• 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GREAT ESCAPE;

   Το Great Escape είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι απόδρασης. Μία ζωντανή εμπειρία που σε ταξιδεύει και ταυτόχρονα θέτει σε δοκιμασία τις ικανότητες αντίληψης του επισκέπτη και καλλιεργεί το πνεύμα συνεργασίας και της ομαδικότητας. Η ομάδα των παικτών (2 έως 7 άτομα), “κλείνεται” μέσα σε ένα δωμάτιο με συγκεκριμένη θεματική. Στόχος είναι το να καταφέρει να αποδράσει μέσα στα προκαθορισμένα χρονικά όρια, ξεπερνώντας μια σειρά από δοκιμασίες και γρίφους, ενεργοποιώντας το μυαλό και τις 5 αισθήσεις.

   Η διαδικασία της κράτησης είναι πολύ απλή και ολοκληρώνεται σε 4 βήματα.

   Πρώτο βήμα η επιλογή δωματίου. Αφού διαβάσετε τα σενάρια που περιγράφουν τη δράση που θα συναντήσετε σε κάθε δωμάτιο επιλέξτε αυτό που σας φαίνεται πιο ενδιαφέρον.

   Δεύτερο βήμα η επιλογή ημερομηνίας. Μόλις επιλέξετε δωμάτιο θα σας εμφανιστεί ένα ημερολόγιο. Επιλέξτε την ημερομηνία που θέλετε κλικάροντας πάνω στο ημερολόγιο την συγκεκριμένη μέρα που σας ενδιαφέρει.

   Τρίτο βήμα η επιλογή ώρας. Μόλις επιλέξετε την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει θα σας ανοίξει η ημερήσια κατάσταση κρατήσεων με τις ώρες που είναι διαθέσιμο το δωμάτιο. Κλικάρετε πάνω στην ώρα που σας ενδιαφέρει.

   Τέταρτο και τελευταίο βήμα είναι η συμπλήρωση της φόρμας με τα στοιχεία σας που θα εμφανιστεί μόλις επιλέξετε την ώρα που σας ενδιαφέρει.

   Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία θα λάβετε αμέσως ένα e-mail επιβεβαίωσης.
   Η πληρωμή γίνεται αφού έρθετε στον χώρο μας.

  • 2. ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ; ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;

   Στην ιστοσελίδα μας δίπλα από κάθε δωμάτιο υπάρχει ο βαθμός δυσκολίας του δωματίου. Αν είστε καινούριος παίχτης θα σας συστήναμε να παίζατε το ευκολότερο δωμάτιο από αυτά που έχουμε.
   Σε γενικές γραμμές όμως πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι σχεδιασμένο για απλούς ανθρώπους. Δεν απαιτούνται γνώσεις, ούτε ιδιαίτερη εμπειρία για να το απολαύσετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι παρατηρητικότητα και σκέψη.

  • 3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ;

   Επειδή πρόκειται για παιχνίδι λογικής και παρατηρητικότητας, μπορεί να παίξει το ίδιο εύκολα κάποιος που βρίσκεται σε νεαρή ηλικία και κάποιος που βρίσκεται στην τρίτη ηλικία. Θεωρούμε όμως ότι παιδιά κάτω των 7 ετών ίσως έχουν δυσκολία στο να λύσουν ορισμένους γρίφους. Άρα 7 ετών και άνω.

  • 4. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ;

   Το ιδανικό θα ήταν να έρθετε 10 λεπτά νωρίτερα για να μπορέσει ο υπεύθυνος του παιχνιδιού να σας δώσει με άνεση τις απαραίτητες οδηγίες πριν μπείτε στο δωμάτιο. Σε περίπτωση όμως που έρθετε καθυστερημένοι υπάρχουν δυο σενάρια.
   Το καλό σενάριο είναι όταν δεν υπάρχει κράτηση για το ίδιο δωμάτιο μετά από εσάς. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα έχετε ολόκληρη την ώρα στην διάθεσή σας.
   Το κακό σενάριο είναι όταν υπάρχει κράτηση αμέσως μετά από εσάς. Σε αυτή την περίπτωση θα έχετε περιορισμένο χρόνο για να λύσετε τους γρίφους και να βγείτε από το δωμάτιο.

  • 5. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ Ή ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ;

   Φυσικά και μπορείτε και ακύρωση να κάνετε και αλλαγή ώρας ή μέρας της κράτησής σας.
   Για να ακυρώσετε την κράτησή σας το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας πάρετε ένα τηλέφωνο και να μας το πείτε.
   Για να κάνετε αλλαγή στην κράτησή σας θα πρέπει πρώτα να κάνετε την ακύρωση με τον τρόπο που περιγράψαμε πριν και στη συνέχεια μέσα από την ιστοσελίδα μας να κάνετε καινούρια κράτηση.

  • 6. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ

   Το παιχνίδι δεν είναι τρομαχτικό οπότε το θεωρούμε απίθανο να φοβηθείτε. Σε περίπτωση όμως που νιώσετε άσχημα και θελήσετε να βγείτε από το δωμάτιο, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί πανικού το οποίο σας ανοίγει αμέσως την πόρτα και βρίσκεστε έξω από το δωμάτιο.

  • 7. ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΤΥΜΕΝΟΙ

   Απλά και άνετα.

  • 8. ΜΕ ΤΟ TEAM BUILDING ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

   Η μορφή του παιχνιδιού είναι τέτοια που ωθεί τους παίχτες σε συνεργασία μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει πως είναι ιδανική περίπτωση για εταιρίες ή κολλέγια να χρησιμοποιήσουν τα δωμάτια για ανάπτυξη ομαδικών σχέσεων μεταξύ των στελεχών και σπουδαστών τους αντίστοιχα.
   Η ομάδα του GREAT ESCAPE έχει πραγματοποιήσει εκτενή έρευνα για το πώς τα escape rooms επιδρούν και αναπτύσσουν το TEAM BUILDING.