+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Team Building

Team building activities – Great Escape Award

Team building activities – Το Great Escape έχει επιτύχει μια σημαντική διάκριση. Είναι η πρώτη επιχείρηση Escape rooms παγκοσμίως, η οποία λαμβάνει βραβείο HR για δραστηριότητες Team Building & Team Bonding.

Η εταιρεία Great Escape – Alternative Entertainment, βραβεύτηκε στα HR Community Awards 2015 με το βραβείο της “καινοτόμου πρακτικής”. Το βραβείο δόθηκε για την παρουσίαση των μεθόδων εναλλακτικού Team building και το Employee Selection Process. Οι μέθοδοι αυτοί αποτελούν τομή στις αντίστοιχες διαδικασίες διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Επιλογής Προσωπικού στην Ελλάδα.

Το Employee Selection Process είναι μια μέθοδος επιλογής προσωπικού με χρήση Δωματίων Απόδρασης και παιχνιδιών λογικής. Η μέθοδος αυτή αποτελεί καινοτομία της ομάδας του Great Escape, η οποία κατέχει αξιοσημείωτο HR Background.

Team Building – Team Bonding

Οι δραστηριότητες Team Building σε Escape rooms, αποτελούν την νέα εναλλακτική λύση για τη Δημιουργία Ομάδας, για εταιρείες στην Αθήνα. Τα Great Escape, δημιούργησαν για εσάς υψηλής ποιότητας δραστηριότητες, ώστε να δοκιμάσουν τις δεξιότητες της ομάδας σας και παράλληλα να την ψυχαγωγήσουν. Κλειδωθείτε σε ένα δωμάτιο γεμάτο καλά κρυμμένα στοιχεία, κωδικούς και γρίφους και ανακαλύψτε αν είστε σε θέση να αποδράσετε. Χρησιμοποιείστε όλες σας τις ικανότητες και αναπτύξτε τις δεξιότητες που θα χρειαστείτε και στον επαγγελματικό σας χώρο.

Τα δωμάτια του Great Escape Rooms περιλαμβάνουν ευφυή σενάρια, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να δημιουργήσουν στην ομάδα την απαραίτητη χημεία. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος, που θεωρείται από τις κορυφαίες δραστηριότητες Team Building στην Ελλάδα, για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Το Team Bonding σε Escape rooms, δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ή δεξιότητες, όμως η συνεργασία είναι απαραίτητη για την επιτυχή ολοκλήρωση του παιχνιδιού!

Είναι το ίδιο πνεύμα συνεργασίας που διέπει τον επαγγελματικό χώρο είναι αρκετό για την απόδραση από το θεματικό δωμάτιο. Οι ικανότητες που οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν κάθε μέρα στη δουλειά, κρατούν το κλειδί της απόδρασης! Αν επικοινωνήσουν σωστά και αποτελεσματικά, θα βγουν από το δωμάτιο με την αίσθηση της επιτυχίας. Αδιαμφισβήτητα, θα είναι μια ευχάριστη αλλαγή για τους εργαζόμενους, που θα συζητούν για καιρό και θα θέλουν να επαναλάβουν!

 

Team Building activities – Rooms

Στα Great Escape Rooms, υπάρχουν 2 θεματικά δωμάτια για Team Building. Μέσα από αυτά μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας ενδιαφέρει και ταιριάζει καλύτερα με τους στόχους που έχετε θέσει για την ομάδα σας. Ο βαθμός δυσκολίας και οι θεματικές ποικίλουν ανάλογα με το δωμάτιο. Η ροή των δωματίων είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε η ομάδα να αποδράσει οριακά, αν συνεργαστεί σωστά και αποτελεσματικά. Στα δωμάτια του Great Escape, τα μέλη του προσωπικού σας μπορούν να έχουν μια σειρά από κοινές εμπειρίες. Τα σενάρια και οι καταστάσεις είναι σχεδιασμένα για να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν το ομαδικό τους πνεύμα.

Οφέλη

Τα Great Escape Rooms, ενισχύουν την συνεργασία, την δημιουργική σκέψη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο εργασίας. Προσφέρουν δραστηριότητες Team Building, πέρα των καθιερωμένων. Μέσα από καλά κρυμμένα στοιχεία, παιχνίδια λογικής, παρατηρητικότητα και γρίφους, οι ομάδες θα πρέπει να στηριχθούν στις δυνάμεις τους. Κάθε μέλος της ομάδας θα συνεισφέρει τις δικές τους ικανότητες προς τον κοινό σκοπό. Έτσι, όχι μόνο θα αποκτήσουν κουλτούρα συνεργασίας και ομαδικότητας, αλλά θα γίνουν εμφανείς και οι ιδιαίτερες ικανότητες καθενός συνεργάτη.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνεργαστούν αποτελεσματικά, για να μπορέσουν να αποδράσουν από το δωμάτιο και να πετύχουν το στόχο. Συμμετέχοντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον υψηλής πίεσης, οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την απόδοση τους.

Αναλυτικότερα:

 • Τα Team Building activities στα Great Escape, ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση και την ελεύθερη έκφραση μεταξύ των συναδέλφων, κάτι λιγότερο πιθανό στο χώρο της εργασίας. Οι συμμετέχοντες δε βρίσκονται στο αυστηρό περιβάλλον του γραφείου, αλλά σε μια φανταστική τοποθεσία. Έτσι μπορούν να αναπτύξουν νέους κώδικες επικοινωνίας που θα χρησιμοποιούν μετά και στην εργασία τους, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα!
 • Οι παίκτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητες παρατήρησης, αλλά και τις νοητικές τους ικανότητες και να αντέξουν την πίεση και την ένταση, καθώς ο χρόνος τελειώνει!
 • Στα Great Escape, θα γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, καθώς θα συνεργάζονται αρμονικά για να αποδράσουν από το δωμάτιο.

 

 • Αυτού του είδους δραστηριότητες, προτρέπουν τις ομάδες να σκεφτούν δημιουργικά, καθώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις.
 • Το Team Building φέρνει τα μέλη της ομάδας πιο κοντά και δημιουργεί την αίσθηση της επιτυχίας αν καταφέρουν να αποδράσουν. Μάλιστα, οι ίδιοι θα θελήσουν να το επαναλάβουν σύντομα, κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Μάνατζμεντ ως performance incentive!
 • Οι δραστηριότητες στα Great Escape διεξάγονται σε ένα συναρπαστικό και διασκεδαστικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον φαντασίας και «απορρόφησης» (immersion) κατά πολύ ανώτερο από τις παραδοσιακές εταιρικές δραστηριότητες.
 • Τέλος, βελτιώνει χρήσιμες δεξιότητες, όπως είναι το Time management και ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων.

Great Escape – Team Building advantages

Οι δραστηριότητες Team Building στο Great Escape έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι άλλων κλασικών δραστηριοτήτων δημιουργίας ομάδας και διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων. Μερικά ενδεικτικά πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

 • Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες για να συμμετάσχει κάποιος. Χρειάζεται μόνο τα έμφυτα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τα οποία ο κάθε παίκτης έχει εξελίξει με την πάροδο του χρόνου.
 • Eίναι κατάλληλο και για τα δύο φύλα εξίσου, χωρίς να δίνει πλεονέκτημα σε κάποιο από τα δύο. Στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον η ισότιμη συνύπαρξη των φύλων είναι βασικός παράγοντας κι αυτό αποτελεί στοιχείο της μεθόδου μας.
 • Δεν απαιτεί σωματική δύναμη.
 • Για να επιτύχουν οι ομάδες το στόχο τους, να αποδράσουν από το δωμάτιο, χρειάζεται να συνεργαστούν όσο καλύτερα μπορούν.
 • Δίνει στους υπεύθυνους της εταιρίας και στους recruiters την δυνατότητα οπτικοακουστικής παρακολούθησης των ομάδων από ειδικές κάμερες. Έτσι, μπορούν να ανακαλύψουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που αφορούν την απόδοση της ομάδας. Η διαδικασία αυτή είναι απολύτως σύννομη.
 • Στις δραστηριότητες Team Building των Great Escape, δεν απαιτείται κανένα ιδιαίτερο ταλέντο. Από την άλλη, η ίδια η διαδικασία της δραστηριότητας είναι αυτή που φέρνει στην επιφάνεια τα ταλέντα που μπορεί να έχει ένας εργαζόμενος!
 • Μπορεί να γίνει γρήγορα και εύκολα χωρίς υψηλό κόστος. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες και τον αριθμό μελών της ομάδας σας και να σας δώσουμε μια συμφέρουσα προσφορά!

 

 

Team Building activities – Ενίσχυση ικανοτήτων!

Οι δραστηριότητες team building του Great Escape, δίνουν την ευκαιρία στο προσωπικό της εταιρίας σας να διασκεδάσει, ενώ εσείς ταυτόχρονα αναλύετε τις δεξιότητες και το επίπεδο συνεργασίας της ομάδας. Το συναρπαστικό και διασκεδαστικό περιβάλλον δίνει έντονα πνευματικά ερεθίσματα, ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Είναι μια ασφαλής και έξυπνη επιλογή για κάθε τύπο εργαζόμενου και κάθε τύπο εταιρίας ή οργανισμού, στο κέντρο της Αθήνας. Τα χαρακτηριστικά και οι ικανότητες που πρέπει να έχει η ομάδα μέσα στο δωμάτιο, είναι όμοια με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το προσωπικό μιας επιχείρησης, ώστε αυτή να υπερέχει έναντι του ανταγωνισμού.

Χαρακτηριστικά όπως:

 • Επικοινωνία – Οι παίκτες για να καταφέρουν να αποδράσουν πρέπει να ακούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους και να αναπτύξουν κοινό κώδικα επικοινωνίας.
 • Στρατηγικός σχεδιασμός – Η ομάδα πρέπει να βάλει προτεραιότητες και να δημιουργήσει γρήγορα ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης. Πρέπει επίσης να μάθει να μεταβάλλει το σχέδιο αυτό, ανάλογα με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν.
 • Ηγετικές ικανότητες – Οι παίκτες πρέπει να συντονιστούν, από το άτομο που διαθέτει όλα τα απαραίτητα ηγετικά χαρακτηριστικά. Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι θα μάθουν να αποδέχονται αυτό το άτομο ως «ηγέτη» της ομάδας και να εκτελούν τα tasks που τους αναθέτει.
 • Think outside the box – Η ομάδα πρέπει να σκεφτεί έξω από τα συνηθισμένα, να αναλύσει τα δεδομένα και να χρησιμοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά της.
 • Ομαδικότητα – Ίσως το σημαντικότερο προσόν που χρειάζεται η ομάδα που συμμετέχει στο  Team Building, για να αποδράσει από το δωμάτιο.
 • Θετική Σκέψη – Η ομάδα πρέπει να πιστεύει στις ικανότητες της και να μην παραιτείται. Αυτή είναι μια από τις βασικές λειτουργίες του ηθοποιού στα δωμάτια με ηθοποιό, που λειτουργεί και σαν εμψυχωτής της ομάδας. Επίσης, είναι και μια από τις λειτουργίες του Συντονιστή του Παιχνιδιού (Game Master) πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

 

Γιατί Team building activities;

Τα Team building activities, είναι κατάλληλα για εργαζόμενους και στελέχη εταιριών και οργανισμών, πριν από την έναρξη ομαδικών project. Προετοιμάζουν κατάλληλα την ομάδα για την επικείμενη συνεργασία της. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για πρώτη γνωριμία μεταξύ μελλοντικών συνεργατών, που θα είναι πιο «ανοιχτοί» στο περιβάλλον του δωματίου απόδρασης, παρά στο περιβάλλον του γραφείου. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται για μια εταιρία εμπορικού σκοπού, αλλά για έναν κοινωνικό οργανισμό ή Μ.Κ.Ο., η προετοιμασία της ομάδας για τη μελλοντική της συνεργασία είναι σημαντική για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.

Employee Selection Process

Great Escape – Alternative Entertainment, έχει δημιουργήσει μια εναλλακτική μέθοδο, για το employee selection process εταιριών. Η ομάδα της Great Escape, η οποία κατέχει σημαντικό background στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων, μελέτησε τις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης. Εξέτασε επίσης τις βασικές ικανότητες που κάθε εργαζόμενος διαθέτει στην καθημερινή του εργασιακή πραγματικότητα. Συνδυάζοντας αυτά με τις δυνατότητες που οι σύγχρονες μορφές Εναλλακτικής Ψυχαγωγίας προσφέρουν, δημιούργησε τη μέθοδο που εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα. Η μέθοδος αναδεικνύει στον recruiter όλα τα χαρακτηριστικά του υποψήφιου εργαζόμενου που θα είναι απαραίτητα στο χώρο εργασίας.

 1. Ομαδικότητα
 2. Λογική
 3. Επικοινωνία
 4. Ηγετική ικανότητα
 5. Αντίληψη
 6. Συνεργασία
 7. Δεκτικότητα
 8. Παρατηρητικότητα
 9. Time management

Μέσα από την παρατήρηση της επίδοσης των υποψηφίων στο περιβάλλον του δωματίου απόδρασης ή του παιχνιδιού στο χώρο της εταιρίας, ο recruiter μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Στο τέλος, με τη βοήθεια των scorecards της Great Escape – Alternative Entertainment και τη συνδρομή των έμπειρων facilitators, μπορεί να επιλέξει τον ιδανικό υποψήφιο για τη θέση, ή να περιορίσει τη λίστα των υποψηφίων προς επιλογή (short list).

Παιχνίδια εξωτερικού χώρου – Tailor Made παιχνίδια

Η έμπειρη ομάδα μας έχει σχεδιάσει και δημιουργήσει μια σειρά από δραστηριότητες εξωτερικού χώρου, που διέπονται από την ίδια φιλοσοφία με τα δωμάτια απόδρασης. Παιχνίδια που απαιτούν λογική, συνεργασία, ομαδικό πνεύμα, επικοινωνιακές δεξιότητες και καλό συντονισμό. Έτσι, οι δραστηριότητες μπορούν να γίνονται στους χώρους της εταιρίας – πελάτη, ή σε χώρους όπως ξενοδοχεία ή και πλατείες. Σκοπός είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση της εταιρίας – οργανισμού και των εργαζομένων της. Ένα παιχνίδι εξωτερικού χώρου μπορεί να στηθεί και να διεξαχθεί σε οποιοδήποτε χώρο υποδείξει η εταιρία-πελάτης, εντός Αττικής, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μια άλλη δυνατότητα είναι η μετατροπή ενός υπάρχοντος χώρου σε θεματικό δωμάτιο απόδρασης αλλά ακόμα και η δημιουργία εξ αρχής ενός θεματικού δωματίου, προσαρμοσμένου στις ανάγκες, αλλά και στην εταιρική ταυτότητα της εκάστοτε εταιρίας.

Οι δυνατότητες, τόσο για τα Team Buiding, όσο και για την Employee selection process είναι απεριόριστες και συνεχώς εμπλουτίζονται! Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να μελετήσουμε τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης και σας προτείνουμε την κατάλληλη λύση.

 

Πελάτες

Μεγάλες εταιρίες στο χώρο της Φαρμακευτικής, της Λιανικής Πώλησης, της Εστίασης, της Παροχής Λογιστικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και σε πολλούς άλλους τομείς έχουν ήδη εμπιστευτεί τo Great Escape – Alternative Entertainment για την εκπαίδευση των ομάδων τους. Παράλληλα, σημαντικές εταιρίες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τη διαδικασία επιλογής προσωπικού – Employee Selection process για την επιλογή συνεργατών τους.

Η δική τους εμπιστοσύνη είναι η σημαντικότερη ανταμοιβή για εμάς, καθώς μελετάμε τις εξελίξεις στον τομέα των Human Resources και βελτιώνουμε συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας. Η καλλιέργεια μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες μας, μας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίζουμε καλύτερα τις ανάγκες τους και να προσαρμόζουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στη δική τους φιλοσοφία και πλάνο τις δικές μας μεθόδους.

Team Building activities – BOOK NOW

Σχετικά άρθρα …

Team Bonding σε Escape Rooms

Το Team Bonding σε Escape Rooms αποτελεί μια νέα μορφή εναλλακτικής ψυχαγωγίας, που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τα δωμάτια απόδρασης, είναι ένα ομαδικό και διαδραστικό παιχνίδι, που βάζει σε εγρήγορση τις νοητικές ικανότητες και την...

Διαβάστε Περισσότερα

Escape Rooms Team Building – Η Καλυτερη Μεθοδος?

Team Building Great Escape rooms - Team Building. Η ραγδαία ανάπτυξη των escape rooms στην Ελλάδα δεν οφείλεται μόνο στην ανάγκη του κόσμου να βρει εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας. Οφείλεται επίσης, στις δεκάδες εταιρίες που έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το...

Διαβάστε Περισσότερα

GREAT ESCAPE – Δραστηριότητες Team building

Δραστηριότητες Team building Είναι πολύ πιθανό να έχετε συμμετάσχει σε κάποια από τις Δραστηριότητες Team building που υπάρχουν. Ίσως να ήταν κάποιο σαββατοκύριακο απόδρασης από την Αθήνα, ένα απόγευμα σε κάποιο γυμναστήριο πραγματοποιώντας ομαδικές ασκήσεις, ή μια...

Διαβάστε Περισσότερα

ESCAPE ROOMS TEAM BUILDING ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ GREAT ESCAPE ROOMS

Escape rooms Team Building για εταιρίες Η διαδικασία απόδρασης από τα escape rooms Team Building, αποτελεί μια από τις καλύτερες δραστηριότητες Team Building για εταιρίες. Η απόδραση από ένα ειδικά διαμορφωμένο θεματικό δωμάτιο με τον χρόνο να πιέζει αδυσώπητα...

Διαβάστε Περισσότερα

BOOK NOW