+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Οι σχολικές εκδρομές είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής και απαραίτητο στοιχείο της μαθησιακής διαδικασίας. Η ψυχαγωγία των μαθητών, η κοινωνικοποίηση τους μέσα από το παιχνίδι, καθώς και η εξάσκηση των δεξιοτήτων τους, είναι ο κύριος στόχος τους. Οι σχολικές εκδρομές λοιπόν, χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, τις εκπαιδευτικές και τις ψυχαγωγικές. Και τα δύο είδη, συμπεριλαμβάνονται στο ετήσιο σχολικό πρόγραμμα, ώστε να καλυφθούν οι διδακτικοί αλλά και οι παιδαγωγικοί σκοποί. Οι εκδρομές αυτές φέρνουν σε επαφή τους μαθητές, με έργα πολιτισμικής αξίας, αλλά επίσης δίνουν στα παιδιά την απαραίτητη διασκέδαση και ψυχαγωγία. Αν αναζητάτε εναλλακτικές ιδέες για εκπαιδευτικά παιχνίδια, κοντά στα ενδιαφέροντα των μαθητών, είστε στο σωστό μέρος.

Σχολικές εκδρομές στο Great Escape

Τα Great Escape Rooms, βρίσκονται στο Ψυρρή και είναι ιδανικά για ολιγόωρες ή μονοήμερες σχολικές εκδρομές. Οι τάξεις χωρίζονται σε ομάδες των 7 μαθητών και μπαίνουν στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια απόδρασης των Great Escape. Ο στόχος των μαθητών είναι να αποδράσουν από τα δωμάτια, στον προκαθορισμένο χρόνο (60 – 90 λεπτά). Για να το πετύχουν, καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις πέντε αισθήσεις και τις νοητικές τους ικανότητες, ώστε να ανακαλύψουν και να λύσουν μια σειρά γρίφων. Οι σχολικές εκδρομές στα δωμάτια απόδρασης των Great Escape δεν απαιτούν εγκυκλοπαιδικές ή κάποιου άλλου είδους γνώσεις.

Το κυριότερο συστατικό για την επιτυχημένη απόδραση των μαθητών είναι η συνεργασία μεταξύ τους. Όλα τα δωμάτια, περιλαμβάνουν ευφυή και πρωτότυπα σενάρια για να διαλέξουν το δωμάτιο που τους ταιριάζει. Η ροή των δωματίων είναι ειδικά μελετημένη, ώστε όταν τα παιδιά συνεργαστούν αρμονικά και δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, να αποδράσουν λίγο πριν το τέλος του χρόνου. Έτσι λοιπόν, τα Escape Rooms έχουν τεράστια οφέλη για τους μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας, μιας και οι γρίφοι προσαρμόζονται αναλόγως.

Οφέλη των δωματίων απόδρασης

Τα 10 κυριότερα οφέλη των Escape Rooms για σχολικές εκδρομές είναι:

 1. Η ενίσχυση των προσωπικών σχέσεων και της ευγενής άμιλλας.
 2. Ότι βοηθά στην βελτίωση βασικών δεξιοτήτων, όπως η επικοινωνία και η οργάνωση.
 3. Η αύξηση της δημιουργικότητας.
 4. Ότι βοηθάει τους μαθητές να αντιληφθούν την σημαντικότητα του καταμερισμού αρμοδιοτήτων
 5. Η ανάπτυξη της λογικής ικανότητας και της κριτικής σκέψης.
 6. Ότι μαθαίνει στα παιδιά να οργανώνουν τον χρόνο τους.
 7. Η ενίσχυση της παρατηρητικότητας.
 8. Ότι οι μαθητές μαθαίνουν να λειτουργούν και να συνεργάζονται κάτω από την έντονη πίεση χρόνου.
 9. Προσφέρει ένα συναρπαστικό  περιβάλλον.
 10. Και τέλος προσφέρει στιγμές διασκέδασης, που οι μαθητές θα συζητούν για καιρό.

 

Τα πλεονεκτήματα των Great Escape Rooms

Τα δωμάτια απόδρασης των Great Escape έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, έναντι άλλων δραστηριοτήτων για σχολικές εκδρομές. Είναι κατάλληλο και για τα δυο φύλα, χωρίς να υπάρχει πλεονέκτημα μιας και είναι παιχνίδια για κορίτσια και αγόρια, καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερες σωματικές ικανότητες. Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις, οπότε τα χαρακτηριστικά που έχουν αναπτύξει τα παιδιά με την πάροδο του χρόνου, είναι αρκετά για να φέρουν εις πέρας την αποστολή. Τα δωμάτια μπορούν να συνδυαστούν με άλλες εκπαιδευτικές σχολικές εκδρομές, μιας και βρίσκονται κοντά σε όλα τα μουσεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στα παιχνίδια για παιδιά των great escape, μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές, από 7 χρονών και πάνω. Οι υπεύθυνοι του κάθε τμήματος μπορούν να παρακολουθούν τα παιδιά μέσα από το ειδικό σύστημα από κάμερες που υπάρχει σε όλα τα δωμάτια. Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές διασκεδάζουν ενώ οι δάσκαλοι ή οι καθηγητές, μπορούν να παρατηρήσουν το επίπεδο συνεργασίας των παιδιών και τις ιδιαίτερες δεξιότητες τους. Μέσα από το παιχνίδι και τα έντονα πνευματικά ερεθίσματα που λαμβάνουν τα παιδιά, φέρνουν στην επιφάνεια χαρακτηριστικά όπως:

 • Ηγετικές ικανότητες – Σχεδόν πάντα, κάποιο από τα παιδιά το οποίο διαθέτει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, αναλαμβάνει τον ρόλο του συντονιστή της ομάδας.
 • Σκέψη έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια – Η ομάδα των μαθητών πρέπει να σκεφτεί δημιουργικά και όπως λέμε «Outside the Box».
 • Ομαδικότητα & επικοινωνία – Τα παιδιά για να αποδράσουν πρέπει να συνεργαστούν και να «ακούσουν» αυτό που οι φίλοι τους έχουν να πουν.
 • Θετική σκέψη – Η ομάδα πρέπει να πιστέψει στις ικανότητές της, να σκέφτονται θετικά και να μην παραιτούνται.

 

Δωμάτια για σχολικές εκδρομές

 

 sholikes-ekdromes

 

The Survivor – σχολικές εκδρομές

Εσείς και οι συμμαθητές σας, βρίσκεστε κατά το έτος 1865, στην Λατινική Αμερική. Κρατώντας στα χέρια σας τον χάρτη ενός νησιού, που κρύβει έναν αμύθητο θησαυρό, πέφτετε με το αερόστατο σας στην θάλασσα, μετά από μια δυνατή καταιγίδα. Τελικά το κύμα σας ξεβράζει σε ένα μυστηριώδες νησί! Δύο μήνες μετά, πλήρως εξαντλημένοι από τις συνθήκες, αποφασίζετε να φύγετε από το νησί με μια σχεδία που κατασκευάσατε. Η τύχη όμως δεν είναι με το μέρος σας και πάλι. Μια ακόμα καταιγίδα κάνει κομμάτια την σχεδία, και σας ξεβράζει στην βόρεια μεριά του νησιού, στην οποία δεν είχατε πάει ποτέ ως τώρα…. Εκεί θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια τεράστια έκπληξη

 


 

The Circus – σχολικές εκδρομές

Στο δικό μας Τσίρκο δεν υπάρχει πολυκοσμία. Μοιάζει να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος, όμως όλοι νιώθουν ότι κάτι παράξενο συμβαίνει. Κάτι τόσο παράξενο που ανατριχιάζεις… και αντί να διασκεδάσεις εσύ με το Τσίρκο, αρχίζει να διασκεδάζει αυτό μαζί σου, παίζοντας περίεργα παιχνίδια.

 


 

The Secret Agent – σχολικές εκδρομές

Σε αυτό το δωμάτιο, μεταφέρεστε στο 1939, στην Κρακοβία! Βρίσκεστε στο γραφείο ενός επιχειρηματία ο οποίος προσπαθεί να βρει τρόπους, ώστε να σώσει αθώους ανθρώπους, από τα Γερμανικά στρατεύματα. Έχοντας λοιπόν, σημαντική επιρροή σε αρκετούς Γερμανούς αξιωματούχους, γράφει μια λίστα με ονόματα ανθρώπων που θα μπορούσαν να δουλέψουν για αυτόν. Απώτερος σκοπός του δεν είναι να δουλέψουν, αλλά να τους κρατήσει στη ζωή, χρησιμοποιώντας το ως δικαιολογία. Εσείς πρέπει να βρείτε αυτά τα αρχεία πριν πέσουν σε λάθος χέρια και να σώσετε τη ζωή εκατοντάδων αθώων.

 


 

Guantanamo – σχολικές εκδρομές

Νιώθετε παγιδευμένοι, αλλά δεν βλέπετε τα τείχη γύρω σας? Θέλετε να τρέξετε και να ξεφύγετε, όμως είναι σκοτεινά, για να βρείτε τον δρόμο? Είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρετε να αποδράσετε μέσα από τη φυλακή του μυαλού σας…. Ο λόγος είναι απλός….. Δεν μπορείς να αντιληφθείς τα κάγκελα που σε κρατούν παγιδευμένο.

 


 

The Perfect Robbery – σχολικές εκδρομές

Μπαίνετε με τους συμμαθητές σας σε ένα από τα πιο συναρπαστικά δωμάτια απόδρασης στην Αθήνα! Είστε τα μέλη μιας από τις πιο έμπειρες ομάδες detective και προσπαθείτε να εξιχνιάσετε ένα φαινομενικά τέλειο έγκλημα. Η αστυνομία προς το παρόν δεν έχει κανένα στοιχείο για τον δράστη…Είσαστε ικανοί να βρείτε τα απαραίτητα στοιχεία που οδηγούν στο όπλο του εγκλήματος και την εξιχνίαση αυτού του φόνου?