματίου. Οι ενδείξεις μπορεί να είναι κρυμμένες οπουδήποτε.
 • Τέλος, σκεφτείτε δημιουργικά και συνεργαστείτε αρμονικά με την ομάδα σας.