LIVE PUZZLE GAMES

  live puzzle games, δωματια αποδρασης
  1024 720 Great_escape

  Τα Puzzle games “ζωντανεύουν”

  Live Puzzle games – Την μια μέρα υποδύεσαι τον ήρωα των παιδικών σου χρόνων, Ιντιάνα Τζόουνς, κρατώντας το ραβδί του Ρα. Ψάχνεις να βρεις το μυστικό πέρασμα, που θα σε οδηγήσει σε μια μοναδική αρχαιολογική ανακάλυψη. Μια άλλη μέρα, είσαι ο Χάρρυ Πόττερ, προσπαθώντας να λύσεις έναν μαγικό γρίφο και να ξεκλειδώσεις το μαγικό σου ραβδί. Τα Live Puzzle games, σε μεταφέρουν σε έναν φανταστικό κόσμο και ζωντανεύουν ολόκληρους κινηματογραφικούς κόσμους. Σε κάνουν, τον πρωταγωνιστή μιας νέας περιπέτειας. Τα Live Puzzle games, είναι η νέα τάση στην ψυχαγωγία ενηλίκων και ανηλίκων. Τα τελευταία δυο χρόνια αγκαλιάζει ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού, τόσο της χώρας μας όσο και του εξωτερικού.

  Η βασική ιδέα των Live Puzzle games

  Η βασική ιδέα στα Live Puzzle games, είναι πως ομάδες 2 με 6 ατόμων μπαίνουν σε ένα δωμάτιο απόδρασης. Ο σκοπός, είναι να βρουν κάποιον τρόπο να αποδράσουν, λύνοντας μια σειρά από πολύπλοκους γρίφους και διάφορα παζλ. Η απόδραση, πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, που συνήθως είναι 60 λεπτά. Το δωμάτιο είναι ειδικά διαμορφωμένο με τέτοιον τρόπο που να σε ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο. Θα μπορούσαμε εύκολα να χαρακτηρίζαμε αυτούς τους χώρους εφάμιλλους των κινηματογραφικών στούντιο.

  LIVE PUZZLE GAMES

  Ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο, τα χρήματα που δαπανούνται για την δημιουργία των Live Puzzle games, έχουν αυξηθεί πολύ. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, στη δημιουργία ολοένα και ποιο ρεαλιστικών δωματίων. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ένας ειδικά εξειδικευμένος υπάλληλος παρακολουθεί την ομάδα που παίζει. Όταν αυτή φαίνεται να κολλάει για αρκετή ώρα στην επίλυση κάποιου γρίφου, της στέλνει, μέσω μιας οθόνης βοήθεια. Ο σκοπός, είναι να την βοηθήσει να ξεπεράσει την δυσκολία, που δείχνει να αντιμετωπίζει. Μέσω της ίδιας οθόνης φαίνεται και ο χρόνος, ο οποίος μετράει αντίστροφα. Οι παίκτες των Live Puzzle games, μπορούν έτσι να γνωρίζουν πόσο χρόνος τους απομένει μέχρι να καταφέρουν να δραπετεύσουν. Στοιχείο που δημιουργεί μια επιπλέον αίσθηση άγχους στους παίκτες.

  Η αιτία της τεράστιας άνθισης των Live Puzzle Games

  Τα Live Puzzle games, γνωρίζουν τεράστια άνθιση για πολλούς λόγους. Ο βασικός και κύριος λόγος είναι πως καλύπτουν την ανάγκη για κοινωνικοποίηση του ατόμου. Πρόκειται για ένα ομαδικό παιχνίδι, που καλύπτει επίσης την ανάγκη της κίνησης, μετά από πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς στο γραφείο. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και η ένταση που επικρατεί στο εργασιακό περιβάλλον, έχει δημιουργήσει μια έντονη ανάγκη έξυπνων δραστηριοτήτων, που θα σε κάνει να ξεφεύγεις από την πίεση.

  Τα Live Puzzle games, είναι ευέλικτα γιατί διαρκούν συνήθως μόνο 60 λεπτά, ιδανικός χρόνος για κάποιον που εργάζεται πολλές ώρες. 60 λεπτά, που όμως σε συνδυασμό με την ένταση του παιχνιδιού και την έντονη αδρεναλίνη, είναι αρκετά για να δώσουν στον παίκτη, αυτό που χρειάζεται. Την αίσθηση να βρίσκεται μακριά από όλους και όλα, να βιώνει έναν άλλο του εαυτό παρέα με τους αγαπημένους του φίλους.

  live puzzle games domatia apodrasis

  Μια επιπλέον ανάγκη που έρχονται να καλύψουν τα Live Puzzle games είναι και αυτή της επιβεβαίωσης. Είναι αρκετοί άνθρωποι, που διοχετεύουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους, στην προσπάθεια είσπραξης της αποδοχής των άλλων. Για τα άτομα αυτά, οι άλλοι λειτουργούν ως ο καθρέφτης της προσωπικής τους αξίας, που τους λέει αν και κατά πόσο καλοί και άξιοι είναι. Όλοι μας χαιρόμαστε όταν εισπράττουμε την εκτίμηση και τη συμπάθεια των άλλων και αυτό είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό.

  Τι χρειάζεται για να αποδράσουμε από το δωμάτιο?

  Τι χρειάζεται στα Live Puzzle games, για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας και να αποδράσουμε από το δωμάτιο? Πρέπει να έχουμε καταφέρει να λύσουμε μια σειρά από γρίφους και παζλ, έστω με την βοήθεια του game master. Είναι επόμενο, κάθε φορά που λύνουμε ένα τέτοιο παζλ να νιώθουμε περήφανοι για τον εαυτό μας, ή τον φίλο μας. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, η υπόλοιπη ομάδα μας επιβραβεύει που καταφέραμε και λύσαμε ένα τόσο περίπλοκο παζλ. Ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας το γεγονός πως έχουμε καταφέρει να λύσουμε μια σειρά από γρίφους, μας κάνει να νιώθουμε ποιο όμορφα με τον εαυτό μας.

  Ο ρόλος του Game Master στα Live Puzzle Games

  Ο ρόλος του game master, είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία ή την αποτυχία των Live Puzzle games. Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας, να νιώθει πως έχει λύσει μόνη της τους γρίφους, χωρίς παρέμβαση του game master. Αυτό σημαίνει, πως απαιτείται ιδιαίτερη αντίληψη, ώστε να ψυχολογήσει σωστά μια ομάδα, δίνοντας μόνο τις απαραίτητες βοήθειες, για να αποδράσουν.

  live puzzle games

  Η τελευταία τάση της αγοράς όσον αφορά τα Live Puzzle games, είναι αυτή της δημιουργίας τρομαχτικών δωματίων απόδρασης. Mε αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη των παικτών στα ύψη.

  Τα Live Puzzle games, για να γίνουν τρομαχτικά, χρησιμοποιούνται 2 βασικά στοιχεία. Αυτό του ντεκόρ και αυτό του ζωντανού στοιχείου. Έτσι, το δωμάτιο απόδρασης βάφεται και διακοσμείται με τέτοιον τρόπο που να θυμίζει στοιχειωμένο σπίτι ή νεκροταφείο, ή σπίτι που κατοικεί κάποιος παρανοϊκός δολοφόνος. Με χαμηλό φωτισμό ή φώτα που τρεμοπαίζουν και ειδικά ηχητικά εφέ που κάνουν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ανατριχιαστική.

  Το ζωντανό στοιχείο που είναι ιδιαίτερα της μόδας το τελευταίο εξάμηνο στηρίζεται στην ύπαρξη ηθοποιού ή ηθοποιών μέσα στο δωμάτιο που ο ρόλος τους είναι τέτοιος που να τρομάξει την ομάδα κάνοντας το παιχνίδι ακόμα ποιο ρεαλιστικό. Έτσι την στιγμή που καταφέρατε να βρείτε την μυστική είσοδο και μπαίνετε στον επόμενο χώρο ένα ζόμπι πετιέται ξαφνικά μπροστά σας και αρχίζει να σας κυνηγά.

  Η εξέλιξη των Live Puzzle Games

  LIVE PUZZLE GAMES

  Είναι αλήθεια, πως παρ’ όλη την ανάπτυξη που παρουσιάζουν τα Live Puzzle games τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Οι χώροι που θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια σίγουρα θα μας εκπλήξουν αρκετά φέρνοντας ολοένα και περισσότερες καινοτομίες στο παιχνίδι. Καινοτομίες που θα έχουν τον σκοπό να το κάνουν ολοένα και ποιο αληθοφανές. Μπορεί η τεχνολογία να έχει κάνει άλματα στον χώρο του gaming και να έχει δημιουργήσει κονσόλες και παιχνίδια που να σε καθηλώνουν μπροστά σε μια οθόνη. Όμως, πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για κοινωνικοποίηση και για να βγεις από το σπίτι σου. Πλέον υπάρχει και πολύ σοβαρός λόγος για να το κάνεις αυτό και ο λόγος έχει το όνομα Live Puzzle games.

  Κάνε σήμερα κράτηση, σε ένα από τα δημοφιλή δωμάτια απόδρασης, του Great Escape Rooms και ζήσε το δικό σου Live Puzzle game!

   
  AUTHOR

  Great_escape

  All stories by: Great_escape