+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Παιχνίδια για παιδιά – Great Escape

Τα παιχνίδια για παιδιά των Great Escape, είναι έτοιμα να προσφέρουν στους μικρούς φίλους, την πιο συναρπαστική εμπειρία της ζωής τους. Σκοπός των δωματίων, είναι τα παιδιά να δραπετεύσουν στον προκαθορισμένο χρόνο των 60, ή των 90 λεπτών. Πρέπει να λύσουν γρίφους, να βρουν κρυμμένα στοιχεία και να σπάσουν κωδικούς. Εδώ, χρειάζεται να επιστρατεύσουν λογική και φαντασία και να βρουν τα κρυμμένα στοιχεία, που οδηγούν στην εύρεση μυστικών περασμάτων.

Αυτού του είδους παιχνίδια για παιδιά, βοηθούν σημαντικά στην ενδυνάμωση της λογικής σκέψης και των ικανοτήτων συνεργασίας. Παράλληλα τα μαθαίνουν να σκέφτονται και να λειτουργούν ψύχραιμα, κάτω από την έντονη πίεση του χρόνου. Εδώ, τα παιδιά θα μάθουν την αξία του να ακολουθούμε κάποιους κανόνες, ώστε να πετύχουμε ένα στόχο.

Τα παιχνίδια για παιδιά των Great Escape, θα φέρουν στις επιφάνεια χρήσιμες δεξιότητες και θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους, να αποδράσουν από την καθημερινότητα. Η συγκέντρωση και η συνεργασία, είναι δύο από τους βασικότερους παράγοντες για μια επιτυχημένη απόδραση, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αξία του να ακούμε τις απόψεις και τις ιδέες των άλλων.

Η εμπειρία αυτή, δεν αναπτύσσει μόνο τις νοητικές δεξιότητες και την αυτοεκτίμηση, αλλά μαθαίνει στα παιδιά να λειτουργούν ως ομάδα. Εάν λοιπόν αναζητάτε μία ψυχαγωγική δραστηριότητα ή απλά θέλετε να περάσουν μερικές χαρούμενες στιγμές με τους φίλους τους, τότε τα Great Escape είναι το μέρος που αναζητάτε. Το σενάριο των δωματίων και η δυσκολία των γρίφων, προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

 

paixnidia gia paidia (2)

 

Ασφάλεια – Παιχνίδια για παιδιά

Τα παιχνίδια για παιδιά των Great Escape, έχουν ως προτεραιότητα, την μέγιστη ασφάλεια εντός των εγκαταστάσεων τους. Οι εγκεκριμένοι χώροι, ο Game Master ο οποίος επιβλέπει καθ’ όλη την διάρκεια τις κινήσεις των παιδιών από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και οι εξειδικευμένες οδηγίες του προσωπικού μας, εγγυώνται για τα υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας.

Τα παιδιά, για οποιοδήποτε λόγο, μπορούν να βγουν από το δωμάτιο ανά πάσα στιγμή, πατώντας το κουμπί πανικού. Επιπλέον, οι γονείς μπορούν επίσης να βλέπουν τις κινήσεις τον παιδιών τους από τις ειδικές κάμερες, ή ακόμα και να συνοδεύσουν τα παιδιά μέσα στο δωμάτιο.

 

paixnidia gia paidia (4)

 

Πάρτυ – Παιχνίδια για παιδιά

Στα δωμάτια απόδρασης των Great Escape, μπορείτε να πραγματοποιήσετε το πιο αξέχαστο παιδικό πάρτυ. Εάν δεν έχετε το χρόνο να οργανώσετε ένα πάρτυ στο σπίτι, τότε έχουμε την καλύτερη εναλλακτική λύση για εσάς. Τα παιχνίδια για παιδιά των Great Escape, βασίζονται στην κριτική σκέψη και την σωστή συνεργασία μεταξύ τους. Ένα πάρτυ λοιπόν στα δωμάτια απόδρασης, σημαίνει:

 • 3 ολόκληρες ώρες, γεμάτες μυστήριο, δράση και φαντασία. Μιάμιση περίπου ώρα στον ειδικό χώρο για την κοπή της τούρτας και του πάρτυ και 1 – 1.30 ώρα μέσα στο δωμάτιο απόδρασης.
 • Χώρος στον οποίο μπορεί να στηθεί μπουφές. Μπορείτε να φέρετε τα δικά σας snack, αναψυκτικά και τούρτα, ή απλά να τα αφήσετε όλα πάνω μας.
 • Οικονομική λύση, μιας και το κόστος συνήθως δεν υπερβαίνει τα 10 ευρώ ανά άτομο. Η τιμή προσαρμόζεται από τις extra υπηρεσίες που θα διαλέξετε και των συνολικό αριθμό των παιδιών. Όσο περισσότερα, τόσο πέφτει και η τιμή ανά άτομο.
 • Μέγιστη ασφάλεια και επίβλεψη, εντός των χώρων μας.
 • Οπτική επαφή με όλα τα παιδιά από τις ειδικές κάμερες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά των Great Escape.
 • Οι ενήλικες μπορούν είτε να απολαύσουν τον καφέ τους παρακολουθώντας τα παιδιά μέσα από τις κάμερες, είτε να πάνε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και να έρθουν όταν τελειώσει το πάρτυ. Αν πάλι είναι λάτρεις της περιπέτειας και του μυστηρίου, μπορούν να παίξουν και οι ίδιοι, μαζί με τα παιδιά.

 

paixnidia gia paidia

 

Extra πληροφορίες – Παιχνίδια για παιδιά

Ο μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να μπουν στα παιχνίδια για παιδιά των Great Escape, είναι 7 άτομα, όμως μπορούν να χωριστούν σε ομάδες και να παίξουν σε διαφορετικά Escape Rooms. Οι γρίφοι και το σενάριο σε όλα τα δωμάτια, είναι προσαρμοσμένα στις ηλικίες των παιδιών που πρόκειται να λάβουν μέρος.

Επίσης, παρόλο που στις εγκαταστάσεις μας υπάρχουν μερικά τρομακτικά δωμάτια, είναι μόνο για ενήλικες και τα παιδιά δεν επιτρέπεται να παίξουν σε αυτά. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν τα παιδιά δεν μπορούν να λύσουν κάποιους γρίφους ή να περάσουν κάποια δοκιμασία, τότε ο Game Master που παρακολουθεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, τους δίνει κάποιο στοιχείο ώστε να λύσουν τον γρίφο και να προχωρήσουν παρακάτω.

Στα παιχνίδια για παιδιά των Great Escape, μπορούν να παίξουν κορίτσια και αγόρια, από 7 χρονών και πάνω. Αναλυτικότερα, από 7  έως 9 χρονών, πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικο, ενώ υπάρχει και δυνατότητα συνοδείας από εμάς. Τα παιδιά τα οποία είναι από 9 ετών και πάνω, μπορούν να μπουν μόνα τους στο δωμάτιο και απλά να τα παρακολουθούμε από τις ειδικές κάμερες.

 

paixnidia gia paidia (3)

 

Παιχνίδια για παιδιά – Τα δωμάτια

The Circus

Στο δικό μας Τσίρκο δεν έχει πολύ κόσμο και ουρές με αναμονή. Δείχνει να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος, όμως όλοι οι επισκέπτες νιώθουν ότι κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει. Σε αυτό το τσίρκο αντί να διασκεδάζουν τα παιδιά μαζί του, διασκεδάζει αυτό με τα παιδιά. Το τσίρκο βάζει τις νοητικές τους ικανότητες σε εγρήγορση και   αλλά παράλληλα κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει και αντί τα παιδιά να διασκεδάζουν με το τσίρκο, διασκεδάζει αυτό μαζί τους, βάζοντας τις ικανότητές και το μυαλό τους να δουλέψουν.

Perfect Detectives

Το Perfect detectives είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια για παιδιά, των Great escape rooms. Τα παιδιά μπαίνοντας σε αυτό το δωμάτιο, παίζουν τον ρόλο μιας ομάδας μικρών detectives, έχοντας ως αποστολή να εξιχνιάσουν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια. Η αστυνομία δεν έχει μπορέσει να βρει κανένα απολύτως στοιχείο και πλέον φαίνεται αδύνατο να βρουν τη λύση. Θα καταφέρουν οι μικροί μας φίλοι να βρουν τα χαμένα στοιχεία και να λύσουν την υπόθεση?

Guantanamo

Το Guantanamo είναι επίσης ένα παιχνίδι, το οποίο προσαρμόζεται για να είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία. Νιώθεις να είσαι παγιδευμένος αλλά δεν βλέπεις γύρω σου τείχη? Θέλεις να τρέξεις όσο πιο γρήγορα μπορείς, αλλά είναι τόσο σκοτεινά για να διακρίνεις το δρόμο? Είναι  σχεδόν αδύνατον να καταφέρεις να αποδράσεις από τη φυλακή του ίδιου σου του μυαλού. Και ο λόγος είναι απλός…. δεν μπορείς να δεις τα κάγκελα που σε κρατούν παγιδευμένο.

Secret Agent

Το Secret Agent είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά δωμάτια της Αθήνας. Οι μικροί μας φίλοι θα μεταφερθούν πίσω στο χρόνο, στο έτος 1939 στη Κρακοβία. Μπαίνοντας στο δωμάτιο, εισέρχονται στην ουσία στο γραφείο ενός Γερμανού επιχειρηματία, με σκοπό να βρούνε την λίστα η οποία θα σώσει τις ζωές όσων αθώων τα ονόματα αναγράφονται σε αυτή. Θα βρουν τα παιδιά την κρυμμένη λίστα, ώστε να την παραδώσουν στα σωστά χέρια πριν λήξει ο χρόνος?

The Survivor

Στο  Survivor, τα παιδιά ταξιδεύουν με τη φαντασία τους στη Λατινική Αμερική, το έτος 1865. Αποτελούν μια ατρόμητη ομάδα εξερευνητών και έχουν στα χέρια τους ένα χάρτη, στον οποίο παρουσιάζεται ένα μυστηριώδες νησί, και ένας κρυμμένος αμύθητος θησαυρός. θα καταφέρει η ομάδα να βρει το θησαυρό και να αποδράσει από το νησί πριν τελειώσει ο χρόνος τους? Το “Survivor“ είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα δωμάτια απόδρασης της Ελλάδας, με ένα χώρο που καταλαμβάνει 230 τετραγωνικά μέτρα και συνδυάζει έξυπνους γρίφους και σωματικές δοκιμασίες.

Release The Kraken

Στο Release The Kraken, οι μικροί θαλασσόλυκοι βρίσκονται σε ένα εξωτικό νησί της Καραϊβικής, κρατώντας στα χέρια τους ένα παλιό, σχεδόν διαλυμένο ημερολόγιο στα χέρια τους. Στην τελευταία σελίδα του ημερολογίου, υπάρχει γραμμένο ένα κείμενο που αναφέρει ότι μέσα στα βάθη της θάλασσας υπάρχει ένα πλάσμα, που δεν υπάρχει όμοιό του. Με δυσκολία μπορεί κανείς να διαβάσει: “Τα κανόνια μας είναι γεμισμένα και σε ετοιμότητα για να βυθίσουν το πλοίο του Ιπτάμενου Ολλανδού. Ξαφνικά, μια δυνατή βοή ακούστηκε από το αμπάρι του πλοίου.  Μέσα από τα βάθη της θάλασσας, το πλοκάμι ενός θαλάσσιου πλάσματος εμφανίζεται και κόβει το πλοίο σε δυο κομμάτια παίρνοντάς το μαζί του στα βάθη του ωκεανού. ” Ο μύθος αναφέρει ξεκάθαρα, ότι όποιος έχει την ικανότητα να ελέγξει την δύναμη αυτή, θα γίνει ο βασιλιάς των 7 θαλασσών. Θα καταφέρουν τα παιδιά να ολοκληρώσουν την αποστολή τους πριν τελειώσει ο χρόνος?

 

Tips για ενήλικες

 • Ελέγξτε ξανά την ώρα άφιξης. Καλό θα ήταν να είστε στο χώρο 10 λεπτά νωρίτερα.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν θα χρειαστεί να πάνε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
 • Εάν μπείτε μαζί τους στο δωμάτιο, αφήστε τα παιδιά να λύσουν τους γρίφους. Καλό θα ήταν να βοηθάτε μόνο σε περίπτωση που τα ίδια δεν μπορούν να περάσουν κάποια από τις δοκιμασίες.
 • Εξηγήστε τους ότι πρέπει να ψάξουν καλά όλο το δωμάτιο, γι αν βρουν τα κρυμμένα στοιχεία.
 • Ενθαρρύνετε τα, να δώσουν σημασία στις μικρές λεπτομέρειες που πιθανότατα να τους ξέφυγαν.
 • Προσπαθήστε με κάποιο τρόπο να τραβήξετε την προσοχή τους, κάθε φορά που πρόκειται να γίνει κάτι σημαντικό (ξεκλείδωμα ενός λουκέτου, εύρεση κάποιου μυστικού περάσματος,  κτλ.)
 • Κανονίστε μετά την απόδραση από το δωμάτιο να πάτε για μια βόλτα, ώστε να συζητήσετε την εμπειρία των παιδιών. Αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι, αφού τα παιδιά θα καταλάβουν μέσα από την συζήτηση τι έκαναν και τι δεν έκαναν σωστά.