+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Παιχνίδια Τρόμου – Great Escape

Τα παιχνίδια τρόμου σε Escape Rooms, έχουν αποκτήσει μεγάλο και φανατικό κοινό, ειδικότερα την τελευταία δεκαετία. Οι άνθρωποι είναι σίγουρα το μόνο είδος, το οποίο επιδιώκει να νιώσει το αίσθημα του φόβου. Από βιβλία, video-games, ταινίες τρόμου, roller coaster, πτώσεις με αλεξίπτωτο και bungee jumping έως την επίσκεψη στα Escape Rooms. Είναι εμφανές ότι αρκετοί από εμάς, απολαμβάνουμε το να προκαλούμε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, αναζητώντας ως ανταμοιβή, την έκκριση αδρεναλίνης και τους αυξημένους καρδιακούς παλμούς. Στα παιχνίδια τρόμου, κάποια μέρη του εγκεφάλου μας, γνωρίζουν ότι το σενάριο που βιώνουμε δεν είναι πραγματικό, κάποιες όμως πιο αρχαίες εγκεφαλικές δομές, αντιδρούν σαν να είναι πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο, στο The Ritual, μπορούμε να ζήσουμε έναν εφιάλτη, γνωρίζοντας όμως ότι δεν είναι πραγματικός. Μπορούμε να βιώσουμε τον τρόμο, έχοντας την απαραίτητη αίσθηση ασφάλειας, ώστε να προσθέσουμε το αίσθημα της ευχαρίστησης στην εμπειρία.

παιχνίδια τρόμου

 

Η ανεξήγητη γοητεία στα παιχνίδια τρόμου – Παιχνίδια τρόμου

Έχουν υπάρξει αρκετές ψυχολογικές μελέτες που προσπαθούν να ορίσουν τον τρόμο και να ερμηνεύσουν την ανεξήγητη γοητεία που μας προκαλεί. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι λογικό να μας αρέσει να φοβόμαστε… Η φύση δεν έφτιαξε τον εγκέφαλό μας για να απολαμβάνει το αίσθημα του φόβου. Σαν είδος, μοιραζόμαστε πολλούς από τους πρωτόγονους ή αλλιώς βασικούς φόβους, οι οποίοι είναι ριζωμένοι βαθιά μέσα μας και έχουν δημιουργηθεί καθ όλη την διάρκεια της εξελικτικής μας πορείας στον πλανήτη. Ο φόβος για αυτό που δεν μπορούμε να δούμε, για το σκοτάδι, για πλάσματα με αιχμηρά και μεγάλα δόντια, για φίδια, αράχνες, αρουραίους, κεραυνούς, αλλά και ο φόβος του θανάτου, είναι μερικά από τα ανεξίτηλα σημάδια του παρελθόντος.

Για αυτό λοιπόν, η ψυχολογία υποστηρίζει πως ο φόβος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας. Αυτές οι πρωτόγονες πεποιθήσεις, που φαίνεται να είναι παρελθόν, βρίσκονται κρυμμένες μέσα μας, έτοιμες να μας προστατεύσουν! Ακριβώς όπως προστάτευαν το είδος μας από τον κίνδυνο, χιλιάδες χρόνια πριν. Στα Great Escape, αυτή η φλέβα φόβου η οποία βρίσκεται στα βάθη του μυαλού μας, εξορύσσεται και αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο, στο The Ritual.

 

παιχνίδια τρόμου

 

8 Λόγοι που λατρεύουμε τα παιχνίδια τρόμου – Παιχνίδια τρόμου

  • Η ανάγκη που νιώθουμε κάποιες φορές για τρομακτικά ερεθίσματα, προέρχεται από τους προγόνους μας, οι οποίοι ήταν πάντα σε ετοιμότητα για πιθανές επιθέσεις από ζώα και πολλές ακόμα αγχωτικές καταστάσεις. Έτσι η κατάσταση που είναι γνωστή και ως Fight or Flight, αποθηκεύτηκε στο DNA μας. Όταν λοιπόν λαμβάνουμε μέρος σε ένα τέτοιο τρομακτικό παιχνίδι, στην ουσία ικανοποιούμε αυτό το ξεχασμένο ένστικτο. Η έντονη γοητεία που περιβάλει τα παιχνίδια τρόμου, οφείλεται στο ότι ο άνθρωπος είναι ένα είδος που ενώ εξελίχθηκε σε ένα επικίνδυνο και εχθρικό πλανήτη, έχει βρεθεί απότομα σε ένα ασυνήθιστα ασφαλές περιβάλλον.
  • Ο φόβος είναι μια ψυχολογική πρόκληση, η οποία μας βοηθάει να λειτουργούμε αποτελεσματικότερα στην καθημερινή πραγματικότητα.
  • Ο τύπος των ανθρώπων που διασκεδάζουν με τα παιχνίδια τρόμου, εξερευνούν με μεγαλύτερη επιτυχία τις σκοτεινές πτυχές του εαυτού τους. Έχουν ξεφύγει από την πεποίθηση ότι με το να αρνούμαστε αυτή την σκοτεινή πλευρά, θα την κάνουμε να εξαφανιστεί.
  • Στην πραγματικότητα η συναισθηματική καταστολή ενός μέρους του εαυτού μας, είναι η αιτία που δημιουργεί θυμό και άλλα αρνητικά συναισθήματα. Έτσι λοιπόν, οι άνθρωποι που διασκεδάζουν με τα παιχνίδια τρόμου, τείνουν να είναι πιο ήρεμοι στην πραγματικότητα.
  • Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, είναι συχνά τρομακτικές. Έτσι, όσο πιο ανθεκτικοί είμαστε στον φόβο, τόσο περισσότερες εμπειρίες θα απολαύσουμε. Οι άνθρωποι που κατανοούν την φύση του τρόμου, συχνά προκαλούν τον εαυτό τους, διευρύνοντας τα όριά τους συνεχώς.
  • Μετά από μια τέτοια έντονη εμπειρία στο Great Escape, θα αισθανθείτε πιο εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσετε τους προσωπικούς σας δαίμονες. Εάν οι επιθυμίες ήταν η κινητήριος δύναμή μας και όχι οι κρυμμένοι φόβοι μας, τότε σίγουρα θα ήμασταν πολύ πιο ευτυχισμένοι.

 

παιχνίδια τρόμου

 

Καταπολέμηση του άγχους – Παιχνίδια τρόμου

Τα παιχνίδια τρόμου, περιλαμβάνουν επίσης και μια θεραπευτική ιδιότητα κατά του άγχους. Μέσα από τέτοιου είδους εμπειρίες, μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε στρεσογόνες καταστάσεις. Να δοκιμάζουμε, αλλά και να διευρύνουμε τα προσωπικά μας όρια. Στην ψυχολογία, η διαδικασία αυτή ονομάζεται «συναισθηματική ρύθμιση«. Με την συμμετοχή μας στο παιχνίδι, έχουμε την αίσθηση του ελέγχου της κατάστασης, ταυτόχρονα με το αίσθημα του φόβου. Οι εμπειρίες αυτές, μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια διάφορους τύπους καταπιεσμένων ιδεών και συμπλεγμάτων, που ενδεχομένως επιθυμούμε να επεξεργαστούμε. Το σώμα μας, ανταποκρίνεται με πανομοιότυπο τρόπο τόσο στον αληθινό όσο και στον κατασκευασμένο φόβο. Έτσι, η εμπειρία αυτή, είναι εξομοίωση μιας πραγματικής αγχωτικής κατάστασης, που όμως εκ του ασφαλούς μπορούμε να μάθουμε να διαχειριζόμαστε.

 

παιχνίδια τρόμου

 

The Ritual –  Παιχνίδια τρόμου

Κάτι έρχεται και διψάει για αίμα, μια σκιά εμφανίζεται στον τοίχο πίσω σου, και σε τραβάει μαζί της στο σκοτάδι. Ο χρόνος έχει χάσει την σημασία του! Ο φόβος είναι η μόνη σου συντροφιά! Νιώθεις ότι ο θάνατος, είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί…. Το “The Ritual“, έρχεται για να σπάσει τα προστατευτικά ασφαλείας, να σας διασκεδάσει και να σας κάνει πιο δυνατούς. Το The Ritual, είναι ένα δωμάτιο, ικανό να σας κάνει να κοιμάστε με ανοιχτά φώτα για αρκετές νύχτες…. Αν και είναι αμφίβολο το αν θα καταφέρετε να κοιμηθείτε! Για να προχωρήσουν προς την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, οι παίκτες πρέπει να μπουν στην διαδικασία επίλυσης γρίφων και εύρεσης στοιχείων.

Ατελείωτες εκρήξεις αδρεναλίνης, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια τρόμου, για γερά νεύρα! Η μουσική του δωματίου σε συνδυασμό με τα ατμοσφαιρικά σκηνικά και το συγκλονιστικό Live acting, θα σε κάνουν να ουρλιάξεις!! Βγαίνοντας από το δωμάτιο, και αφού διαβεβαιώσετε τον εαυτό σας ότι όλα είναι εντάξει, θα συνειδητοποιήσετε πόσο λείπει από την καθημερινότητα σας, αυτή η έκρηξη αδρεναλίνης. Ελάτε στα Great Escape, και ζήστε μια μοναδική εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Κάντε κράτηση ΤΩΡΑ!!

 

παιχνίδια τρόμου