+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Escape Rooms Τρόμου by Great Escape

Τα escape rooms τρόμου είναι η σημαντικότερη εξέλιξη των τελευταίων χρόνων στα δωμάτια απόδρασης. Είναι τα δωμάτια απόδρασης που βασικό τους στοιχείο είναι ο Τρόμος, σε κάθε μορφή του! Οπτικός, ψυχολογικός, σαφής ή υπονοούμενος. Οτιδήποτε προκαλεί τρόμο, φόβο κι ανησυχία μπορεί να γίνει στοιχείο ενός escape room Τρόμου!

Τα escape rooms Τρόμου έχουν εξαπλωθεί σημαντικά κι αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων δωματίων απόδρασης που ανοίγουν. Με θέματά τους επηρεασμένα από κλασσικές ιστορίες φαντασμάτων, αστικούς μύθους, λογοτεχνικά έργα, αλλά και ταινίες! Είναι συνήθως πολύ δυνατές εμπειρίες. Έχουν λιγότερους γρίφους και κωδικούς από ένα «κλασσικό» escape room ή και καθόλου. Το βάρος τους είναι κυρίως στις καταστάσεις που προκαλούν φόβο, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων.

Φυσικά τα escape room τρόμου έχουν αποκτήσει κοινό φανατικό, άτομα κι ομάδες που θέλουν να παίζουν μόνο αυτά. Οι ομάδες αυτές αναζητούν συνεχώς νέες εμπειρίες, με περισσότερο τρόμο, πιο σκοτεινές ιστορίες, πιο δυνατές εμπειρίες.

 

 

Είδη των Escape Rooms τρόμου

Ο χαρακτηρισμός «escape room τρόμου» είναι αρκετά ευρύς. Σίγουρα, τα στοιχεία που μπορούν να δημιουργήσουν τρόμο είναι περίπου τα ίδια σε κάθε δωμάτιο: Ιστορία, ατμόσφαιρα, σκηνικά, φωτισμοί και φυσικά η παρουσία των ηθοποιών. Όμως, ο τρόμος στα escape rooms δεν είναι κάτι ομοιογενές. Κάθε δωμάτιο είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία.

Οι game designers ανακατεύουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, στις κατάλληλες «δόσεις», για να δημιουργούν πρωτόγνωρα κι αξιομνημόνευτα τρομακτικά παιχνίδια. Ο σκοπός τους είναι να ενεργοποιήσουν το αίσθημα του φόβου με τη χρήση διαφορετικών τεχνικών και με διαφορετικές ιστορίες, αλλά παρόμοιες συνθήκες. Να δημιουργήσουν μια πρόκληση για τους παίκτες, που θα τους προκαλέσει τα συναισθήματα τρόμου που αναζητούν.

 

 

Gore

Αυτά τα escape rooms Τρόμου βασίζονται κυρίως στον οπτικό κι ακουστικό παράγοντα. Τα σκηνικά, τα αντικείμενα δημιουργούν μια εικόνα οπτικής φρίκης. Η ιστορία είναι συνήθως αιματοβαμμένη. Οι παίκτες ενός τέτοιου δωματίου ζουν καταστάσεις που θα μπορούσαν να ανήκουν σε ταινία τρόμου με serial killers & κανίβαλους. Τα δωμάτια αυτά, εκτός από ότι φυσικά δεν δέχονται άτομα κάτω των 18, γενικά είναι για γερά στομάχια.

Οι Game Masters προειδοποιούν τους παίκτες πριν την είσοδό τους και είναι έτοιμοι για πιθανές παρενέργειες των θεαμάτων. Είναι μια μορφή escape room τρόμου που έχει ρίζες στα παλιά «στοιχειωμένα σπίτια» που μπορούσες να βρεις στα Luna Parks. Από αυτές τις κατασκευές εξελίχθηκε η μορφή του δωματίου απόδρασης όπως την ξέρουμε σήμερα γενικά, οπότε η σύνδεση είναι εμφανής!

 

Ψυχολογικός Τρόμος

Δεν είναι απαραίτητο ένα escape room τρόμου να βασίζεται στην οπτική φρίκη. Μάλιστα θα λέγαμε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί έλλειψη πρωτοτυπίας! Μερικές φορές, αν είσαι συνηθισμένος σε παρόμοια θεάματα, η οπτική φρίκη μπορεί να μη σου δημιουργεί πια κανένα συναίσθημα. Για την ακρίβεια, ένας έμπειρος παίκτης μπορεί ακόμα και να βρίσκει «αστείες» τις όποιες κατασκευές κι οπτικές αναπαραστάσεις! Χρειάζεται κάτι άλλο, διαφορετικό και πολύ δυνατό για να δημιουργήσει το αίσθημα τρόμου.

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν τα δωμάτια ψυχολογικού τρόμου. Εκεί ο φόβος δεν έρχεται από το περιβάλλον και τα σκηνικά τόσο πολύ. Ο φόβος έρχεται από παιχνίδια του μυαλού! Περίεργες αντανακλάσεις, σκιές, αντικείμενα που υπάρχουν κι εξαφανίζονται, αλλόκοσμοι ήχοι. Ό,τι μπορεί να δημιουργήσει ανησυχία και να μην αφήσει το μυαλό να συγκεντρωθεί. Μια παρουσία ή παρουσίες πάντα να παραμονεύει. Λύσεις γρίφων που δε μοιάζουν σωστές κι όμως είναι. Μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες που δεν προσέχεις από την αρχή, όμως είναι σημαντικές. Μπορεί να μην έχει ούτε ίχνος «αίματος» κι όμως, το escape room ψυχολογικού τρόμου να είναι η πιο τρομακτική εμπειρία σου!

 

Ατμοσφαιρικά

Δεν υπάρχει κάτι πιο τρομακτικό από τη γενικότερη ατμόσφαιρα. Όταν οπτική φρίκη και ψυχολογικός τρόμος ενώνονται με το γενικότερο κλίμα, δημιουργούνται τα καλύτερα escape room τρόμου. Φυσικά, σε κάθε δωμάτιο Τρόμου η ατμόσφαιρα παίζει σημαντικό ρόλο. Όμως λίγα είναι αυτά τα δωμάτια που έχουν καταφέρει να συνδυάσουν άψογα τα στοιχεία. Λίγα δωμάτια πραγματικά τρομάζουν τους παίκτες και μόνο με την ατμόσφαιρα που επικρατεί. Μερικές φορές, αυτά είναι τα πιο τρομακτικά από όλα!

Τα ατμοσφαιρικά escape rooms τρόμου μπορεί  να ανήκουν και σε οποιαδήποτε άλλη από τις κατηγορίες που προαναφέραμε. Το βασικό είναι ότι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα αξιομνημόνευτη και creepy, που τρομάζει και δημιουργεί συναίσθημα ευχαρίστησης.

 

 

Βασισμένα στην ποπ κουλτούρα

Τα ομαδικά παιχνίδια εσωτερικού χώρου είναι μια μορφή ψυχαγωγίας αλλά και Τέχνης. Όπως λοιπόν κάθε Τέχνη, έτσι κι αυτά δέχονται επιρροές από άλλες μορφές Τέχνης. Πολλά escape rooms σε όλο τον κόσμο δανείζονται θεματικά κι οπτικά ιδέες από δημοφιλείς ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, games ή βιβλία. Τα escape rooms Τρόμου δεν αποτελούν εξαίρεση. Υπάρχουν πολλά escape room τρόμου που αντλούν θεματολογία από πολύ γνωστές ταινίες τρόμου, είτε επισήμως, είτε ως «δημιουργική συνέχειά» τους. Μπορεί να αναφέρουν αυτούσια τίτλους, χαρακτήρες, καταστάσεις και «μυθολογία» αυτών των έργων. Επίσης, μπορεί να έχουν μια εμφανή θεματική ή οπτική σύνδεση, χωρίς όμως τον κίνδυνο παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αυτά τα escape rooms Τρόμου είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή, ακριβώς γιατί βάζουν τους παίκτες μέσα στην αγαπημένη τους ταινία τρόμου. Εκεί μπορούν να αντιμετωπίσουν το «διάσημο» δολοφόνο ή το γνωστό μυθικό τέρας ή φάντασμα. Να περιπλανηθούν σε τοποθεσίες γνώριμες, στο ίδιο τρομακτικό σπίτι ή κάστρο που είδαν στην ταινία, μέσα από μια πιστή αναπαράσταση. Μπορούν να νιώσουν όλο το συναίσθημα του φόβου που οι ήρωες της ταινίας ένιωσαν. Ή μήπως οι τρομακτικοί δολοφόνοι είναι οι πραγματικοί ήρωες αυτών των ιστοριών; Οι παίκτες θα το μάθουν. Αν καταφέρουν να τους ξεφύγουν!

 

 

Escape Rooms τρόμου με ηθοποιό

Τί είναι αλήθεια το πιο τρομακτικό στοιχείο μέσα σε ένα escape room τρόμου; Μήπως είναι η απόκοσμη ατμόσφαιρα; Η τρομακτική ιστορία που αποτελεί τη βάση του σεναρίου; Τα σκηνικά και οι ειδικές κατασκευές; Ίσως τα ηχητικά εφέ που ακούγονται; Η μουσική που μπορεί να υπάρχει ή να μπαίνει σε σημαντικές στιγμές; Ένας έμπειρος escaper τρόμου, θα έδινε αμέσως την απάντηση: Το σημαντικότερο στοιχείο σε ένα escape room Τρόμου είναι σίγουρα ο ηθοποιός/οι ηθοποιοί!

Η ύπαρξη ηθοποιού είναι το στοιχείο που προσφέρει το κάτι παραπάνω στην όλη εμπειρία. Είναι αυτό που «ζωντανεύει» το δωμάτιο, που δημιουργεί το αίσθημα της απειλής. Επιπλέον, είναι αυτό που κρατάει σε εγρήγορση την ομάδα και προωθεί την ιστορία και την πλοκή του δωματίου. Ένας ηθοποιός και to live acting του μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει ολόκληρη την εμπειρία! Συνήθως οι ηθοποιοί στα παιχνίδια δράσης παίζουν το ρόλο του ανταγωνιστή, του δολοφόνου, του πνεύματος, του ζόμπι, του μυθικού όντος.

Σπανιότερα, αναλαμβάνουν ρόλο αυτού που βοηθάει την ομάδα, του θύματος, του κυνηγού υπερφυσικών φαινομένων, του μέντιουμ, της μάγισσας, του γνώστη.  Οι τρόποι που διαχειρίζεται τους παίκτες, οι βοήθειες που τους δίνει και ο τρόπος που το κάνει, τα jumpscares, είναι όλα στοιχεία της εμπειρίας τους. Ο ηθοποιός του escape room Τρόμου δεν είναι ανάγκη να φαίνεται πολύ. Ένας καλός ηθοποιός μπορεί να εμφανιστεί μόνο μια φορά και να μείνει στο μυαλό των παικτών. Η γενικότερη απειλή που θα τους κάνει να βιώσουν θα καθορίσει το πόσο καλά θα περάσουν!

 

 

Τα καλύτερα escape rooms τρόμου

Ποιά είναι τα καλύτερα escape rooms Τρόμου; Ποιο είναι ΤΟ καλύτερο escape room Τρόμου απ’ όλα; Αυτή είναι μια πολύ συχνή ερώτηση τον τελευταίο καιρό! Σε φόρουμ, σε διαδικτυακές ομάδες, σε παρέες, σε συζητήσεις μεταξύ φίλων και συμπαικτών. Οι παίκτες ρωτούν για όλες τις πλευρές της εμπειρίας. Ρωτούν για την ατμόσφαιρα, την ένταση, τις ειδικές κατασκευές και τα σκηνικά, τους φωτισμούς, τους ήχους, το gameplay. Επίσης, ρωτούν για  την παρουσία και το ρόλο των ηθοποιών, την ύπαρξη jumpscares, για τη «σκηνοθεσία» και τη διαχείριση των ομάδων. Μερικοί δε ρωτούν απολύτως τίποτα πέρα από την ατάκα «θα πεθάνουμε;» που έχει γίνει πολύ δημοφιλής, σχεδόν ως meme. Το αίνιγμα «ποια είναι τα καλύτερα escape rooms Τρόμου» είναι πιο περίπλοκο κι από τον πιο δύσκολο γρίφο. Αλλά εμείς νομίζουμε ότι έχουμε την απάντηση!

Τα καλύτερα παιχνίδια απόδρασης Τρόμου είναι αυτά που εσύ προσωπικά θεωρείς ότι είναι τα καλύτερα. Είναι αυτά που έχεις περάσει τις καλύτερες στιγμές με την ομάδα σου. Αυτά που έχεις τις πιο έντονες, πιο αγωνιώδεις και πιο τρομακτικές αναμνήσεις! Είναι αποκλειστικά προσωπική κι ομαδική επιλογή το πιο παιχνίδι θεωρείς ως το καλύτερο. Φυσικά θα ακούσεις τις απόψεις και τις προτιμήσεις όλων. Οπωσδήποτε θα διαβάσεις κριτικές. Όμως στο τέλος, τα καλύτερα escape rooms Τρόμου είναι αυτά που σε έκαναν να περάσεις πραγματικά καλά εσύ!

 

 

Escape Rooms Τρόμου – Great Escape Rooms

Τα Great Escape διαθέτουν μοναδικά escape rooms Τρόμου, που θεωρούνται από τα πιο «δυνατά» για τους φαν του είδους. Αυτά τα escape rooms, έχουν προσφέρει άπειρες στιγμές τρόμου και δυνατές συγκινήσεις. Τόσο οι «επαγγελματίες» escapers, όσο και οι άπειρες ομάδες φίλων που έχουν περάσει, δημιούργησαν σε αυτά δυνατές αναμνήσεις. Οι θετικές, ενθουσιώδεις κριτικές των παικτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα review sites και στο TripAdvisor μιλούν από μόνες τους. Η φήμη των δωματίων Τρόμου του Great Escape στην Αθήνα εξαπλώνεται.

Η Great Escape ήταν μια από τις πρώτες εταιρίες δωματίων απόδρασης που εισήγαγαν τα δωμάτια Τρόμου με live acting. Ήταν επίσης από τις πρώτες που δημιούργησε τόσο ρεαλιστικές συνθήκες παιχνιδιού, που δοκίμασαν τα όρια μεταξύ παιχνιδιού και πραγματικότητας. Στα Great Escape  Rooms, σε Ψυρρή και Ζωγράφου, υπάρχουν επιλογές απόλυτου τρόμου που καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό παίκτη!

 

 

Great Escape Ψυρρή (Λεπενιώτου 12, Ψυρρή)

The Ritual: Ίσως το πιο τρομακτικό και ρεαλιστικό escape room τρόμου της Αθήνας. Το The Ritual δεν είναι ένα απλό escape room. Είναι μια εμπειρία πραγματικού τρόμου! Οι παίκτες του The Ritual, όσοι τουλάχιστον καταφέρουν να αποδράσουν, δε βγαίνουν ίδιοι. Η εμπειρία αυτή τους έχει αλλάξει. Έχουν αναγνωρίσει τα όριά τους και σε πολλές περιπτώσεις τα έχουν ξεπεράσει, για να επιβιώσουν. Επιπλέον, έχουν περιπλανηθεί μέσα στο σπίτι του δολοφόνου. Έχουν προσπαθήσει να κυριαρχήσουν επί του φόβου τους και να συνεργαστούν για να ξεφύγουν! Εσείς πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να αποδράσετε από το The Ritual; (δωμάτιο με ηθοποιό)

 

Great Escape Ζωγράφου (Μπισκίνη 20)

The Basement’s Secret: Για όσες χιλιετίες υπάρχει ο ανθρώπινος πολιτισμός, οι άνθρωποι φοβούνται να βρεθούν κάτω από τη γη. Φοβούνται ενστικτωδώς το σκοτάδι και το άγνωστο, το υπερφυσικό κι αυτό που δεν καταλαβαίνουν. Το The Basement’s Secret παίζει με όλους αυτούς τους φόβους. Οι ομάδες που έρχονται να το παίξουν καταλαβαίνουν αμέσως ότι δε θα είναι μια απλή απόδραση, αλλά εμπειρία ζωής. Η περίφημη σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο έχει στοιχειώσει τους εφιάλτες τους! Το The Basement’s Secret προκαλεί όλες τις αισθήσεις, με ερεθίσματα φόβου. Είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες εμπειρίες που μια παρέα μπορεί να ζήσει. (δωμάτιο με ηθοποιό) – BOOK NOW

 

 

Team building σε Escape Rooms Τρόμου

Μια από τις βασικότερες ικανότητες του εργαζόμενου στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον είναι το να λειτουργεί υπό πίεση. Ειδικά σε δουλειές υψηλών απαιτήσεων και ευθύνης, όπως στελέχη εταιριών, αυτή η ικανότητα είναι κρίσιμη. Ένα σημαντικό στοιχείο της εργασιακής πίεσης είναι ο φόβος. Σε περιόδους κρίσης μάλιστα, ο χρόνος είναι πολύτιμος και από τις σωστές αντιδράσεις εξαρτάται ίδια η επιβίωση μιας εταιρίας. Εκείνες τις στιγμές, μια τέτοια η ικανότητα μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια. Εργαζόμενοι που έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν στο φόβο, είναι πολύ πιο αποδοτικοί τόσο σε κανονικές, όσο και σε ειδικές συνθήκες!

Οι δραστηριότητες team building σε escape rooms είναι μια πρακτική που οι εταιρίες χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων. Προοδευτικά και στην Ελλάδα, όλο και περισσότερες μεγάλες και σημαντικές εταιρίες κι οργανισμοί καταφεύγουν σε αυτές τις δραστηριότητες. Αυτό γίνεται για έναν σημαντικό για κάθε οργανισμό λόγο. Εκτός από την ανάπτυξη της ομαδικότητας των εργαζομένων και των επικοινωνιακών ικανοτήτων τους, αναπτύσσεται και η αντοχή τους στην πίεση. Καθώς ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, η ομάδα πρέπει να πετύχει το στόχο, που είναι να αποδράσει. Η στοχοθεσία αυτή δε διαφέρει από τη στοχοθεσία ενός εργασιακού project.

Τα escape rooms Τρόμου προσφέρουν ακριβώς τη δυνατότητα σε μια ομάδα εργαζομένων να μάθει να λειτουργεί υπό ακραία πίεση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από το αρχέγονο αίσθημα του φόβου. Κάποιος που μαθαίνει να το ελέγχει, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την ικανότητα και στην καθημερινή εργασιακή του ζωή. Η εμπειρία ενός escape room Τρόμου και η συνεργασία των παικτών σε μια τέτοια κατάσταση μπορεί να μεταφερθεί στον εργασιακό χώρο. Μια ομάδα που λειτούργησε αποδοτικά υπό το καθεστώς πίεσης σε ένα παιχνίδι, μπορεί να λειτουργήσει έτσι σε κάθε απαιτητικό project. Το γεγονός αυτό κάνει τo παιχνίδι σε escape rooms Τρόμου να είναι η καλύτερη δραστηριότητα team building για κάθε εταιρία!

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε μαζί το ιδανικό team building event για εσάς. Η εμπειρία, η γνώση και  οι οργανισμοί που μας εμπιστεύτηκαν αποτελούν εγγύηση για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Great Escape Tripadvisor

Great Escape Google Business