+30 213 0354432 info@greatescape.gr

TEAM BΟΝDING – Great Escape Rooms

Το να καταφέρεις να βγεις από ένα δωμάτιο απόδρασης, αποτελεί μια από τις ποιο δυνατές ασκήσεις TEAM BUILDING. Η ροή των δωματίων και οι γρίφοι, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε μια μέση ομάδα, να μπορεί οριακά να τα καταφέρει. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει όλα τα μέλη της ομάδας να καταφέρουν να συνεργαστούν αρμονικά μεταξύ τους.  Κάτι, που είναι και η βασικότερη επιδίωξη, μιας πρακτικής TEAM BΟΝDING. Αυτό που κάνει όμως τα δωμάτια απόδρασης να ξεχωρίζουν από άλλες πρακτικές team building,είναι ότι αποτελούν μια ευχάριστη δραστηριότητα. Βγάζει γέλιο και γενικότερα οι συμμετέχοντες, την ευχαριστιούνται σε υπερθετικό βαθμό. Αυτό μας το αποδεικνύει έμπρακτα, το φαινόμενο να συζητιέται στο γραφείο, η εμπειρία που ζήσανε οι συμμετέχοντες στα παιχνίδια σκέψης.Escape Rooms Team Building

Πέραν του ότι αποτελεί μια πολύ ευχάριστη άσκηση TEAM BΟΝDING, τα escape rooms αποτελούν και μια χρήσιμη πηγή άντλησης συμπερασμάτων από τις εταιρίες, για τα στελέχη τους. Έτσι οι εταιρίες μπορούν και συλλέγουν χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τις ικανότητες των στελεχών τους στην επικοινωνία, την οργανοτικότητα, κριτική σκέψη, λογική, οργάνωση χρόνου και δημιουργική φαντασία σε ποικίλα περιβάλλοντα μιας και ποτέ δεν μοιάζει το ένα δωμάτιο απόδρασης με το άλλο.

Υπάρχουν ορισμένα escape rooms  με έντονο background στον τομέα του team building. Ως αποτέλεσμα έχει να μπορεί να γίνει μετά το τέλος του παιχνιδιού μια ανάλυση των κινήσεων της ομάδας. Η ανάλυση περιλαμβάνει τις αποφάσεις που πήρε η ομάδα, το Time management, το πόσο καλό επίπεδο επικοινωνίας υπήρχε στην ομάδα, ποιος έδειξε ηγετικά χαρακτηριστικά παίρνοντας πρωτοβουλίες και ποιος ήταν ποιο ομαδικός. Γίνεται πλήρης ανάλυση και συζήτηση με την ομάδα, για τους λόγους που δεν κατάφεραν ή κατάφεραν να αποδράσουν.

Οι βασικές ικανότητες που θα πρέπει να έχει η ομάδα για να καταφέρει να αποδράσει από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια TEAM BΟΝDING  είναι:Team Building

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Έχεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού μια έξυπνη ιδέα για το πως μπορεί να λυθεί ένας γρίφος? Μην την κρατάς για τον εαυτό σου γιατί δύσκολα θα καταφέρει η ομάδα να βγει εγκαίρως από το δωμάτιο. Πολλά στοιχεία που συναντάμε στην αρχή του παιχνιδιού, είναι χρήσιμα για την επίλυση ενός γρίφου στο τέλος. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να μοιράζονται οι πληροφορίες που συναντά κάποιος με τους υπόλοιπους της ομάδας.  Προσόν που σίγουρα ενδιαφέρει μια εταιρία να υπάρχει στους υπαλλήλους της.

 • ΗΓΕΣΙΑ

  Αυτό που συμπεραίνουμε από ένα 70% των ομάδων που δεν καταφέρνουν να αποδράσουν από το δωμάτιο στον προκαθορισμένο χρόνο, είναι ότι υπάρχει έλλειψη ηγετών. Άτομα, που θα πάρουν πρωτοβουλίες και θα οδηγήσουν και τους υπόλοιπους στην έξοδο. Ακόμα και όταν υπάρχουν δυο διαφορετικές ιδέες για την επίλυση ενός γρίφου, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά, είναι απαραίτητη η ύπαρξη αυτού που θα επιλέξει ποιο από τα δυο πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα και να τραβήξει και τους υπόλοιπους μαζί του.  Προσόν που σίγουρα ενδιαφέρει πολύ τις εταιρίες να μάθουν ποια από τα στελέχη τους έχουν και ποια όχι. Ακόμα ένα σημείο λοιπόν που τα escape rooms βοηθάνε στο TEAM BΟΝDING.

 • ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ

  Πολλές φορές όταν βρισκόμαστε μπροστά σε έναν γρίφο τα πράγματα είναι πολύ ποιο απλά από ότι νομίζουμε. Επειδή όλοι μας έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετική προσέγγιση ώστε να δώσουμε λύση εκεί που βλέπουμε αδιέξοδο. Η ύπαρξη ατόμων μέσα στην ομάδα, που να μπορούν να σκεφτούν εναλλακτικά, πολλές φορές αποτελεί την λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά. Οδηγείται έτσι η ομάδα, στην έγκαιρη έξοδο από το δωμάτιο.  Λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει την διαφορά και σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που μπορεί να βρεθεί μια εταιρία.

 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

  Είναι γεγονός πως 5 διαφορετικές προσωπικότητες αντιμετωπίζουν με 5 διαφορετικούς τρόπους μια συγκεκριμένη κατάσταση. Όταν όμως υπάρχει μόνο μια λύση αυτές οι 5 προσωπικότητες θα πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά και να καταλήξουν γρήγορα σε μια λύση κοινής αποδοχής. Αλλιώς πολύ δύσκολα θα τα καταφέρουν να βγουν από το δωμάτιο στον προκαθορισμένο χρόνο. Πόσες φορές το ίδιο ζητούμενο δεν είναι απαραίτητος παράγοντας για να γίνει η υπέρβαση σε μια εταιρία.

Βλέπουμε λοιπόν πως παρόλο που τα escape rooms δεν δημιουργήθηκαν με σκοπό το TEAM BΟΝDING, αλλά σαν εναλλακτικός τρόπος ψυχαγωγίας, αποτελούν ίσως την ιδανικότερη μορφή άσκησης  για TEAM BΟΝDING εταιριών.