+30 213 0354432 info@greatescape.gr

The Mindtrap – Great Escape Rooms

MindTrap vs Great Escape…. Ποιός θα λύσει τους γρίφους; Ποιος θα σπάσει τους κώδικες; Ποιος θα ανακαλύψει τα κρυμμένα αντικείμενα; Θα καταφέρει η ομάδα σας να δραπετεύσει από το δωμάτιο απόδρασης ολοκληρώνοντας τις δοκιμασίες στον προκαθορισμένο χρόνο; Το απόλυτο παιχνίδι συνεργασίας, νοητικών ικανοτήτων και ομαδικού πνεύματος είναι εδώ! Αυτό το νέο αυτό είδος εναλλακτικής διασκέδασης αναπτύσσεται στη χώρα μας με απίστευτους ρυθμούς, ενώ το κοινό το έχει αγκαλιάσει.

Τα Escape Rooms των Great Escape και του The Mindtrap, είναι παιχνίδια που δοκιμάζουν όλες τις ικανότητες της ομάδας. Κάθε group μπορεί να αποτελείται από 2 έως 7 άτομα. Στόχος είναι να μπορέσουν να αποδράσουν από ένα θεματικό χώρο σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για να τα καταφέρουν πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις νοητικές τους ικανότητες και τις πέντε αισθήσεις. Πρέπει να λύσουν όλους τους γρίφους, να σπάσουν τους κώδικες και να ανοίξουν τα λουκέτα. Να σκεφτούν αντισυμβατικά και διαφορετικά, βάζοντας τη φαντασία τους να δουλέψει!

 

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

 

 

The Mindtrap

Το The Mindtrap είναι μια επιχείρηση που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη, σε έναν χώρο 400 τ.μ. στην καρδιά της πόλης. Πολύ γρήγορα, το The Mindtrap επεκτάθηκε στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του, που το διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες αντίστοιχες επιχειρήσεις. Έχει ρίξει μεγάλο βάρος στο κομμάτι του franchise, με έτοιμα concepts που δίνονται και στήνονται σχεδόν αυτούσια σε άλλα καταστήματα.

Πλέον η επωνυμία The Mindtrap υπάρχει σε  πολλές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με αρκετά διαφορετικά θεματικά δωμάτια. The Mindtrap υπάρχουν ακόμα στην Κομοτηνή, στα Ιωάννινα, Λάρισα, Χίο, Ηράκλειο και Κέρκυρα. Οι escapers έχουν τη δυνατότητα να παίξουν το concept του δωματίου που επιθυμούν σε κάποια τοποθεσία κοντά τους.

To The Mindtrap έχει αποτελέσει μια επιχείρηση με υποδειγματική ανάπτυξη και διαφοροποίηση δυνατοτήτων. Έχει εξαπλωθεί και σε άλλες δραστηριότητες και διεξάγει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ ερευνά και αναπτύσσει νέα concepts. Ανήκει εδώ και χρόνια στις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις κάθε είδους στην Ελλάδα και συμμετέχει και σε εκθέσεις franchise.

 

 

Great Escape rooms

Μετά το The Mindtrap είναι το Great Escape Rooms, που με τις κατάλληλες επιχειρηματικές κινήσεις έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Το Great Escape έχει έδρα την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα την οδό Λεπενιώτου στου Ψυρρή. Ως επιχείρηση δείχνει να ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος του στην ποιότητα των υπηρεσιών κι όχι στην γρήγορη εξάπλωση. Έχει φροντίσει ώστε τα παιχνίδια του να αποτελούν μοναδικές εμπειρίες, με προσοχή στη λεπτομέρεια.

Κάθε concept του Great Escape είναι μοναδικό! Ακόμα και τα λίγα δωμάτια που λειτουργούν με τον ίδιο τίτλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποτελούν εντελώς διαφορετικές εμπειρίες. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται να το αναγνωρίζει και το κοινό των escapers. Τόσο οι απλοί παίκτες, όσο και οι φανατικοί των αποδράσεων που έχουν σχηματίσει ομάδες, έχουν την καλύτερη γνώμη για τα παιχνίδια του Great Escape. Γι’ αυτό το λόγο έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην κορυφή των αξιολογήσεων του TripAdvisor στην κατηγορία παιχνιδιών απόδρασης. Παράλληλα έχει μια σειρά εξαιρετικών αξιολογήσεων, τόσο στο review site myescaperooms.gr, όσο και στα groups των escapers στα κοινωνικά δίκτυα!

 

Franchise

Το Great Escape έχει επίσης αποτελέσει μια επιχείρηση με σημαντική ανάπτυξη, αν και με πιο στρατηγικές και μελετημένες κινήσεις. Εκτός από το κεντρικό κατάστημα στου Ψυρρή, το Σεπτέμβριο του 2017 άνοιξε το κατάστημα στου Ζωγράφου, με 2 μοναδικά δωμάτια. Παράλληλα, το Great Escape Θεσσαλονίκης έχει μια σημαντική παράδοση και θεωρείται η καλύτερη εταιρία escape rooms της συμπρωτεύουσας. Το Great Escape Θεσσαλονίκης είναι πρωτοπόρο στα παιδικά πάρτυ και σε άλλες ειδικές δραστηριότητες.

Εδώ είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι το The Mindtrap ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη και αναπτύχθηκε στην Αθήνα. Από την άλλη το Great Escape ακολούθησε μια αντίστροφη πορεία από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη!

To Great Escape έχει δανείσει την τεχνογνωσία του σε events σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα έχει δημιουργήσει μια σειρά από special concepts για εταιρικούς πελάτες, στα πλαίσια διαφημιστικών εκστρατειών κι εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Με τον καιρό, η ομάδα του έχει εξαπλωθεί και σε άλλα επιχειρηματικά πεδία, όπως η Φιλοξενία και η Εστίαση που συμπληρώνουν την εμπειρία των παικτών.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

Great Escape – Team building

Τα τελευταία χρόνια λειτουργούν πολλά νέα escape rooms και συνεχώς ανοίγουν καινούργια. Υπάρχει όμως ένα άλλο στοιχείο που κάνει το Great Escape Rooms να ξεχωρίζει. Είναι η μεγάλη του προσήλωση σαν εταιρία στο κομμάτι του team building για στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Αποτελεί την πρώτη και μοναδική εταιρία δωματίων απόδρασης στην Ελλάδα που έχει καταφέρει να βραβευτεί με αντίστοιχο επαγγελματικό βραβείο.  Το Great Escape κατέκτησε βραβείο στα HR AWARDS 2015 στην κατηγορία «Καινοτόμου ιδέας για team building», για την «Alternative Employee Selection Process». Αυτό το κατέστησε την πρώτη εταιρία escape rooms παγκοσμίως, που πέτυχε μια τέτοια διάκριση! Το TheMindtrap έχει ακολουθήσει τα ίδια χνάρια κι έχει αναπτύξει δική του τεχνογνωσία. Πολλές εταιρίες κι οργανισμοί το εμπιστεύονται για τις ανάγκες τους!

Οι ιδρυτές του Great Escape είχαν από την πρώτη στιγμή στο μυαλό τους τη χρήση των δωματίων για εταιρικά team building. Αυτό συνέβη γιατί κατέχουν σημαντικό background, τόσο εκπαιδευτικό, όσο κι εργασιακό, στον τομέα των Ανθρωπίνων Πόρων. Έτσι σχεδίασαν κάθε δωμάτιο εξαρχής με σκοπό να μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιες εκδηλώσεις. Πρωτίστως, τα σχεδίασαν με βάση τις νοητικές ικανότητες που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας τους. Οι οργανισμοί θέλουν σαφώς όχι μόνο να αναγνωρίσουν τις ικανότητες που οι εργαζόμενοι σε αυτούς διαθέτουν. Θέλουν να τους βοηθήσουν να τις αναπτύξουν, ώστε να γίνουν πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί! Έτσι σαφώς ωφελείται ταυτόχρονα και ο οργανισμός και ο εργαζόμενος! Σκοπός του Great Escape είναι σαφώς το να βοηθήσει σε αυτές τις προσπάθειες, για να ωφελήσει τους οργανισμούς. Φυσικά, χρήση των escape rooms ως εργαλεία team building προσφέρει και το The Mindtrap, που έχει κι αυτό αντίστοιχες υπηρεσίες.

 

Διαδικασία Team Building

Το Escape Room – Team Building είναι μία εναλλακτική λύση, για δραστηριότητες  εταιριών, στην Αθήνα. Πρόκειται για διαδικασίες δημιουργίας ομάδας, με τη χρήση δωματίων απόδρασης και της γενικότερης φιλοσοφίας τους! Το Great Escape λοιπόν δημιούργησε δωμάτια απόδρασης, τα οποία θα βάλουν σε δοκιμασία τις ικανότητες κάθε εταιρικής ομάδας. Κατά τη διαδικασία του Team Building, η ομάδα συναδέλφων κλειδώνεται σε ένα από τα δωμάτιά μας με μοναδικό σκοπό της να αποδράσει. Το δωμάτιο διαθέτει γρίφους, κωδικούς και άλλα στοιχεία, τα οποία οδηγούν διαδοχικά στην απόδραση, μέσα από διάφορους χώρους.

Όλα τα δωμάτια του Great Escape είναι σχεδιασμένα για να αποκαλύπτουν την απαραίτητη χημεία που χρειάζεται για να συνεργαστούν τα μέλη της ομάδας. Τα ευφυή σενάρια, είναι ο σημαντικότερος λόγος, που τα escape rooms θεωρούνται μία από τις καλύτερες δραστηριότητες για Team Building εταιριών. Η συμμετοχή σε αυτού του είδους παιχνίδια δεν απαιτεί να έχουν οι παίκτες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις ή συγκεκριμένη εκπαίδευση. Αυτό που κρίνουμε ως απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία είναι η γρήγορη σκέψη, η αντίληψη και η ικανότητα αρμονικής συνεργασίας. Οι ικανότητες αυτές είναι οι ίδιες που οι συνάδελφοι χρησιμοποιούν καθημερινά στον εργασιακό τους χώρο.

Μέσα σε ένα δωμάτιο απόδρασης, η ομάδα θα συνεργαστεί για να λύσει τους γρίφους. Θα κατανείμει αρμοδιότητες, θα επικοινωνήσει σωστά και θα ανταλλάξει πληροφορίες. Θα κατανοήσει τι είναι σωστό και προωθεί την ομάδα προς το στόχο και τι είναι λάθος και την καθυστερεί. Μέσα από το παιχνίδι θα διαφανούν ρόλοι, στοιχεία του χαρακτήρα και ικανότητες κάθε ενός από τους συναδέλφους. Αυτά ίσως δεν είναι με την πρώτη ματιά εμφανή μέσα στο αυστηρό περιβάλλον του χώρου εργασίας. Όμως μέσα σε ένα δωμάτιο απόδρασης, όπου κυριαρχεί το στοιχείο της διασκέδασης, υπάρχει περισσότερος χώρος για να εκφραστούν! Τόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όσο και τα μέλη του Τμήματος HR έχουν πολλά να μάθουν από ένα τέτοιο εταιρικό παιχνίδι.

 

Παιχνίδια εξωτερικού χώρου

Φυσικά, τα εταιρικά team building events δεν περιορίζονται αποκλειστικά μέσα στα δωμάτια απόδρασης! Η ομάδα του Great Escape έχει αναπτύξει μια πληθώρα παιχνιδιών εξωτερικού χώρου, που βασίζονται στην ίδια φιλοσοφία με τα δωμάτια απόδρασης. Έτσι μπορούν να πλαισιώσουν κάθε εταιρική εκδήλωση, τόσο στην έδρα του πελάτη, όσο και σε κάποιο ξενοδοχείο, ακόμα και υπαίθριο χώρο! Και δεν είναι μόνο ένα το concept αλλά μια ολόκληρη σειρά, που μέσα από την εύκολη παραμετροποίηση μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις πιθανές ανάγκες team building μιας εταιρίας.

Το The MindTrap αντίστοιχα προσφέρει κι αυτό παιχνίδι εξωτερικού χώρου βασισμένα στη λογική των δωματίων απόδρασης. Οι υπηρεσίες του προς εταιρίες και οργανισμούς είναι όμως πιο περιορισμένες λόγω μικρότερης ευελιξίας.

 

Τελική αποτίμηση

Και οι δυο εταιρίες, The Mindtrap και Great Escape, αποτελούν τις σημαντικότερες εκπροσώπους στο χώρο των παιχνιδιών απόδρασης στην Ελλάδα. Ξεκίνησαν πολύ κοντά χρονικά και αναπτύχθηκαν για να προσφέρουν πολλές και σημαντικές στιγμές ψυχαγωγίας. Εκατοντάδες χιλιάδες παίκτες έχουν περάσει από τα δωμάτιά τους κι έχουν ζήσει την περιπέτεια, την ένταση ή τον τρόμο. Έχουν βιώσει το συναίσθημα της επίτευξης μετά από μια επιτυχημένη απόδραση Έχουν βιώσει και το πείσμα μετά από μια ατυχία που τους εμπόδισε από μια θριαμβευτική έξοδο κι έχουν ξαναπροσπαθήσει. Για τους περισσότερους escapers στην Ελλάδα, κάποιο δωμάτιο του The Mindtrap ή του GE ήταν το πρώτο δωμάτιο που έπαιξαν ποτέ. Ακόμα και σήμερα, αποτελούν μια σταθερή πύλη εισόδου νέων φανατικών στο χώρο των δωματίων απόδρασης!

To The MindTrap και το Great Escape έχουν προσφέρει πολλά και στο επιχειρηματικό κομμάτι που αφορά τα δωμάτια απόδρασης στην Ελλάδα. Έχουν θέσει τους κανόνες του franchise για escape rooms και αποτελούν μακράν τα πιο επιτυχημένα του παραδείγματα. Είναι οι πρώτες στη χώρα που άνοιξαν το δρόμο στη χρήση των παιχνιδιών απόδρασης στα εταιρικά events. Μεγάλωσαν έτσι την αξιοπιστία και την αναγνωρισιμότητα της συγκεκριμένης ασχολίας στο κοινό. Την έκαναν γνωστή και αποδεκτή σε κοινά που ίσως τη θεωρούσαν περιθωριακή και μη σοβαρή.

Στα χρόνια που θα έρθουν, και οι δυο εταιρίες θα συνεχίσουν να αποτελούν λαμπρά παραδείγματα επιχειρηματικής πρακτικής. Κι αυτό όχι απλά ως εταιρίες δωματίων απόδρασης, αλλά ως όμιλοι Εναλλακτικής Ψυχαγωγίας, πρωτοποριακές στον τομέα.