+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Great Escape rooms – Παιχνίδια δράσης

Τα παιχνίδια δράσης σε Escape rooms, είναι μία νέα μορφή ψυχαγωγίας, η οποία εξαπλώνεται με ταχύτητα σε όλο τον κόσμο. Αποτελούν κομμάτι της Εναλλακτικής Ψυχαγωγίας, της σημαντικής παγκόσμιας τάσης που φέρνει νέες μορφές Ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο κοινό! Εμπνευσμένη από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τη λογοτεχνία και άλλες μορφές πολιτισμού, κάνει εσάς πρωταγωνιστές της δικής σας περιπέτειας!

Ζήστε μοναδικές στιγμές περιπέτειας, διασκέδασης και δράσης, μαζί με όλη την παρέα σας, σε κινηματογραφικά σενάρια που ενεργοποιούν την αδρεναλίνη! Τα παιχνίδια δράσης σε δωμάτια απόδρασης βασίζονται στην διάδραση και την ομαδικότητα. Βάζουν σε εγρήγορση την ευρηματικότητα, τη λογική και τις νοητικές σας ικανότητες. Ο σκοπός του παιχνιδιού, είναι να αποδράσετε μέσα από ένα θεματικό δωμάτιο, εντός του προκαθορισμένου χρόνου. Τα δωμάτια είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να ενισχύουν την καταβύθιση (immersion) των παικτών. Χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις και το μυαλό σας, ώστε να λύσετε γρίφους, να βρείτε στοιχεία και να τα συνδυάσετε σωστά. Θα μπορέσετε να βγείτε από το δωμάτιο; Όταν τα καταφέρετε, θα έχετε ζήσει μια αξέχαστη περιπέτεια! Σύντομα δε θα βλέπετε την ώρα για την επόμενή σας απόδραση!

Τα παιχνίδια δράσης στους εναλλακτικούς χώρους των Great Escape, δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις ώστε να αποδράσετε. Για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι με επιτυχία, πρέπει να λειτουργήσετε σαν ομάδα κάτω από την έντονη πίεση του χρόνου. Αυτός είναι ίσως ο καθοριστικότερος παράγοντας, για να φτάσετε ως τον τελικό γρίφο, που θα σας απελευθερώσει. Τα παιχνίδια δράσης των Great Escape Rooms, αποτελούν μια πρόκληση για την φαντασία και την λογική σας. Δοκιμάστε τις νοητικές ικανότητες και την επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας σας, στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια του Great Escape. Πάνω απ’ όλα, θα σας βάλουν στο κέντρο μιας συναρπαστικής ιστορίας, γεμάτης δράση και ένταση! Θα βιώσετε συναισθήματα και καταστάσεις που βιώνουν μόνο οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες σε ταινίες και σειρές.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

παιχνίδια δράσης με νεκροκεφαλές

 

Τι προσφέρουν τα παιχνίδια δράσης?

Τα παιχνίδια δράσης των Great Escape, έχοντας αυξημένες απαιτήσεις βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη νέων συνάψεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Είναι γνωστό, ότι τα δύσκολα αινίγματα και οι γρίφοι, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της μνήμης και στην παραγωγή ντοπαμίνης. Η ντοπαμίνη, μαζί με την αδρεναλίνη και κάποιες άλλες ουσίες, είναι πολύ σημαντικές για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Το «κοκτέιλ» αυτό απελευθερώνεται μέσα από την έκθεση σε καταστάσεις και δραστηριότητες που απαιτούν ενέργεια. Στο τέλος, εκτός από την υγεία και την πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου, δημιουργεί κι ένα σημαντικό αίσθημα ευφορίας! Σίγουρα, αν μια φορά παίξεις παιχνίδια δράσης, θα θέλεις να επαναλάβεις αυτή τη δραστηριότητα όσο πιο σύντομα γίνεται! Είναι μια σχεδόν εθιστική διαδικασία και γι’ αυτό έχει και χιλιάδες φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο!

 

συρματόπλεγμα σε παιχνίδια δράσης

Αντίληψη & νοητικές δεξιότητες στα παιχνίδια δράσης

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παίκτες στα παιχνίδια δράσης, προϋποθέτουν καλή βραχυπρόθεσμη μνήμη, για να μπορέσουν να επεξεργαστούν τα στοιχεία. Χρειάζονται συντονισμό, καλή επικοινωνία και πάνω από όλα σημαντική αντίληψη και νοητικές δεξιότητες. Απαιτείται σκέψη έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια (out of the box) και συνθετική ικανότητα για την λύση των γρίφων. Αυτό αυξάνει την δημιουργικότητα των παικτών της ομάδας και καλλιεργεί εναλλακτικούς τρόπους σκέψης και δράσης.

Η λύση των αινιγμάτων και των προκλήσεων, πηγάζει αρκετές φορές από έναν ολιστικό τρόπο σκέψης και προσέγγισης του κάθε προβλήματος. Η ενασχόληση με τα παιχνίδια δράσης και τα δωμάτια απόδρασης είναι σημαντική και για την καθημερινότητα. Ένας τρόπος σκέψης όπως αυτός που αναπτύσσεται εκεί, χρειάζεται σίγουρα και στα προβλήματα τις καθημερινότητας μας. Αρκετές φορές τα καθημερινά μας προβλήματα δεν λύνονται λόγω της αποσπασματικής τους αντιμετώπισης. Μέσα από την ενασχόληση με τα παιχνίδια δράσης, οι παίκτες αποκτούν λοιπόν και σημαντικές ικανότητες για την καθημερινή ζωή. Μιλάμε για αληθινή ψυχαγωγία, με την αρχαία έννοια της λέξης, «αγωγή της ψυχής», εκπαίδευση και απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

Τέλος, η επιτυχημένη απόδραση από τα παιχνίδια δράσης των Great Escape, ανεβάζει την διάθεση των παικτών και προκαλεί ευεξία. Σε επίπεδο χημείας του εγκεφάλου, αυτό σημαίνει ότι απελευθερώνεται σημαντική ποσότητα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, η οποία συνδέεται με θετικά συναισθήματα. Επίτευξη, ικανοποίηση αυτοπεποίθηση, χαρά, προσμονή, όλα προέρχονται από την έκκριση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο μετά από μια επιτυχημένη απόδραση! Κάθε απόδραση είναι και μια νίκη και ο εγκέφαλός μας λατρεύει να νιώθει νικητής!

 

κρεβάτι με αίματα

 

Παιχνίδια δράσης για όλους

Όλα τα παιχνίδια δράσης του Great Escape Rooms, βρίσκονται στην περιοχή του Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Είναι εύκολα προσβάσιμα από παντού με το Μετρό ή τον Ηλεκτρικό και φυσικά, περπατώντας στα γραφικά σοκάκια του Ψυρρή. Τα δωμάτια απόδρασης στις εγκαταστάσεις μας στην οδό Λεπενιώτου 12, είναι κατάλληλα για όσους αναζητούν ένα διαδραστικό και συναρπαστικό παιχνίδι λογικής. Δεν απαιτούν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις ή ιδιαίτερες ικανότητες, πέραν των όσων έχει ήδη ο κάθε άνθρωπος. Μεγάλες και μικρές παρέες, συμφοιτητές, ομάδες συναδέλφων, οικογένειες, ζευγάρια: Κάθε ένας που αγαπάει τη δράση, του μυστήριο και τη σκέψη είναι ευπρόσδεκτος να ζήσει μια περιπέτεια πέρα από τα συνηθισμένα!

 

Ποιούς αφορούν τα παιχνίδια δράσης

Τα δωμάτια απόδρασης είναι η πιο διασκεδαστική δραστηριότητα, για να περάσετε αξέχαστες στιγμές με όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

  • Είστε μια παρέα φίλων και θέλετε να διασκεδάσετε με ένα πρωτότυπο ομαδικό παιχνίδι; Αντί να παίξετε ένα ακόμα επιτραπέζιο στο σπίτι, βυθιστείτε στην εμπειρία των παιχνιδιών δράσης των Great Escape!
  • Έχετε δοκιμάσει όλες τις δραστηριότητες με το άλλο σας μισό ή απλά έχετε βαρεθεί καφέδες, ποτάκια και τηλεόραση; Τα παιχνίδια δράσης στου Ψυρρή σας περιμένουν να βιώσετε την απόλυτη κοινή σας εμπειρία! Κι αν έχετε φτάσει στο σημείο να κάνετε την πιο σημαντική ερώτηση της ζωής σας; Υπάρχει καλύτερος τρόπος από μια κινηματογραφική πρόταση γάμου σε ένα δωμάτιο απόδρασης; Απλά ρωτήστε μας και θα οργανώσουμε μαζί την αξιομνημόνευτη αυτή στιγμή!
  • Θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό με την οικογένειά σας; Τα δωμάτια μας είναι κατάλληλα και για μικρότερες ηλικίες, καθώς προσαρμόζουμε τον βαθμό δυσκολίας, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Είναι από τους πιο αγαπημένους χώρους για παιδικά πάρτι στην Αθήνα, γιατί τα παιδιά συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη δράση! Επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε την ομορφότερη παιδική ανάμνηση των παιδιών σας!

Και όχι μόνο

  • Τα Escape room είναι αδιαμφισβήτητα, μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των οπαδών online παιχνιδιών απόδρασης. Τα παιχνίδια μοιράζονται την ίδια λογική, με την διαφορά ότι τα δωμάτια των Great Escape είναι πραγματικά, μια τρισδιάστατη εμπειρία! Είναι επίσης αγαπημένη συνήθεια των παικτών των Παιχνιδιών Ρόλων (PRGs). Ειδικά τα δωμάτια με ηθοποιό, που προϋποθέτουν αλληλεπίδραση με έναν Non Player Character (NPC), είναι σαν ένα ζωντανό παιχνίδι ρόλων! Όσο πιο ζωντανή η ατμόσφαιρα, τόσο πιο έντονη η εμπειρία και το αίσθημα απόλαυσης!
  • Τέλος, ταπαιχνίδια δράσης είναι μια δραστηριότητα Δημιουργίας Ομάδας – Team Building πέραν των καθιερωμένων. Τα παιχνίδια δράσης είναι σχεδιασμένα από την έμπειρη ομάδα μας, που έχει σημαντικό εκπαιδευτικό κι εργασιακό υπόβαθρο στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Είναι μελετημένα με βάση εκτενή βιβλιογραφία και πρακτική ώστε να βελτιώνουν την συνοχή, την αλληλεπίδραση, την συνεργασία μιας ομάδας. Γενικότερα δημιουργούν και σίγουρα καλλιεργούν την χημεία μιας ομάδας συναδέλφων που θα μεταφερθεί και στον εργασιακό χώρο. Φυσικά θα είναι ένα ιδιαίτερο και μοναδικό γεγονός που το προσωπικό θα συζητά για καιρό και θα θέλει να επαναλάβει. Σημαντικές εταιρίες από τους χώρους της Φαρμακοβιομηχανίας, των Λιανικών Πωλήσεων, των Καταναλωτικών Αγαθών κ.α μας έχουν εμπιστευτεί εδώ και χρόνια. Έχουμε ήδη διεξάγει χιλιάδες ώρες team building events εντός κι εκτός του χώρου μας. Έχουμε μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή και λειτουργία παιχνιδιών δράσης ανάλογα με τις ανάγκες και τη φιλοσοφία των πελατών μας.

 

γράμματα σε τοίχο

 

Τα παιχνίδια δράσης των Great Escape

Release the Kraken

Πειρατές και θαλάσσιες περιπέτειες, το συνώνυμο της δράσης! Βιώστε την αδρεναλίνη, στο αμπάρι του «Ιπτάμενου Ολλανδού», του μυθικού πλοίου, παρέα με τον πειρατή Captain Mead! Λύστε τους γρίφους, ανακαλύψτε τα αντικείμενα και ζήστε μια απίθανη περιπέτεια! Προλαβαίνετε να αποδράσετε από το καταδικασμένο πλοίο, πριν ξυπνήσει το φοβερό Κράκεν, ο τρόμος του βυθού; Έχετε ό,τι χρειάζεται για να γίνετε θρυλικοί πειρατές; Ελάτε να το ανακαλύψετε! Το Release the Kraken είναι ένα από τα παιχνίδια δράσης με ηθοποιό…»

The Survivor

Αν μιλάμε για παιχνίδια δράσης, τότε σίγουρα μιλάμε για το Survivor! Ένα από τα μεγαλύτερα δωμάτια απόδρασης της Αθήνας, μεγέθους 230 τ.μ., σας περιμένει στο κέντρο της πόλης, στου Ψυρρή. Ένα εξωτικό νησί, στο οποίο βρίσκεστε εσείς και ο Captain Morgan, ο ναυαγός, και όλοι μαζί προσπαθείτε να αποδράσετε. Σύντομα θα ξεκινήσει ξανά ο φοβερός κυκλώνας κι, αν δεν προλάβετε, θα παγιδευτείτε εκεί! Εκτός από νοητικές προκλήσεις, το Survivor διαθέτει και πολλές αθλητικές δοκιμασίες που θα ενεργοποιήσουν τους συμμετέχοντες!

Σχεδιασμένο για παίκτες για τους οποίους η δράση είναι συνώνυμο της διασκέδασης, το Survivor θα σας συναρπάσει! Το Survivor δεν ενδείκνυται για άτομα με υψοφοβία κι απαιτεί μια βασική φυσική κατάσταση για την ολοκλήρωση των δοκιμασιών. Φυσικά επιβάλλεται αθλητική ενδυμασία και σας συμβουλεύουμε να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες! Θα τις χρειαστείτε! Το The Survivor είναι δωμάτιο με ηθοποιό…»

 

The Ritual

Δράση, τρέξιμο, τρόμος. Αυτό είναι το The Ritual! Κάτι έρχεται προς το μέρος σου και είναι διψασμένο για αίμα! Μια σκιά εμφανίζεται ξαφνικά στον τοίχο πίσω σου, τραβώντας σε στο σκοτάδι. Ο χρόνος δεν έχει πλέον καμία απολύτως σημασία και ο φόβος είναι η μόνη συντροφιά σου. Θέλεις να τρέξεις, να γλυτώσεις από αυτό που σε κυνηγάει! Είναι πίσω σου; Μήπως είναι μπροστά σου; Θέλεις να το πολεμήσεις, αλλά αισθάνεσαι ότι ίσως είναι μάταιο. Ένα βουβό κλάμα ακούγεται από μια απροσδιόριστη κατεύθυνση.

Το αίσθημα του κινδύνου βρίσκεται παντού. Η αδρεναλίνη κατακλύζει το σώμα σου και η καρδιά σου χτυπάει δυνατά! Τώρα νιώθεις ότι ίσως ο θάνατος, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί…. Το The Ritual είναι  ένα από τα παιχνίδια δράσης, κατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών, ενώ δεν ενδείκνυται για κλειστοφοβικούς και άτομα με καρδιακές παθήσεις. Το The Ritual είναι δωμάτιο με ηθοποιό…»

Guantanamo

Νιώθεις παγιδευμένος όμως δεν υπάρχουν τείχη γύρω σου! Θέλεις να τρέξεις και να ξεφύγεις μακριά, όμως είναι πολύ σκοτεινά, για να δεις τον δρόμο. Είναι αδύνατον να αποδράσεις από τη φυλακή του μυαλού σου, γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να δεις τα κάγκελα που σ’ έχουν παγιδεύσει. Άδικα κατηγορούμενοι για ένα έγκλημα που δεν κάνατε, βρίσκεστε κλεισμένοι στη σκληρότερη φυλακή του κόσμου.

Έχετε μια ώρα για να μπορέσετε να βρείτε το δρόμο της ελευθερίας, γιατί μετά, όλα τελειώνουν. Δράση και εκρηκτική διασκέδαση καθώς προσπαθείτε να λύσετε γρίφους, να ανοίξετε τα λουκέτα και να κερδίσετε την πολυπόθητη ελευθερία σας! Μια προσπάθεια απόδρασης από την πιο διαβόητη φυλακή είναι από μόνη της εγγύηση σε αυτό το παιχνίδι δράσης και περιπέτειας!…»

The Perfect crime

Αν για σένα δράση και αδρεναλίνη είναι συνώνυμες με μια καλή αστυνομική ιστορία, σου έχουμε ένα από τα πιο τέλεια παιχνίδια δράσης! Είσαι έτοιμος να μπεις με την παρέα σου σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά escape rooms της Αθήνας; Τώρα αποτελείτε μια έμπειρη ομάδα detectives, που προσπαθεί να εξιχνιάσει το τέλειο έγκλημα.

3 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν βρει απολύτως κανένα στοιχείο του δράστη. Θα καταφέρετε να λύσετε τους γρίφους και να βρείτε τα στοιχεία που θα σας οδηγήσουν στο όπλο του εγκλήματος; Θα εξιχνιάσετε εσείς το Τέλειο Έγκλημα;…

The Secret Agent

Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης είχε δίκιο: Το πιο σημαντικό αρχείο της μυστικής σας αποστολής έχει υποκλαπεί. Αυτοί που το έκλεψαν το έχουν κρύψει για λίγο μέσα στο γραφείο ενός συνεργάτη τους. Σύντομα θα το παραδώσουν σε αυτούς που δε θα έπρεπε να το έχουν! Αν αυτό το αρχείο πέσει σε λάθος χέρια, όλη η αποστολή θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Η ομάδα σας από έμπειρους πράκτορες έχει σταλεί για να βρει το αρχείο. Έχετε μόνο μια ώρα καιρό μέχρι οι υποκλοπείς να επιστρέψουν στο γραφείο και να σας ανακαλύψουν. Θα προλάβετε να το ανακαλύψετε και να φύγετε πριν γυρίσουν; Κατασκοπικά παιχνίδια δράσης σε ένα συναρπαστικό δωμάτιο απόδρασης στην καρδιά της Αθήνας!…

The Circus

Το Τσίρκο είναι ένα από τα παιχνίδια δράσης που πάντα προσέφερε έντονες συγκινήσεις στο κοινό του. Στο Τσίρκο του Great Escape δεν υπάρχει πολυκοσμία και ουρές. Δείχνει να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος, γεμάτο αθώο παιχνίδι και χαρά, όπου όλοι περνάνε καλά και διασκεδάζουν. Όμως τελικά, κάτι παράξενο συμβαίνει.

Κάτι που σε κάνει να νιώθεις ότι ανατριχιάζεις. Ίσως, αντί να διασκεδάζεις εσύ με το Τσίρκο, τελικά διασκεδάζει αυτό μαζί σου. Διασκεδάζει παίζοντας με το μυαλό σου! Δράση και διασκέδαση για όλη την οικογένεια, στο πιο παιχνιδιάρικο δωμάτιο απόδρασης της Αθήνας, κατάλληλο για κάθε ηλικία…