Escape Rooms με ηθοποιούς! 

  ESCAPE ROOMS ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟ
  784 456 Great_escape

  Η τελευταία τάση – Escape Rooms με ηθοποιούς!

  Escape Rooms με ηθοποιούς – Βρίσκεσαι κλειδωμένος σε έναν παράξενο χώρο, ένα δωμάτιο που δεν έχεις ξαναδεί, μαζί σου βρίσκονται 5 φίλοι σου. Απέναντι ένα ηλεκτρονικό ρολόι ξεκινάει να μετράει αντίστροφα. Ο συνολικός χρόνος που σας απομένει για να καταφέρετε να αποδράσετε από το δωμάτιο είναι 60 λεπτά. Θα τα καταφέρετε?

  Τα escape rooms είναι η νέα τάση στην ψυχαγωγία ενηλίκων.

  Έχοντας κάνει την εμφάνισή τους την περασμένη δεκαετία στην Ιαπωνία το αντίκτυπο τους ήταν τόσο έντονο που έφερε μια πολύ ραγδαία εξάπλωση σε ολόκληρη την Ασία και από εκεί την Αμερική αλλά και την Ευρώπη. Πρόκειται για μια από τους ποιο αναπτυσσόμενους κλάδους, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην χώρα μας όπου υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά θεματικά δωμάτια απόδρασης σε 32 πόλεις της χώρας μας.

  Η γενική ιδέα είναι πως ομάδες, 2 με 6 ατόμων, κλειδώνονται ή ακόμα και δένονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο. Σκοπός τους είναι να αποδράσουν από αυτό μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, λύνοντας μια σειρά από γρίφους. Για να συμβεί αυτό πρέπει να επιστρατεύσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Να παρατηρήσουν πολύ προσεχτικά το δωμάτιο απόδρασης, να συλλέξουν όλα τα στοιχεία και να τα αξιολογήσουν σωστά. Να βρουν κρυφές πόρτες και περάσματα, να ανοίξουν λουκέτα και όλα αυτά με τον χρονόμετρο να τους κυνηγάει αμείλικτα.

  Ο συγκεκριμένος τρόπος ψυχαγωγίας είναι ιδιαίτερα εθιστικός, γιατί καταφέρνει να ζωντανεύει τα videogames και να τα παντρέψει με διάσημες ταινίες. Ταυτίζοντας τους παίκτες της ομάδας με τους διάσημους ήρωες. Επιπλέον το κάθε δωμάτιο απόδρασης είναι εντελώς διαφορετικό και το άγνωστο του τι θα συναντήσεις μέσα ιντριγκάρει πολύ έντονα τους παίκτες. Τέλος, τα εντυπωσιακά σκηνικά που υπάρχουν στα escape rooms. Σκηνικά που θα ζήλευαν και τα καλύτερα κινηματογραφικά στούντιο της χώρας. Καταφέρνουν να ταξιδεύουν τους παίκτες σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο κάνοντας το παιχνίδι πραγματικά μαγευτικό.

  Η γρήγορη ανάπτυξη και η εξέλιξη των δωματίων.

  Δεν είναι μόνο η γρήγορη ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου άκρως εντυπωσιακή αλλά και η εξέλιξη των δωματίων. Τα πρώτα θεματικά δωμάτια απόδρασης που άνοιξαν τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα ήταν σχετικά μικρά. Η ιστορία εξελισσόταν μόνο σε έναν χώρο, όπου οι παίκτες έπρεπε να ψάχνουν στα ποιο απίθανα σημεία, για κρυμμένα κλειδιά. Τα κλειδιά αυτά τους ανοίγουν τα διάφορα λουκέτα που βρίσκονταν διάσπαρτα στο δωμάτιο.

  “η ιστορία εξελισσόταν μόνο σε έναν χώρο… Τα δωμάτια απόδρασης πλέον θυμίζουν κινηματογραφικά στούντιο! … πολύπλοκοι γρίφοι και μηχανισμοί, έκαναν το παιχνίδι ποιο ρεαλιστικό…„

  Στην πορεία δημιουργήθηκαν μεγαλύτερα δωμάτια με δυο και τρεις χώρους. Οι χώροι αυτοί ήταν κρυμμένοι πίσω από τζάκια που μετακινούνταν ή πίσω από έπιπλα. Πέρα από το καθιερωμένο ψάξιμο άρχισαν να εμφανίζονται και ποιο πολύπλοκοι γρίφοι. Πολύπλοκοι μηχανισμοί, έκαναν το παιχνίδι ποιο ρεαλιστικό. Τα τελευταίου τύπου δωμάτια απόδρασης θυμίζουν κινηματογραφικά στούντιο. Οι χώροι,  οι μηχανισμοί και οι πατέντες, κάνουν την ομάδα να ζει το παιχνίδι πολύ έντονα.

  Η τελευταία τάση στα escape rooms θέλει και την παρουσία ηθοποιού.

  Τα Escape Rooms με ηθοποιούς, ξεκίνησαν με σκοπό να δημιουργήσουν ποιο τρομακτικά δωμάτια. Ο ρόλος του αρχικά ήταν να τρομάζει τους παίκτες. Στην πορεία όμως δημιουργήθηκαν και Escape Rooms με ηθοποιούς που είχαν διαφορετικούς ρόλους από το απλά να  τρομάζουν τους παίκτες.

  ESCAPE ROOMS ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟ

  “Βαθιές ανάσες αντηχούν ακριβώς δίπλα σας…„

  Στην Αθήνα πλέον υπάρχουν αρκετά Escape Rooms με ηθοποιούς. Την αρχή την έκανε πριν 2 χρόνια η εταιρία Mister-e με 2 διαφορετικά θεματικά δωμάτια απόδρασης. Στην “Κατάρα“, οι παίκτες κυνηγούν έναν λαθρέμπορο αρχαιοτήτων. Μπαίνουν στην αποθήκη που φυλάει τα κλοπιμαία του όταν ο ίδιος απουσίαζε. Κλοπιμαία ένα εκ των οποίων ελευθέρωσε μια αρχαία κατάρα. Κατά την διάρκεια της παραμονής σας στην αποθήκη διαπιστώνετε πως δεν είστε μόνοι. Βαθιές ανάσες αντηχούν ακριβώς δίπλα σας. Στο δεύτερο δωμάτιο που υπάρχει στο Mister-e με τίτλο “Amnesia” τα πράγματα γίνονται ακόμα ποιο τρομακτικά. Οι παίκτες  “ξυπνάνε” μέσα σε έναν εντελώς άγνωστο χώρο με παρουσία ηθοποιών, που δεν έχουν και τις καλύτερες των προθέσεων.

  Μια άλλη εταιρία που έχει συνδέσει το όνομά της ως Escape Rooms με ηθοποιούς είναι το escaped. Από τα 8 διαφορετικά θεματικά δωμάτια απόδρασης που υπάρχουν στο escaped, τα 5 έχουν ηθοποιό. Πρόκειται για τα world of magic, όπου σκοπός του ηθοποιού δεν είναι να τρομάξει την ομάδα αλλά να τους βοηθήσει. Στο “Paranoic 2“,  ένα από τα ποιό δημοφιλή Escape Rooms με ηθοποιούς της συγκεκριμένης εταιρίας, τα πράγματα είναι αρκετά τρομαχτικά. Το πείραμα είναι σε εξέλιξη, τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά. Σίγουρα πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Κάποιος σας παρακολουθεί. Δεν είστε μόνοι. Στο “Joker’s crypt” βρίσκεστε στην μυστική κρύπτη του Τζόκερ. Πρέπει να αντιμετωπίσετε μια σειρά από φάρσες που έχει ετοιμάσει αυτός με σκοπό να σας πείσει να γίνετε συνεργός του.

  Στις 20000 λεύγες υπό τη θάλασσα” αναβιώνει η κλασική ιστορία του Ιούλιου Βερν και φυσικά βρίσκεστε μέσα στον ιστορικό Ναυτίλο. Το υποβρύχιο, εδώ και 2 χρόνια είχε εξαφανιστεί. Εσείς μαζί με την ομάδα των έμπειρων δυτών καταφέρατε να τον ανακαλύψετε στα βάθη του ωκεανού και να μπείτε μέσα. Μέσα στο οποίο σας περιμένει μια τρομαχτική έκπληξη.

  ESCAPE ROOMS ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟ

  “Σκοπό σας,  να σας επιστρέψετε στον κόσμο των ζωντανών…„

  Το τελευταίο escape room με ηθοποιό της εταιρίας escaped είναι το Grim reaper. Σε αυτό το θεατρικό δωμάτιο απόδρασης, έχοντας πεθάνει, βρίσκεστε πάνω στην βάρκα που μεταφέρει τις ψυχές στον άλλον κόσμο. Σκοπό σας, να ξεγελάσετε τον βαρκάρη και να σας επιστρέψει πίσω στον κόσμο των ζωντανών.

  Το Great Escape rooms είναι μια εταιρία που το φανατικό κοινό των escape rooms την θεωρεί κορυφαία στα διαδραστικά δωμάτια περιπέτειας. Ξεχωρίζουν τα δωμάτια απόδρασης Guantanamo και Perfect Crime.

  “το μεγαλύτερο και πιο τρομακτικό δωμάτιο απόδρασης της Αθήνας…„

  Ακολουθώντας την νέα τάση στα παιχνίδια τρόμου, δημιούργησε στις αρχές του Οκτώβρη, το πρώτο της Escape Room με ηθοποιούς. Πρόκειται για το The Ritual, το οποίο με βάση τα blogs που κριτικάρουν τα δωμάτια απόδρασης έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο και πιο τρομακτικό δωμάτιο απόδρασης της Αθήνας. Σε έναν χώρο 220 τετραγωνικών μέτρων, εξελίσσετε ένα άκρως ατμοσφαιρικό και θεατρικό παιχνίδι απόδρασης που αποτελεί μια βιωματική εμπειρία τρόμου.

  escape roomsThe ritual escape room | Greate escape rooms

  Θεωρούμε πως τα Escape Rooms με ηθοποιούς θα αυξηθούν κατά πολύ το επόμενο διάστημα. Ο λόγος είναι ότι προσδίδουν έντονα στοιχεία ρεαλισμού, ενθουσιάζοντας τους παίκτες.

  AUTHOR

  Great_escape

  All stories by: Great_escape