+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Παιχνίδια για παρέα – Great Escape

Τα παιχνίδια για παρέα των Great Escape Rooms, βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Λεπενιώτου 12 στου Ψυρρή! Ήρθαν για να σπάσουν την μονότονη καθημερινότητα της σύγχρονης παρέας φίλων. Νιώθετε ότι ξοδεύετε τον χρόνο που καταφέρνετε να περνάτε με την παρέα σας σε ανούσιες δραστηριότητες; Πιστεύετε ότι υπάρχουν πολύ πιο συναρπαστικοί τρόποι να περάσετε την ώρα σας όταν είστε μαζί από το να είστε στα κινητά σας; Το να βλέπετε τηλεόραση σε ένα φιλικό σπίτι ή να πίνετε καφέ στο κλασικό σας στέκι δε σας αρκεί πια;

Η ανάγκη για εκτόνωση σε κάτι διαφορετικό από την καθημερινότητα, είναι πολύ σημαντική για την ψυχική και συναισθηματική μας υγεία. Μια δραστηριότητα για την σύσφιξη των σχέσεων της παρέας και την ανάγκη για δράση και πνευματική τόνωση είναι αναγκαία. Τα παιχνίδια παρέας είναι η ιδανική δραστηριότητα που ενδείκνυται την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Θα βάλουν την φαντασία σας σε λειτουργία και θα σας κάνουν να νιώσετε ξανά παιδιά. Επιπλέον, θα σας χαρίσουν στιγμές διασκέδασης και αδρεναλίνης ενώ ταυτόχρονα θα διευρύνουν τους πνευματικούς σας ορίζοντες.

Τα παιχνίδια για παρέα υποβοηθούν την κοινωνικοποίηση και την εξωστρέφεια του κάθε ατόμου. Την ίδια στιγμή βελτιώνουν σημαντικά τα επίπεδα συνεργασίας της ομάδας. Βοηθούν σημαντικά στην επικοινωνία μέσα στην παρέα και δημιουργούν κοινούς κώδικες, πάνω στους οποίους θα βασιστούν οι μελλοντικές τους σχέσεις! Έχετε συνηθίσει να παίζετε επιτραπέζια παιχνίδια με την παρέα σας; Τα δωμάτια απόδρασης θα σας συναρπάσουν ακόμα περισσότερο!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

παιχνίδια για παρέα

Στόχος – Παιχνίδια για παρέα

Ο βασικός στόχος στα παιχνίδια παρέας, είναι να αποδράσετε με την παρέα σας από τα ειδικά διαμορφωμένα θεματικά δωμάτια απόδρασης. Για να πετύχετε το στόχο, πρέπει να ανακαλύψετε στοιχεία που βρίσκονται κρυμμένα μέσα στο δωμάτιο και να λύσετε γρίφους. Όλες αυτές τις δοκιμασίες πρέπει να τις φέρετε εις πέρας πριν τελειώσει ο προκαθορισμένος χρόνος σας. Μη φοβάστε! Τα παιχνίδια για παρέα των Great Escape δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις!

Το κλειδί της επιτυχίας είναι η συγκέντρωση, η ταχύτητα της σκέψης και η αρμονική συνεργασία της παρέας. Κατά την είσοδο σας στο δωμάτιο, ο Game Master θα σας παρουσιάσει το σενάριο του δωματίου, όπως και τους βασικούς κανόνες. Επίσης, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ο Game Master θα σας δίνει, όταν το χρειάζεστε, βοήθειες για τη συνέχεια. Ο Game Master είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Βάσει αυτού του ρόλου του θα σας παρακολουθεί από τις κάμερες, σε μια απολύτως σύννομη διαδικασία. Σκοπός του είναι να περάσετε καλά, να βιώσετε την εμπειρία και να δεθείτε περισσότερο ως παρέα!

 

τιμόνι πλοίου στα παιχνίδια παρέας

 

Τι προσφέρουν τα παιχνίδια για παρέα?

Τα παιχνίδια για παρέα βοηθούν σημαντικά στην εγκεφαλική ανάπτυξη και τη δημιουργία καινούριων εγκεφαλικών συνάψεων. Οι γρίφοι, τα αινίγματα και οι προκλήσεις που θα συναντήσετε μέσα στα δωμάτιά μας, έχουν αυξημένες απαιτήσεις. Όμως δε μιλάμε για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις αλλά καθαρά για έμφυτες ικανότητες του κάθε ανθρώπου όπως τη λογική και τη μνήμη. Με αυτό τον τρόπο, αυξάνουν την δημιουργικότητα των παικτών, την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη και την σκέψη outside the box.

Η σωστή χρήση των στοιχείων και η λύση των γρίφων, προέρχεται από μια σφαιρική προσέγγιση των προβλημάτων και απαιτούν συνεργασία. Το να «βλέπεις την μεγάλη εικόνα», όπως συχνά λέμε, είναι μια ικανότητα που σίγουρα χρειάζεται και στην καθημερινότητα μας. Μέσα στα παιχνίδια για παρέα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα στοιχεία και τους γρίφους αποσπασματικά. Έτσι και στη ζωή πρέπει να συνδέουμε τα μικρά κομμάτια του puzzle με επιτυχία, με υπομονή και σύνεση. Επιπλέον, ένας σημαντικός παράγοντας της μεγάλης παγκόσμιας επιτυχίας των Escape Games είναι το ότι ανεβάζουν την διάθεση και προκαλούν ευεξία. Αυτό συμβαίνει διότι η επιτυχία απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Η ντοπαμίνη είναι μια ουσία η οποία είναι υπεύθυνη για τα θετικά συναισθήματα που βιώνουμε.

Το σημαντικότερο από όλα φυσικά είναι οι κοινές αναμνήσεις. Πάνω σε αυτές χτίζονται οι μακροχρόνιες φιλίες και οι σχέσεις ζωής. Κοινοί κώδικες επικοινωνίας, ακόμα κι εσωτερικά αστεία που πηγάζουν από κοινές εμπειρίες. Όταν οι εμπειρίες είναι τόσο ξεχωριστές, οι αναμνήσεις θα είναι εξίσου ιδιαίτερες και όλη η παρέα θα τις μοιράζεται! Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να χτίσει μια φιλική σχέση καλύτερα από τα παιχνίδια για παρέα! Να δημιουργήσει αυτούς τους κώδικες επικοινωνίας. Στην πορεία, αυτή θα γίνει η αγαπημένη σας ασχολία και μορφή ψυχαγωγίας. Και μέσα από αυτή θα γνωρίσετε κι άλλες παρέες που έχουν αυτό το χόμπι και ίσως γίνεται μια μεγάλη παρέα!

 

αλυσοπρίονο σε κρεβάτι με αίματα

 

Παιχνίδια παρέας για όλους

Τα παιχνίδια παρέας των Great Escape Rooms, βρίσκονται στου Ψυρρή, στην καρδιά της Αθήνας. Θα τα βρείτε στην οδό Λεπενιώτου 12, με εύκολη πρόσβαση από το Μετρό Μοναστηράκι ή τον ΗΣΑΠ Θησείου. Τα παιχνίδια για δύο ή και περισσότερα άτομα, είναι ιδανικά για φίλους που ψάχνουν μια διαδραστική και συναρπαστική δραστηριότητα στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από παρέες, τα δωμάτια απόδρασης είναι κατάλληλα και για μικρότερες ηλικίες, γεγονός που τα κάνει ιδανικά για οικογενειακές δραστηριότητες ή ακόμα και για παιδικά πάρτυ.

Ανάλογα με την ηλικία των group που παίρνουν μέρος, ο βαθμός δυσκολίας και τα σενάρια προσαρμόζονται ανάλογα. Χωρίς αμφιβολία, τα Escape room είναι μια αγαπημένη δραστηριότητα, για τους περισσότερους fans των online παιχνιδιών απόδρασης. Αυτά τα 2 παιχνίδια έχουν ακριβώς την ίδια λογική, όμως στα δωμάτια των Great Escape ο πρωταγωνιστής είναι πραγματικός και είστε εσείς.

 

φυλακή στα παιχνίδια για παρέας

 

Παιχνίδια για παρέα & Team Building

Τα παιχνίδια για παρέα είναι μια από τις πιο ιδανικές δραστηριότητες για Team Building. Κάθε παρέα έχει μια ιδιαίτερη δυναμική ανάμεσα στα μέλη της και ο καθένας έχει κι από έναν ρόλο. Και η δική σας παρέα έτσι ακριβώς είναι, παραδεχτείτε το! Τα παιχνίδια για παρέα θα αναδείξουν αυτή τη δυναμική! Ενισχύουν το φιλικό «ανταγωνισμό» της ομάδας σας, την συνεργασία ανάμεσά σας, τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων σε κάθε παίκτη και την ανάληψη ευθυνών.

Έχει παρατηρηθεί ότι τα παιχνίδια παρέας, βελτιώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσωπικές σχέσεις των στελεχών μιας επιχείρησης. Παράλληλα τους προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, οι οποίες είναι απαραίτητες για ένα δημιουργικό team. Αν αυτά είναι τα αποτελέσματα σε παιχνίδια μεταξύ απλά συναδέλφων, φανταστείτε τι καλό μπορούν να κάνουν για την παρέα σας! Μέσα από το παιχνίδι στα παιχνίδια σκέψης, οι εταιρίες μπορούν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τον χαρακτήρα των παικτών.

Μετρούν τα επίπεδα συνεργασίας και μπορούν να ακολουθήσουν τις κατάλληλες τεχνικές και μέσα, για την βελτίωσή τους. Εσείς μπορείτε να ανακαλύψτε πράγματα που δε ξέρατε για τους φίλους σας. Μπορείτε να δείτε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους, όπως και το πως λειτουργούν υπό πίεση. Και φυσικά μπορείτε να δημιουργήσετε νέους κώδικες επικοινωνίας ή να χρησιμοποιήσετε τους ήδη υπαρκτούς μέσα στην παρέα σας, για μεγιστοποίηση της.

 

The Circus παιχνίδι για παρέα

 

Τα παιχνίδια για παρέα των Great Escape

 

The Basement’s Secret

Το να βαδίζεις εντελώς μόνος στο σκοτάδι αναζητώντας λίγο φως, είναι μια μεγάλη φοβία. Όμως εδώ δεν είσαι μόνος σου, έχεις όλη την παρέα σου μαζί! Βιώνετε στιγμές που κάτι σας θυμίζουν. Ίσως το έχετε ξαναζήσει μαζί. Το Basement’s Secret είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 15 ετών, αλλά δεν ενδείκνυται για άτομα με κλειστοφοβία και επιληπτικούς. Επίσης η είσοδος δεν επιτρέπεται σε καρδιοπαθείς, εγκύους κι άλλες ευπαθείς ομάδες.

Το The Basement’s Secret είναι ένα από τα παιχνίδια παρέας με ηθοποιό και βρίσκεται στο Great Escape Rooms Ζωγράφου (Μπισκίνη 20, Ζωγράφου)

 

Whisper of Shadows

Το Whisper of Shadows είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα παιχνίδια για παρέα. Ταυτόχρονα είναι το πιο ατμοσφαιρικό δωμάτιο απόδρασης της Αθήνας! Εδώ τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες και το παρόν θα συναντήσει το παρελθόν. Ο χρόνος σταματάει και ενώ πιστεύεις ότι όλα τέλειωσαν, αντιλαμβάνεσαι πως είσαι ακόμα στην αρχή. Το δωμάτιο απόδρασης δεν είναι κατάλληλο για κλειστοφοβικούς, άτομα με υψοφοβία και ευπαθείς ομάδες. Είναι όμως κατάλληλο για παρέες που θέλουν να περάσουν καλά και να μάθουν το μέλλον τους. Τί εννοούμε; Θα δείτε.

Το Whisper of Shadows είναι δωμάτιο με ηθοποιό και βρίσκεται στο Great Escape Rooms Ζωγράφου (Μπισκίνη 20, Ζωγράφου)

 

Release the Kraken

Ζήσε με την παρέα σου τη δική σας πειρατική περιπέτεια! Βρίσκεστε στο αμπάρι του «Ιπτάμενου Ολλανδού», του θρυλικού πλοίου και έχετε σκοπό να αποδράσετε πριν ξυπνήσει το μυθικό Κράκεν! Μαζί σας είναι φυλακισμένος κι ο Captain Mead, ο πειρατής, που θα σας βοηθήσει να λύσετε τους γρίφους! Θα δείτε, είναι καλή παρέα! Όμως μην ξεχάσετε να τον πάρετε μαζί σας καθώς φεύγετε!

Στο Release the Kraken , μπορούν να συμμετέχουν αυστηρά έως και 5 άτομα. Είναι σίγουρα ένα από τα παιχνίδια για παρέα, που πρέπει να δοκιμάσετε. Το Release the Kraken είναι δωμάτιο με ηθοποιό.

 

The Survivor

Το Survivor είναι ένα από τα μεγαλύτερα δωμάτια απόδρασης της Ελλάδας και ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια για παρέα. Συνδυάζει με πρωτοτυπία σωματικές κι αθλητικές δοκιμασίες με την επίλυση συναρπαστικών κι έξυπνων γρίφων. Αποδράστε από το εξωτικό νησί, σε ένα παιχνίδι για παρέα γεμάτο δράση, αδρεναλίνη και χιούμορ! Ο Captain Morgan και o Ralph περιμένουν να σας βοηθήσουν και να μπουν κι αυτοί στην παρέα σας.

Δεν ενδείκνυται για άτομα που έχουν υψοφοβία, ενώ προτείνουμε στους παίκτες να φοράνε αθλητική ενδυμασία και να έχουν μαζί τους ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια. Το The Survivor είναι δωμάτιο με ηθοποιό.

 

The Ritual

Στις παρέες αρέσουν οι ταινίες τρόμου! Στη δική σας παρέα δίνεται η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα πιο τρομακτικά παιχνίδια! Το The Ritual δεν ενδείκνυται για κλειστοφοβικούς και άτομα με καρδιακές παθήσεις. Δεν ενδείκνυται για εγκύους και άτομα με κινητικές δυσκολίες. Είναι ένα από τα παιχνίδια παρέας που είναι κατάλληλο μόνο άνω των 18 ετών και έχει διάρκεια 90 λεπτών.

Μια σκιά εμφανίζεται πίσω σου και σε τραβάει στο σκοτάδι. Ακούς ένα βραχνό κλάμα να έρχεται από μια απροσδιόριστη κατεύθυνση. Ο φόβος είναι η μοναδική σου συντροφιά και ο χρόνος, δεν έχει καμία σημασία. Πλέον νιώθεις ότι ο θάνατος, είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί. Αυτές είναι οι καταστάσεις στις οποίες φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι και οι παρέες που θα αντέξουν το χρόνο. Το The Ritual είναι δωμάτιο με ηθοποιό.

 

Guantanamo

Στη φυλακή δημιουργούνται πάντα δεμένες παρέες, λόγω των αντίξοων συνθηκών! Στο Guantanamo θα δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας, προσπαθώντας να αποδράσετε από την πιο σκληρή φυλακή του κόσμου. Είστε παγιδευμένοι και θέλετε να τρέξετε μακριά! Όλα είναι όμως σκοτεινά και δεν μπορείτε να βρείτε το δρόμο. Δεν είναι δυνατόν να αποδράσετε από τη φυλακή του νου, όταν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τα κάγκελα που σας κρατούν παγιδευμένους. Το Guantanamo είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για παρέα των Great Escape!

Είναι η παρέα σας τόσο δεμένη που να μπορεί να συνεργαστεί σωστά για να αποδράσει; Ώρα να το μάθετε!

 

Perfect crime

Το The Perfect Crime είναι ένα από τα παιχνίδια για παρέα που συνδυάζει σκέψη, μυστήριο και διασκέδαση για όλη την παρέα! Αντί να μαζευτείτε σπίτι και να δείτε ένα επεισόδιο αστυνομικής σειράς, γιατί να μην παίξετε εσείς οι ίδιοι σε αυτό; Παίζετε το ρόλο μιας ομάδας detective, προσπαθώντας να εξιχνιάσετε το τέλειο έγκλημα που έχει διαπραχθεί. Τρεις γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και η αστυνομία δεν έχει βρει κανένα απολύτως στοιχείο.

Θα μπορέσετε να συνδυάσετε τα απαραίτητα στοιχεία για να ανακαλύψετε το δολοφόνο πριν αυτός επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος;

 

The Secret Agent

Σινεμά για κατασκοπική ταινία; Σας έχουμε κάτι καλύτερο! Το παιχνίδι για παρέα The Secret Agent! Ένα από τα πιο σημαντικό αρχείο της μυστικής σας αποστολής έχει υποκλαπεί. Αυτοί που το έκλεψαν το έχουν κρύψει για λίγο μέσα στο γραφείο ενός συνεργάτη τους. Μένει λίγος χρόνος μέχρι να έρθει η ώρα να το παραδώσουν! Η παρέα αποτελείται από έμπειρους πράκτορες που έχουν σκοπό να βρουν το αρχείο, πριν αυτό πέσει σε λάθος χέρια. Έχετε μόνο μια ώρα καιρό μέχρι να επιστρέψουν στο γραφείο. Θα προλάβετε να ανακαλύψετε το αρχείο και να φύγετε πριν γυρίσουν;

Είναι η παρέα σας έτοιμη να σκεφτεί και να δράσει σαν μυστικοί πράκτορες; Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να το μάθετε!

 

The Circus

To Τσίρκο δε θεωρείται συνήθως μια δραστηριότητα παρέας. Αυτό ακριβώς όμως είναι το Τσίρκο του Great Escape! Εδώ είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, αλλά συμβαίνει κάτι τόσο παράξενο που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις. Όσο διασκεδάζετε εσείς με αυτό, άλλο τόσο διασκεδάζει κι αυτό με εσάς παίζοντας με τα μυαλά σας. Το δωμάτιο απόδρασης The Circus δεν είναι τρομακτικό.

Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες από 7 και πάνω και είναι εδώ για να σας χαρίσει στιγμές έντονης σκέψης! Πρόκειται για ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια για παρέα και θα το λατρέψετε.