+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Παιχνίδια μυαλού – Great Escape Rooms

Παιχνίδια μυαλού – Μπορέσατε να λύσετε το παραπάνω αίνιγμα, σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα? Αν δεν τα καταφέρατε, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο, για να μάθετε με ποιό τρόπο τα παιχνίδια μυαλού, μπορούν να ενισχύσουν τις εγκεφαλικές σας δυνατότητες. Ξέρατε ότι αυτού του είδους σπαζοκεφαλιές, μπορούν να κρατούν το μυαλό σας σε εγρήγορση? Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος, για να βελτιώσετε τη συγκέντρωση, τη συνολική ψυχική υγεία σας και πολλές ακόμα δεξιότητες.

Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα παιχνίδια μυαλού, μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά στη διατήρηση του λογικού συνειρμού και της βραχυπρόθεσμης μνήμης. Μπορούν να διεγείρουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και να βελτιώσουν την επικοινωνία των εγκεφαλικών συνάψεων. Το να είμαστε σωματικά, αλλά και ψυχικά ενεργοί, είναι μια συνήθεια, με αδιαμφισβήτητα οφέλη για την υγεία μας. Ο εγκέφαλος όπως γνωρίζουμε λειτουργεί όπως και οι μύες του σώματός μας. Έτσι λοιπόν, χρειάζεται την απαραίτητη «γυμναστική» προκειμένου να δυναμώσουν οι νευρώνες του. Οι ασκήσεις που ερεθίζουν τον εγκέφαλο, τον αναγκάζουν στην ουσία να βγει από τον αυτόματο πιλότο της καθημερινότητας και να αρχίσει να σκέφτεται.

 

παιχνιδια μυαλου

 

Παιχνίδια μυαλού – Οφέλη

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των παιχνιδιών μυαλού, είναι λοιπόν, τα διανοητικά οφέλη. Οι επιστήμονες, συστήνουν στους ενήλικες να δοκιμάζουν συχνά εγκεφαλικά παιχνίδια λογικής, ώστε να κρατάνε το μυαλό τους σε εγρήγορση. Στην εποχή της πληροφορίας και του έντονου στρες, η φροντίδα της υγείας του εγκεφάλου σας είναι πιο σημαντική από ποτέ. Αν έχετε βαρεθεί τα κλασσικά παιχνίδια μυαλού, όπως τα παζλ, τα σταυρόλεξα και τα επιτραπέζια παιχνίδια, δοκιμάστε τα δωμάτια απόδρασης των Great Escape, ως μια διασκεδαστική εναλλακτική λύση. Δώστε στον εγκέφαλό σας την ώθηση που χρειάζεται, ώστε να μείνετε διανοητικά υγιής. Αναλυτικότερα τα οφέλη των παιχνιδιών αυτών συνεισφέρουν σημαντικά στην βελτίωση διάφορων ικανοτήτων όπως:

 

Μνήμη

Η μνήμη είναι ένα ζωτικής σημασίας εγκεφαλικό εργαλείο, το οποίο έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει και να ανακαλεί πληροφορίες, όταν τις χρειαζόμαστε. Χωρίς αυτή, θα μας ήταν αδύνατον να λειτουργήσουμε, ακόμα και στις πιο απλές καθημερινές μας δραστηριότητες. Τα παιχνίδια μυαλού, βοηθούν σημαντικά στο χειρισμό των δεδομένων και την απομνημόνευση, με αποτέλεσμα να φέρνουμε εις πέρας με μεγαλύτερη ευκολία, τα καθημερινά μας καθήκοντα. Μια καλά εκπαιδευμένη μνήμη, έχει μεγαλύτερη δυνατότητα εστίασης της προσοχής και επηρεάζει θετικά το IQ σας.

 

Παρατηρητικότητα

Η παρατηρητικότητα, αποτελεί τη βάση της μάθησης και το βασικό παράγοντα για την επεξεργασία των πληροφοριών. Τα παιχνίδια μυαλού, βοηθούν σημαντικά στη βελτίωση της ικανότητας επεξεργασίας δεδομένων και της εστίασης.

 

Καθορισμός προτεραιοτήτων

Οι ικανότητες που διαθέτουμε στο να καθορίζουμε προτεραιότητες, ειναι σημαντικές για την αποτελεσματικότητα στο στρατηγικό σχεδιασμό των κινήσεών μας και τη λύση προβλημάτων.
Χωρίς την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μας, η ζωή θα ήταν μια σειρά από ανασταλτικούς παράγοντες, που πάντα  θα ξεκινούσαν «αργότερα». Τα παιχνίδια που απαιτούν αυτού του είδους σκέψη, συμβάλλουν στην βελτίωση αυτών των ικανοτήτων στην καθημερινή πραγματικότητα.

 

Λογική

Ο λογικός συνειρμός, είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες νοητικές ικανότητες. Χωρίς αυτόν, η σύγχρονη κοινωνία θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσει. Τα παιχνίδια μυαλού, ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό δεξιότητες κλειδιά, για την λήψη αποφάσεων και την δυνατότητα αφηρημένης σκέψης. Εκπαιδεύουν την ικανότητά αναγνώρισης μοτίβων, δηλαδή τη συσχέτιση ενός αντικειμένου με μια ομάδα άλλων. Η αναγνώριση μοτίβων στην καθημερινή μας ζωή, βοηθά στο να βγάλουμε λογικά συμπεράσματα και να λύσουμε φαινομενικά δύσκολα προβλήματα. Τα παιχνίδια αυτά, είναι μια πρόκληση για τη λογική σας σκέψη, αλλά επίσης και για την ικανότητα συγκέντρωσης και επεξεργασίας πληροφοριών.

 

Αντίληψη

Η αντίληψη, υπάρχει για να μπορούμε να επεξεργαζόμαστε με μεγάλη ταχύτητα τις πληροφορίες και να αντιδρούμε άμεσα σε μεταβαλλόμενες καταστάσεις. Οι δεξιότητες της αντίληψης και του multitasking, ωφελούνται ιδιαίτερα με τα παιχνίδια μυαλού. Είναι μια ιδιαίτερα προκλητική άσκηση που βελτιώνει τον έλεγχο των αυτόματων αντιδράσεών σας.

παιχνιδια μυαλου

 

Πρόληψη εγκεφαλικών δυσλειτουργιών

Η μνήμη και η εκμάθηση νέων πραγμάτων, γίνεται μια δύσκολη πρόκληση καθώς μεγαλώνουμε. Αρκετές νέες έρευνες όμως, δείχνουν ότι η αυξημένη δραστηριότητα του νου, δημιουργεί νέα εγκεφαλικά κύτταρα και βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες. Έχει αποδειχτεί ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με παιχνίδια μυαλού, αργότερα στη ζωή τους, έχουν μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας και διαφόρων άλλων εγκεφαλικών προβλημάτων. Τα παιχνίδια μυαλού, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να προκαλέσετε τις πνευματικές σας ικανότητες και ένας πολύτιμος σύμμαχος. Η τακτική συμμετοχή σε τέτοιου είδους παιχνίδια, μπορεί να κρατήσει τις νοητικές σας ικανότητες σε υψηλά επίπεδα και να τονώσει την απόδοση σας.

«Σύμφωνα με έρευνες, οι ενήλικες που κάνουν συχνά κάποιες πνευματικές διεργασίες, έχουν 46% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια»

Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι οι σωματικές ασκήσεις αυξάνουν την διάρκεια και την ποιότητα ζωής. Τι ακριβώς ισχύει όμως για τον εγκέφαλό σας; Σύμφωνα με όλα τα πρόσφατα ευρήματα της Νευροεπιστήμης, ο ανθρώπινος εγκέφαλός φτάνει τις κορυφαίες επιδόσεις από τα 19 έως τα 25 μας έτη. Στη συνέχεια η απόδοσή του αρχίζει σταδιακά να μειώνεται. Τα ευχάριστα νέα είναι όμως, ότι αυτές οι έρευνες δείχνουν πως μπορείτε μέσα από τις κατάλληλες εγκεφαλικές ασκήσεις, να διατηρήσετε αλλά και να αυξήσετε τις επιδόσεις σας. Στην πραγματικότητα, οι εγκεφαλικές διεργασίες μπορούν να αλλάξουν με διάφορες εγκεφαλικές διεγέρσεις.

Η νευροεπιστήμη, αποκαλεί την ικανότητα αυτή, «Neuroplasticity». H νευροπλαστικότητα, είναι η ικανότητα του νευρικού συστήματος να προσαρμόζεται σε εγκεφαλικά απαιτητικές καταστάσεις. Αυτού του είδους νοητική εκπαίδευση, πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να έχει αποτέλεσμα. Όμως είναι δύσκολο κάποιος να προκαλεί εγκεφαλικά τον εαυτό του συχνά, αν δεν το διασκεδάζει ταυτόχρονα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που τα Great Escape Rooms, σχεδίασαν μερικά από τα πιο προκλητικά δωμάτια στην Αθήνα, που ταυτόχρονα θα σας κάνουν να περάσετε ευχάριστες στιγμές με την ομάδα σας. Υπάρχει εξάλλου κάποιος λόγος που ονομάζονται «παιχνίδια«. Έτσι δεν είναι? Κάνε κράτηση τώρα!!