+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στην Αθήνα είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια. Είναι από τις δραστηριότητες που ενδείκνυνται για παιδιά και για μεγάλους και όλοι μπορούν να την απολαύσουν εξίσου. Το κυνήγι κρυμμένου θησαυρού είναι πρωτίστως ένα παιχνίδι! Οι παίκτες σχηματίζουν ομάδες, λύνουν γρίφους κι ακολουθούν στοιχεία για να φτάσουν σε έναν τελικό στόχο. Συνήθως ο στόχος αυτός είναι να βρουν ένα αντικείμενο ή να καταφτάσουν πρώτοι σε μια τοποθεσία. Οι ομάδες επιστρατεύουν τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητα και την παρατηρητικότητά τους. Απαιτείται ομαδική σκέψη και δουλειά για να λυθούν οι περισσότεροι γρίφοι, ενώ κάποιες φορές ίσως υπάρξουν και μικρές φυσικές δοκιμασίες. Σκοπός είναι πάνω απ’ όλα οι παίκτες να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν όμορφες ομαδικές αναμνήσεις!

Το κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην Αθήνα σαν ομαδική δραστηριότητα για ενηλίκους είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό! Μπορεί να είναι δραστηριότητες για παρέα φίλων που θέλουν να παίξουν και να περάσουν καλά. Μπορεί να είναι ακόμα και μέρος ενός εταιρικού team building, όπου μια ομάδα συναδέλφων δοκιμάζει μια ομαδική δραστηριότητα εξωτερικού χώρου. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες ικανότητες που χρησιμοποιούν στον εργασιακό τους χώρο, αλλά στα πλαίσια μιας διασκεδαστικής ομαδικής δραστηριότητας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

 

Κατάλληλα μέρη για κυνήγι θησαυρού

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην Αθήνα μπορεί να γίνει σε εσωτερικό χώρο, σε κάποιο κτίριο ή συγκρότημα κτιρίων. Φορείς έχουν διοργανώσει τέτοια παιχνίδια σε μουσεία κι αρχαιολογικούς χώρους, σε πολιτιστικά κέντρα, σε κτίρια γραφείων. Επίσης σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, σε κήπους και κλειστές αγορές, σε ζωολογικούς κήπους και σε άλλα μέρη. Είναι όμως απείρως πιο διασκεδαστικό όταν διεξάγεται σε εξωτερικό χώρο! Τότε απαιτεί και φυσική δραστηριότητα, καθώς οι παίκτες πρέπει να μετακινηθούν από το ένα σημείο στο άλλο, για να βρουν τον επόμενο γρίφο. Η λύση κάθε γρίφου τους αποκαλύπτει την επόμενη τοποθεσία. Κάθε τοποθεσία είναι λοιπόν κι ένας σταθμός, με την τελική τοποθεσία να είναι το μέρος που βρίσκεται ο «θησαυρός»! Σε κάθε τοποθεσία μπορεί να υπάρχουν game masters-διοργανωτές του παιχνιδιού. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παικτών, αλλά και την σωστή ροή του παιχνιδιού και την τήρηση των κανόνων.

 

 

Treasure Hunt στο κέντρο της Αθήνας

Πολλές φορές μια ολόκληρη γειτονιά ή και περισσότερες μπορεί να αποτελέσουν το σκηνικό για ένα εξωτερικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Οι σχεδιαστές μπορούν να εντάξουν τοπόσημα και σημαντικά μνημεία της περιοχής σαν «σταθμούς», όπου βρίσκονται οι γρίφοι και οι προκλήσεις.

Η Αθήνα, μια πόλη με δεκάδες σημεία ενδιαφέροντος, είναι ιδανικό μέρος για τη διοργάνωση ενός τέτοιου event. Ειδικά το κέντρο της Αθήνας, με την ρυμοτομία του και τα πολλά μνημεία του  έχει μια ιδιαίτερη δυναμική. Μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού στο κέντρο της Αθήνας, οι συμμετέχοντες μπορούν να περιπλανηθούν στα μνημεία και τις γειτονιές. Μπορούν να περιπλανηθούν μέσα στην ίδια την Ιστορία.

 

 

Στις 15 Δεκεμβρίου 2019, το Great Escape διοργάνωσε στο κέντρο της Αθήνας το Great Treasure Hunt: The Christmas Ticket. Αποτέλεσε το πρώτο μεγάλης κλίμακας παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μέσα από την περιπλάνησή τους στο κέντρο της Αθήνας, οι ομάδες μπόρεσαν να ανακαλύψουν το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν, σκέφτηκαν κι έφτασαν στις λύσεις των γρίφων. Σε κάθε σταθμό της περιπλάνησης, ηθοποιοί και facilitators βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα εορταστικό κλίμα. Πρωταρχικό μέλημα του Great Escape Rooms ήταν και θα είναι πάντα η ασφάλεια, σε κάθε δραστηριότητα.

 

 

Το Great Treasure Hunt σε αριθμούς:

  • 74 ομάδες
  • 550 παίκτες
  • 12 σταθμοί
  • 13 ηθοποιοί
  • 30 facilitators
  • 8 χορηγοί προϊόντων & χορηγοί επικοινωνίας
  • 4 ώρες παιχνιδιού
  • 4,5 χλμ στο κέντρο της Αθήνας
  • Άπειρη διασκέδαση!

 

 

Το Great Escape θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του The Christmas Ticket. Ηθοποιούς, facilitators, εθελοντές, δωροθέτες, χορηγούς προϊόντων κι επικοινωνίας. Όσους πρόσφεραν τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό τους για να προσφέρουν τη χριστουγεννιάτικη μαγεία μέσα από το άρτιο αποτέλεσμα.

Περισσότερο απ’ όλα όμως, θέλει να ευχαριστήσει τις ομάδες και τους παίκτες που στήριξαν το event και έζησαν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας!

Η μεγάλη ανταπόκριση όλων των εμπλεκομένων μας δίνει κίνητρο για να οργανώσουμε ακόμα περισσότερα και μεγαλύτερα events στο κοντινό μέλλον. Μέσα από αυτά έχουμε σκοπό να αναδείξουμε το κέντρο της Αθήνας, αλλά και να προσφέρουμε Ενναλακτική Ψυχαγωγία σε όλους.

 

 

Λίγα λόγια για τα Great Treasure Hunts

Τα Great Treasure Hunts είναι μεγάλης κλίμακας ομαδικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου (outdoor games). Είναι σχεδιασμένα από την έμπειρη ομάδα του Great Escape. Ακολουθούν τη λογική του παιχνιδιού “κρυμμένου θησαυρού”. Oι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες, επισκέπτονται τοποθεσίες της πόλης. Λύνουν γρίφους κι αναζητούν στοιχεία που τους οδηγούν όλο και πιο κοντά στο στόχο τους. Στο παιχνίδι συμμετέχουν ηθοποιοί που προσφέρουν καταβύθιση (immersion) καθώς και game masters-facilitators που χορηγούν βοήθειες στους παίκτες. Παράλληλα, οι game masters μεριμνούν για την ασφάλειά και την ομαλή ροή του παιχνιδιού. Γίνεται χρήση αντικειμένων, ειδικών κατασκευών, νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών γεωπληροφορικής. Στο τέλος κάθε Great Treasure Hunt διοργανώνεται συνήθως ένα μεγάλο πάρτυ, όπου γίνονται οι απονομές των επάθλων κι υπάρχουν δώρα και πολλές εκπλήξεις!