Τα δημοφιλέστερα δωμάτια απόδρασης

  Escape rooms franchise
  780 450 Great_escape

  ΔΩΜΆΤΙΑ ΑΠΌΔΡΑΣΗΣ

  Τα Δωμάτια Απόδρασης είναι το παιχνίδι όπου ομάδες ατόμων προσπαθούν να αποδράσουν από ένα δωμάτιο λύνοντας μια σειρά από γρίφους. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως πληρώνεις κάποιον για να σε κλειδώσει σε ένα δωμάτιο. Όσο και αν αυτό ακούγεται οξύμωρο πρόκειται για τα 60 ποιο διασκεδαστικά λεπτά της ζωής σου. Και αυτή η διασκέδαση που προσφέρουν τα δωμάτια απόδρασης είναι και ο λόγος που τα έχουν κάνει τόσο δημοφιλή.

  Είστε παγιδευμένοι σε ένα δωμάτιο. Ο χρόνος έχει αρχίσει και μετράει αντίστροφα. Ντουλάπια βρίσκονται κλειδωμένα. Νούμερα βρίσκονται γραμμένα στους τοίχους. Αν καταφέρετε να συνδυάσετε όλα τα στοιχεία που σας δίνει το δωμάτιο τότε θα τα καταφέρετε να βρείτε την έξοδο. Αν όχι τότε ο game master θα έρθει να σας εξηγήσει αυτά που δεν βρήκατε.

  Ακόμα και αν δεν έχετε επισκεφτεί τα δωμάτια απόδρασης σίγουρα θα σας ακούγεται οικεία η συγκεκριμένη περιγραφή. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι έχουν παίξει κάτι αντίστοιχο είτε στον υπολογιστή τους είτε στο κινητό τους. Δεν είναι και λίγα τα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει με την ίδια λογική που έχουν και τα δωμάτια απόδρασης. Από την δεκαετία του 90 τα πρώτα adventure rooms που είχαν βγει στους υπολογιστές είχαν την συγκεκριμένη φιλοσοφία. Φιλοσοφία του ψάχνω για κρυμμένα αντικείμενα και στοιχεία προσπαθώντας να τα αποκρυπτογραφήσω. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και στα δωμάτια απόδρασης και για αυτό και όσοι παίζουν πρώτη φορά νιώθουν μεγάλη οικειότητα.

  ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΔΑΣ

  Βλέποντας στην Ασία την μεγάλη απήχηση που είχαν τα συγκεκριμένα video games δεν άργησαν να τα μεταφέρουν σε πραγματικά δωμάτια. Η προτίμηση του κόσμου σε αυτή την καινούρια μορφή ψυχαγωγίας ήταν εντυπωσιακή. Τα δωμάτια απόδρασης άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Τουρίστες από την Ευρώπη και την Αμερική βλέποντας την μεγάλη απήχηση αποφάσισαν να τα μεταφέρουν στις χώρες τους. Η Αμερική ήταν η πρώτη χώρα που εισήγαγε τη νέα αυτή μορφή ψυχαγωγίας. Στην Ευρώπη οι Ούγγροι ήταν αυτοί που είδαν την μεγάλη αυτή επιχειρηματική ευκαιρία κάνοντας την αρχή στην γηραιά ήπειρο.

  Στην Ελλάδα την αρχή την έκανε η εταιρία Athens Clue δημιουργώντας τα 5 πρώτα Δωμάτια Απόδρασης στην Αθήνα. Το ελληνικό κοινό έδειξε να ενθουσιάζεται με την νέα μορφή ψυχαγωγίας. Ενθουσιασμός που μεταφράστηκε στο να δημιουργούνται μεγάλες λίστες αναμονής για να μπορέσει να κλείσει κάποιος κάποιο δωμάτιο. Και αυτό έκανε αρκετούς να δουν την επιχειρηματική ευκαιρία που πρόσφερε ο κλάδος και στην χώρα μας. Αυτή την στιγμή μόνο στην Αθήνα έχουν δημιουργηθεί 186 διαφορετικά θεματικά δωμάτια από περισσότερες από 50 εταιρίες. Αριθμός που κατατάσσει την χώρα μας ως μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους αυτού του συναρπαστικού παιχνιδιού.

  GREAT ESCAPE ROOMS

  Ανάμεσα σε όλες αυτές τις εταιρίες που έχουν ανοίξει Δωμάτια Απόδρασης στην Αθήνα, αυτή που ξεχωρίζει είναι το Great Escape Rooms. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος βλέποντας τις κριτικές του κοινού στο πλέον έγκυρο trip advisor. Το Great Escape rooms βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ποιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Ψυρρή. Ξεκίνησε με 2 διαφορετικά θεματικά δωμάτια το 2015 και 2 χρόνια μετά έχει φτάσει τα 7. Πλέον έχει βάλει στην γκάμα του και δωμάτια με ηθοποιούς δημιουργώντας νέα δεδομένα στον χώρο των Δωματίων Απόδρασης.

  Το The Circus είναι ένα δωμάτιο που απευθύνεται κυρίως σε  αρχάριες ομάδες.
  δωμάτια απόδρασης

  The Circus escape room | Great escape rooms

  Τα Perfect Crime και το Guantanamo είναι τα δυο ποιο διαδραστικά δωμάτια απόδρασης της συγκεκριμένης εταιρίας.
  Δωμάτια απόδρασης

  Escape rooms | Great escape rooms Athens

  Το Schindler’s List και Inception είναι τα δυο δωμάτια απόδρασης που απευθύνονται σε ποιο έμπειρες ομάδες.
  Δωμάτια απόδρασης

  Escape rooms | Great escape rooms Athens

  Και τα The Ritual και Survivor είναι δωμάτια απόδρασης με ηθοποιούς κάνοντας ποιο ρεαλιστικό το παιχνίδι. Ειδικότερα το The Ritual θεωρείται ένα από τα ποιο τρομαχτικά δωμάτια της Αθήνας, αν όχι το ποιο τρομαχτικό.
  δωμάτια απόδρασης

  Δωμάτια απόδρασης | Great escape rooms Athens

  Επέλεξε το δωμάτιο που θες να αποδράσεις και διασκέδασε μαζί με την παρέα σού!Κάνε κράτηση Τώρα! Book now
  AUTHOR

  Great_escape

  All stories by: Great_escape