GREAT ESCAPE ROOMS

  δωμάτια-απόδρασης-athens
  780 450 Great_escape

  Escape Rooms Athens

  Η νέα τάση στην ψυχαγωγία ενηλίκων ακούει στο όνομα escape rooms.
  Πρόκειται για μια ψυχαγωγική δραστηριότητα που βασίζεται σε ζωντανά βιωματικά παιχνίδια απόδρασης και η οποία δείχνει να έχει κεντρίσει πολύ έντονα το ενδιαφέρον του εγχώριου κοινού, αλλά και της πλειοψηφίας τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας.Πρόκειται για δωμάτια απόδρασης όπου “κλειδώνονται” ομάδες 2 έως και 6 ατόμων οι οποίοι σαν σκοπό έχουν να βρούνε τον τρόπο για να αποδράσουν από αυτό πριν τελειώσει ο χρόνος, ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι 60 λεπτά. Για να έχει θετική κατάληξη η απόδραση θα πρέπει η ομάδα να συγκεντρώσει μια σειρά από στοιχεία, αντικείμενα, κλειδιά, να λύσει μια σειρά από γρίφους που θα τους δώσουν πολύτιμους κωδικούς, να βρουν μυστικά περάσματα και κρυφά δωμάτια. Τα δωμάτια απόδρασης είναι διαμορφωμένα με τέτοιον τρόπο που να δημιουργούν την αίσθηση πως βρίσκεσαι κάπου αλλού. Θα μπορούσε εύκολα να το παρομοιάσει κανείς με τα σκηνικά ενός κινηματογραφικού στούντιο.

  Escape rooms με ηθοποιούς!

  Στην Αθήνα ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο ο κλάδος των escape rooms έχει παρουσιάσει τεράστια άνθιση. Ανοίγουν συνεχώς καινούριες εταιρίες, ενώ και οι παλιές εμπλουτίζουν τον χώρο τους με νέα δωμάτια. Νέα δωμάτια που δίνουν ολοένα και περισσότερο έμφαση στον ρεαλισμό του περιβάλλοντος και του παιχνιδιού, εισάγοντας συνεχώς καινοτομίες όπως την ύπαρξη ηθοποιών μέσα στο δωμάτιο που παρεμβαίνουν στο παιχνίδι είτε για να τρομάξουν τους παίχτες, είτε για να τους βοηθήσουν.Στις δεκάδες escape rooms που υπάρχουν στην Αθήνα υπάρχει ένα, το Great Escape Rooms, που στα δυο χρόνια ύπαρξής του έχει καταφέρει να βρίσκεται μονίμως στις πρώτες θέσεις των  προτιμήσεων του φανατικού κοινού που ασχολείται με τον συγκεκριμένο τρόπο ψυχαγωγίας, Το Great Escape Rooms δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή, τον Μάρτιο του 2015. Ξεκίνησε με μόλις 2 θεματικά δωμάτια απόδρασης και αυτή την στιγμή διαθέτει 6 διαφορετικά θεματικά δωμάτια, ενώ ολοκληρώνονται και οι εργασίες για το 7ο θεματικό δωμάτιο κάνοντας το Great Escape Rooms το μεγαλύτερο escape room της Αθήνας, καθώς τα 7 αυτά θεματικά δωμάτια απόδρασης φιλοξενούνται στην ίδια διεύθυνση στο Ψυρρή σε ένα κτίριο 1300 τετραγωνικών μέτρων.

  The Circus Escape Room

  escape rooms
  Το “The Circus” είναι το πρώτο θεματικό δωμάτιο απόδρασης του Great Escape Rooms.
  Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα τσίρκο. Ενώ το έχετε επισκεφτεί με σκοπό να διασκεδάσετε, τελικά είναι το τσίρκο το οποίο διασκεδάζει μαζί σας παίζοντας με το μυαλό σας. Ο χρόνος ξεκινάει να μετράει αντίστροφα και θα πρέπει η ομάδα να καταφέρει μέσα σε 60 λεπτά να λύσει το μυστήριο του τσίρκου και να βρει την έξοδο πριν αυτή σφραγιστεί για πάντα εγκλωβίζοντας τους μέσα στην παράνοια του τσίρκου.
  Πρόκειται για το δωμάτιο απόδρασης με τον μικρότερο βαθμό δυσκολίας. Ουσιαστικά ο ρόλος του συγκεκριμένου δωματίου είναι να κάνει την εισαγωγή των πρωτάρηδων στον μαγικό κόσμο των escape rooms με ομαλό τρόπο. Στηρίζεται κυρίως σε γρίφους δεξιότητας και παρατηρητικότητας. Ενώ πρόκειται και για ένα πολύ διαδραστικό δωμάτιο απόδρασης όπου οι παίχτες πρέπει να συνεργάζονται πολύ μεταξύ τους κάτι που σε συνδυασμό και με τη μη γραμμικότητά του δημιουργεί συνθήκες όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι παίχτες της ομάδας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας που να βαριέται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
  Κάνε κράτηση για το δωμάτιο απόδρασης “The Circus” εδώ!

  The Secret Agent Escape Room

  the secret agent
  The Secret Agent είναι το δεύτερο δωμάτιο απόδρασης που άνοιξε το Great Escape Rooms και άνοιξε ταυτόχρονα με το “The Circus”.
  Η όλη ιστορία εξελίσσεται στο γραφείο ενός επιχειρηματία την περίοδο του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
  Στο δεύτερο δωμάτιο του Great Escape Rooms η ομάδα έχει διττό ρόλο. Αφενός μεν να βρει που βρίσκεται κρυμμένη η λίστα και αφετέρου να βρουν την έξοδο για να διαφύγουν πριν  τους αιχμαλωτίσουν. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο δωμάτιο απόδρασης που απαιτεί πολύ ψάξιμο και γρήγορη σκέψη. Η πίεση του χρόνου είναι ιδιαίτερα έντονη. Θεωρείται το ποιο ατμοσφαιρικό δωμάτιο απόδρασης του Great Escape rooms με πολύ ρεαλιστικό ντεκόρ που σε ταξιδεύει πολλές δεκαετίες στο παρελθόν.
  Κάνε κράτηση για το δωμάτιο απόδρασης “The Secret Agent” εδώ!
   

  The Perfect Crime Escape Room

  escape rooms
   
  Το Perfect Crime είναι το τρίτο κατά σειρά θεματικό δωμάτιο του Great Escape Rooms.  Άνοιξε με διαφορά ενός μόνο μήνα από τα δυο προηγούμενα.
  Η ιστορία εξελίσσεται στην περιοχή του Ψυρρή, όπου την τελευταία βδομάδα έχουν βρεθεί τρεις κοπέλες, άγρια δολοφονημένες με πανομοιότυπο τρόπο. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ένας serial killer έχει κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή. Η ομάδα καλείται να εξιχνιάσει το τρίτο έγκλημα και να αποκαλύψει την ταυτότητα του αδίστακτου δολοφόνου.
  Πρόκειται για το δεύτερο ποιο εύκολο δωμάτιο του Great Escape Rooms και ξεφεύγει από το κλασικό μοτίβο, λύνω γρίφους και ανοίγω λουκέτα. Είναι διαδραστικό και έχει εισάγει και πολλά στοιχεία έντονης δράσης πέραν από την σκέψη και το ψάξιμο. Με βάση τα blogs που ασχολούνται με τα escape rooms θεωρείται μέσα στα 5 καλύτερα escape rooms της Αθήνας.
  Κάνε κράτηση για το δωμάτιο απόδρασης “Perfest crime” εδώ!
   

  Inception Escape Room

  escape rooms
  Το Inception, εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία, είναι το τέταρτο θεματικό δωμάτιο του GreatEscape Rooms, με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.
  Η ιστορία εξελίσσεται στο όνειρο ενός πλούσιο επιχειρηματία, όπου οι παίκτες προσπαθούν να αποσπάσουν από αυτόν έναν πολύ σημαντικό κωδικό. Το δωμάτιο είναι αφαιρετικό με πολύ λίγα λουκέτα και δύσκολους γρίφους λογικής. Το Great Escape Rooms το συστήνει σε έμπειρες ομάδες που να έχουν παίξει τουλάχιστον δέκα θεματικά δωμάτια.
  Κάνε κράτηση για το δωμάτιο απόδρασης “Inception” εδώ!
   

  Guantanamo Escape Room

  escape rooms
  Το Guantanamo είναι το 5ο θεματικό δωμάτιο που άνοιξε το Great Escape Rooms τον Μάρτιο του 2016.
  Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς από τον τίτλο του δωματίου, η ιστορία εξελίσσεται στην ομώνυμη φυλακή της Κούβας. Οι παίκτες είναι οι τελευταίοι φυλακισμένοι της συγκεκριμένης φυλακής. Έτοιμοι να οδηγηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα για να μην αποκαλύψουν τα μυστικά που γνωρίζουν και αφορούν τη συγκεκριμένη φυλακή. Μυστικά που θα βλάψουν ανεπανόρθωτα την Αμερικάνικη κυβέρνηση. Σε 60 λεπτά οι φύλακες θα τους οδηγήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Χρόνος που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι παίκτες για να δραπετεύσουν από το Guantanamo. Πρόκειται για ένα δωμάτιο απόδρασης ενδιάμεσης δυσκολίας. Το Guantanamo, συνδιάζει την δράση και την συνεργασία του Perfect crime, όσο και την λογική και την σπαζοκεφαλιά του Inception.
  Κάνε κράτηση για το δωμάτιο απόδρασης “Guantanamo” εδώ!
   

  The Ritual Escape Room

  escape rooms
  Το 6ο δωμάτιο του Great Escape Rooms είναι το The Ritual.
  Πρόκειται για το ποιο θεατρικό δωμάτιο απόδρασης που έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής οι άνθρωποι του Great Escape Rooms. Η διάρκεια είναι 90 λεπτά και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα θεματικά δωμάτια απόδρασης της Αθήνας.Όλη η ιστορία εξελίσσεται σε έναν χώρο 220 τετραγωνικών μέτρων. Η ομάδα προσπαθεί να ξεφύγει από έναν παρανοϊκό, που κάνοντας τελετές πιστεύει ότι θα επαναφέρει στη ζωή την μητέρα του. Το δωμάτιο είναι άκρως τρομαχτικό και σε αυτό συμβάλει πέρα από το πολύ προσεγμένο και στην τελευταία του λεπτομέρεια ντεκόρ του δωματίου και το γεγονός πως οι παίκτες δεν είναι μόνοι τους στο χώρο.
  Κάνε κράτηση για το δωμάτιο απόδρασης “Ritual” εδώ!
  Κράτα τοΚράτα τοΚράτα τοΚράτα τοΚράτα το
  AUTHOR

  Great_escape

  All stories by: Great_escape