+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Σχολικές εκδρομές – Ψυχαγωγία & Μάθηση

Οι σχολικές εκδρομές, αποτελούν ένα απαραίτητο συμπληρωματικό στοιχείο στην διαδικασία της μάθησης. Κριτήριο για την επιλογή των προγραμμάτων και των τόπων που θα πραγματοποιηθούν οι εκπαιδευτικές εκδρομές, είναι τα οφέλη που μπορούν οι μαθητές να αποκομίσουν. Οι σχολικές εκδρομές χωρίζονται σε ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές. Και οι δύο αυτές κατηγορίες, είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και έχουν παιδαγωγικούς και διδακτικούς σκοπούς. Οι εκπαιδευτικές εκδρομές, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου εκπαιδευτικού έργου και φέρνουν τους μαθητές σε επαφή, με έργα πολιτισμικής αξίας, αλλά και με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Στόχος είναι οι μαθητές να προσεγγίσουν, να γνωρίσουν, να σεβαστούν και να αγαπήσουν, την εθνική πολιτιστική κληρονομιά.

Οι ψυχαγωγικές εκδρομές, έχουν κυρίως κοινωνικοποιητικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό σκοπό. Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είναι σίγουρο ότι συγκεντρώνει τα πολιτισμικά στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για μια εκπαιδευτική εκδρομή! Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να συνδυάσετε την ψυχαγωγία με την διασκέδαση? Πως θα σας φαινόταν μετά από μια επίσκεψη επιμορφωτικού χαρακτήρα σε κάποιο μουσείο, να δίνατε στα παιδιά την ψυχαγωγία που αναζητούν? Τα Great Escape Rooms, βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σας δίνουν πλέον, αυτή την δυνατότητα.

 

Great Escape Rooms & Σχολικές εκδρομές

Στη μικρή συνοικία του Ψυρρή, μια από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Great Escape. Πρόκειται για ένα ζωντανό παιχνίδι απόδρασης, το οποίο δοκιμάζει τις νοητικές ικανότητες των μαθητών ενώ ταυτόχρονα τους ταξιδεύει. Οι ομάδες των μαθητών μπαίνουν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα, θεματικά δωμάτια, με σκοπό να δραπετεύσουν. Χρησιμοποιώντας το μυαλό και τις πέντε αισθήσεις τους, πρέπει να βρουν στοιχεία και να λύσουν μια σειρά από γρίφους στον προκαθορισμένο χρόνο.

 

Τα δωμάτια απόδρασης, δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις, όμως η συνεργασία είναι απαραίτητη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του παιχνιδιού! Η επιλογή των escape rooms για σχολικές εκδρομές, είναι μια εμπειρία, που οι μαθητές θα θυμούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα! Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια των Great Escape ενισχύουν τις σχέσεις των μαθητών και βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία, την κριτική σκέψη, την οργάνωση, τη λογική και τη δημιουργικότητα. Οι μαθητές θα πρέπει να στηρίζονται και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ώστε να επιτύχουν το στόχο. Στα δωμάτια, μπορούν να παίξουν μαθητές από 7 χρονών και πάνω, ώστε να μην έχουν μεγάλη δυσκολία με ορισμένους γρίφους. Είναι κατάλληλα παιχνίδια για κορίτσια και αγόρια, ενώ η τάξη, μπορεί να χωριστεί σε ομάδες των 7 ατόμων και να παίξουν ταυτόχρονα, στα 6 δωμάτια απόδρασης του Great Escape.

 

Athens Map

 

 

Προορισμοί για σχολικές εκδρομές στην Αθήνα

Βρήκαμε για εσάς μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες εκπαιδευτικούς προορισμούς, λίγα λεπτά μακριά από τις εγκαταστάσεις μας στο Ψυρρή. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να διαλέξετε κάποιον χώρο, να σχεδιάσετε το πρόγραμμα της εκδρομής σας με ακρίβεια και να συνδυάσετε την ψυχαγωγία των Great Escape, με την μάθηση.

 

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μουσείο Ιστορίας, Πανεπιστημίου Αθηνών

Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Στην καρδιά της Αθήνας, στη Γωνία Ιουλιανού και Γ΄ Σεπτεμβρίου, βρίσκεται το Ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου. Ένα κτίριο 5.000 τ.μ. και μοναδικής αισθητικής, στην κορυφή του πολυχώρου Capitol Mall. Τρεις όροφοι, αφιερωμένοι στην εξέλιξη των αυτοκινήτων, μια ιστορία που αρχίζει στα τέλη του 1800 μέχρι τα τέλη του περασμένου αιώνα. Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές εκδρομές, με θέμα την ιστορία του αυτοκινήτου και προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής.  Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο οδικής Ασφάλειας. Σκοπός αυτών των προγραμμάτων, είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

 

Capture

 

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Στην οδό Τριπόδων, στην καρδιά της Πλάκας στεγάζεται το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Το μουσείο διενεργεί εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, αλλά και λυκείων. Όλα τα προγράμματα, είναι σχεδιασμένα από εκπαιδευτικούς και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας. Υλοποιούνται εντός του Μουσείου, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Πλάκας. Τα προσωπικό που υλοποιεί τα προγράμματα, αποτελείτε μόνο από καταρτισμένους και εξειδικευμένους παιδαγωγούς. Μέσα από ένα διασκεδαστικό τρόπο, οι μαθητές ξεναγούνται στα αξιοθέατα της Πλάκας και μαθαίνουν την ιστορία της αρχαιότερης γειτονιάς της Αθήνας. Μπορείτε να διαλέξετε τον περίπατο, ανάλογα με την ηλικία και την ιστορία που διδάσκονται οι μαθητές.

 

Great escape Rooms - Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

 

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου και το μεγαλύτερο της Ελλάδας. Ο αρχικός προορισμός του μουσείου ήταν να δεχθεί το σύνολο των ευρημάτων, από ανασκαφές που έγιναν στην Αττική, τον 19ο αιώνα. Σταδιακά πήρε τη μορφή ενός κεντρικού Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και προστέθηκαν ευρήματα από κάθε σημείο του Ελληνικού κόσμου. Οι συλλογές του, απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέροντας στους επισκέπτες, ένα πανόραμα αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, υπάρχουν δωρεάν προγράμματα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία πλαισιώνουν τη νέα περιοδική έκθεση ‘’Οδύσσειες’’.

 

Great Escape Rooms Athens - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 

Μουσείο Ιστορίας, Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Η μόνιμη έκθεση βρίσκεται στον πρώτο και δεύτερο όροφο, όπου παρουσιάζονται προσωπογραφίες καθηγητών από διάσημους ζωγράφους, διδακτικά συγγράμματα, σπάνια επιστημονικά όργανα, και πολλά ακόμα κειμήλια του Πανεπιστημίου. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας, πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές με οργανωμένες ξεναγήσεις σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Καθημερινά οργανώνονται ξεναγήσεις στην Ελληνική, Αγγλική και Γαλλική γλώσσα, μετά από συνεννόηση.

 

Η εκπαιδευτική πολιτική του Μουσείου Ιστορίας, στοχεύει στη μάθηση μέσα από συμμετοχικές και συνεργατικές πρακτικές, επιστρατεύοντας τέχνες, πείραμα και παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεται η κριτική σκέψη και η ελεύθερη δημιουργική έκφραση.

 

Great Escape Rooms Athes - Μουσείο Ιστορίας, Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Οι σχολικές εκδρομές στη Βουλή, ξεκίνησαν το 1994 και συνέπεσαν με τη διοργάνωση της έκθεσης για τον εορτασμό των 150 χρόνων κοινοβουλευτικού βίου. Περίπου 60.000 μαθήτριες και μαθητές από όλη την Ελλάδα, από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισκέπτονται τη Βουλή κάθε χρόνο. Οι μαθητές, μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά βίντεο με θέματα όπως ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, η ιστορία του κτιρίου και η αξία της Δημοκρατίας και της Βουλής. Επισκέπτονται την αίθουσα της Ολομέλειας και ξεναγούνται στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι μαθητές μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, αν η επίσκεψή συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Οι επισκέψεις γίνονται 9.00 με 20.00 καθημερινά και 9.00 με 18.00 τα Σαββατοκύριακα. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εδώ.

 

Great Escape Rooms Athens - Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

 

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου στην κορυφή του λόφου Νυμφών, έναντι του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Θεμελιώθηκε το 1842 και στεγάζεται στο κτίριο Σίνα, με κύριο στόχο την καθημερινή ενημέρωση του κοινού σε Αστρονομικά θέματα. Επίσης θέλει να προβάλει την επιστημονική και πολιτιστική ιστορία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι συνυφασμένη με σημαντικές στιγμές της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας. Αξίζει να ειπωθεί ότι στο γειτονικό λόφο της Πνύκας, ο Μέτωνας έκανε τις πρώτες αστρονομικές παρατηρήσεις στην αρχαία Αθήνα.

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής, το οποίο βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του Αστεροσκοπείου και περιλαμβάνει ιστορικά συγγράμματα και επιστημονικά όργανα του προηγούμενου αιώνα. Στην συνέχεια μπορούν να θαυμάσουν από κοντά, μερικά από τα πρώτα τηλεσκόπια της Ελλάδας. Μπορεί κάποιος να δει το μεσημβρινό τηλεσκόπιο 16εκ. που κατασκευάστηκε από το Γαλλικό οίκο Gautier και χρησιμοποιήθηκε έως το 1964, για να καθορίζει την επίσημη ώρα της Ελλάδος. Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 9πμ με 2μμ και κάνει ξεναγήσεις για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Great Escape Rooms Athens - Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Σχολικές εκδρομές – πηγή μάθησης και ψυχαγωγίας

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, είναι καλό να δίνουν στους μαθητές την ευκαιρία να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν και να εκφραστούν γλωσσικά και σωματικά, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Τα βιωματικά προγράμματα εκπαίδευσης στα οποία οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά, αποτελούν την βασικότερη πηγή μάθησης και ψυχαγωγίας. Όλα τα θέματα στις σχολικές εκδρομές, αντλούνται κυρίως από την τέχνη, την ιστορία, τον πολιτισμό, την επιστήμη και το περιβάλλον. Είναι απαραίτητο, να είναι πάντα προσαρμοσμένα στο επίπεδο της κάθε τάξης.

 

Οι σχολικές εκδρομές, αποτελούν μία πολύ σημαντική παράμετρο για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Δεν είναι απλώς διαφυγή από την καθημερινότητα, αλλά συνεισφέρουν στην επαφή των μαθητών με τον πολιτισμό και την κοινωνική ζωή. Με τις σχολικές εκδρομές, η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται εκτός σχολείου, με διαφορετικές συνθήκες και όρους από αυτούς της σχολικής τάξης. Οι σχολικές εκδρομές δημοτικού, γυμνασίου η λυκείου, συνδέουν την κοινωνία με το σχολείο και προσφέρουν στους μαθητές, γνώσεις και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους. Χωρίς την πίεση των βαθμών και της διδακτέας ύλης, επιτυγχάνεται λοιπόν μία ποιοτική σχέση μεταξύ των μαθητών. Αυτή τη σχέση, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκμεταλλευτούν δημιουργικά, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.