+30 213 0354432 info@greatescape.gr

Ποια είναι τα πιο τρομακτικά escape rooms?

Ποια είναι τα πιο τρομακτικά escape rooms; Αυτή είναι μια απορία που έχουν όσοι παίζουν δωμάτια απόδρασης. Ειδικά οι ομάδες και παίκτες που προτιμούν αυτό το είδος δωματίων, τα escape rooms Τρόμου, το συζητούν συνεχώς. Σε παρέες, σε διαδικτυακές συζητήσεις, σε δημοσκοπήσεις, όπου υπάρχουν escapers που επικοινωνούν μεταξύ τους, ρωτούν να μάθουν. Ποια είναι τα πιο τρομακτικά escape rooms είναι η ερώτηση που κάνουν τις περισσότερες φορές. Σε ποια escape rooms θα βιώσουν τον περισσότερο τρόμο και συγκινήσεις; Ποια escape rooms θα σε κάνουν να νιώσεις τη μεγαλύτερη ένταση; Σε ποια escape rooms κατά την κοινή τους φράση «θα πεθάνουν»; Ποιά escape rooms Τρόμου θα απολαύσει όλη η παρέα;

Η απάντηση διαφέρει ανάλογα με τον παίκτη, την ομάδα και τα γούστα. Διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες και τη διάθεσή τους. Φυσικά η γενικότερη ποιότητα ενός δωματίου απόδρασης είναι καθοριστικός παράγοντας. Η ποιότητα ενός δωματίου ως σύλληψη και κατασκευή αλλά κι ως επένδυση είναι κάτι που φαίνεται. Φυσικά υπάρχουν και τρόποι να τη μετρήσουμε που έχουν αναπτυχθεί στα χρόνια λειτουργίας αυτής της μορφής ψυχαγωγίας. Αν μη τι άλλο, τα δωμάτια απόδρασης είναι μια Επιστήμη, όπως και Τέχνη! Όμως ο τρόμος, το συναίσθημα ανησυχίας κι αβεβαιότητας δεν είναι κάτι που κάποιος μπορεί να μετρήσει εύκολα! Δεν υπάρχει το «τρομόμετρο»!

Αυτό που υπάρχει είναι η μοναδικότητα της εμπειρίας! Καθένας παίκτης βιώνει διαφορετικά την εμπειρία του κάθε τρομακτικού escape room. Εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία, την πρότερη εμπειρία του σε δωμάτια, την παρέα με την οποία συμμετέχει στο παιχνίδι. Επίσης, εξαρτάται από την κατανόηση της ιστορίας και της πλοκής. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα νέα στοιχεία που θα συναντήσει και η δημιουργική χρήση των παλιών. Και φυσικά πάντα σημαντικές είναι και οι προσδοκίες που έχει. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζουν οι κριτικές που έχει διαβάσει, οι γνώμες των ατόμων που εμπιστεύεται και οι διαφημίσεις.

 

 

Τρομακτικά escape rooms

Τα τρομακτικά escape rooms έχουν διαδοθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Πρόκειται για escape rooms με θέμα τρομακτικό και με ανάλογη ατμόσφαιρα. Σε ένα τρομακτικό escape room κυριαρχεί το συναίσθημα του φόβου, που αποτελεί και τον βασικό «ανταγωνιστή» των παικτών. Η τρομακτική ιστορία του δωματίου καθορίζει τη θεματολογία του, τα σκηνικά, τα αντικείμενα και τους γρίφους. Καθορίζει επίσης το είδος της ροής και φυσικά το ρόλο των ηθοποιών όταν αυτοί υπάρχουν.

Κάθε escape room είναι μια μοναδική εμπειρία. Ακόμα κι αν το «ίδιο» δωμάτιο υπάρχει σε διαφορετικές τοποθεσίες ή franchise, δεν είναι ποτέ παρόμοιο. Φυσικά τα τρομακτικά escape rooms έχουν αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ τους:

  • Τρομακτικό θέμα
  • Σκηνικά – κατασκευές
  • Φωτισμοί
  • Οπτικά εφέ
  • Ηχητικά εφέ και απόκοσμη μουσική
  • Τρομακτικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, με ή χωρίς jumpscares.

Όμως, η πρωτοτυπία κάθε δωματίου βρίσκεται στον τρόπο που οι game designers έχουν καταφέρει να συνδυάσουν όλα αυτά τα στοιχεία. Οι τρόποι που έχουν βρει να συνδέσουν την ατμόσφαιρα με τη ροή, να ενσωματώσουν τις διαφορετικές πτυχές της εμπειρίας σε ένα σύνολο. Κάτι που αλλιώς το περιμένεις κι αλλιώς σου παρουσιάζεται. Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο της εμπειρίας Τρόμου, που τα τρομακτικά escape rooms προτείνουν. Φόβο σου προκαλεί ο,τιδήποτε σε βγάζει από τη ζώνη άνεσης (comfort zone). Ο,τιδήποτε δεν είναι γνώριμο ή είναι διαφορετικό από τις προσδοκίες σου, προκαλεί ένα αίσθημα αβεβαιότητας κι ανησυχίας. Πάνω σε αυτό, οι σχεδιαστές των τρομακτικών escape rooms δημιουργούν αξέχαστες εμπειρίες Τρόμου!

 

 

Escape room θρίλερ

Στα Ελληνικά υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στη χρήση του όρου «θρίλερ». Ειδικά για τις παλαιότερες γενιές, η λέξη «θρίλερ» είναι συνώνυμη με την «ταινία Τρόμου». Αν μια ταινία έχει στοιχεία Τρόμου, υπερφυσικού ή ανθρώπινου, θα το χαρακτηρίσουμε ως θρίλερ. Αντίστοιχα, όταν μιλάμε για escape room θρίλερ, οι περισσότεροι εννοούν τρομακτικά escape rooms. Μάλιστα, ειδικά για escape rooms Τρόμου, εννοούν δωμάτια απόδρασης επηρεασμένα από ταινίες Τρόμου. Υπερφυσικά φαινόμενα, κατάρες, πνεύματα κι αιμοδιψείς κατά συρροή δολοφόνοι είναι στοιχεία ενός escape room θρίλερ.

Η αγγλική γλώσσα όμως έχει μια πιο ευρεία χρήση της λέξης θρίλερ. Τόσο για μια ταινία ή βιβλίο, ή ακόμα και escape room, το «θρίλερ» δεν είναι υποχρεωτικά συνώνυμο του Τρόμου. Για την ακρίβεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη “thriller” για οτιδήποτε προσφέρει thrills δηλαδή έντονες συγκινήσεις και συναισθήματα. Μια ταινία Τρόμου είναι σίγουρα θρίλερ, γιατί προσφέρει το στοιχείο του φόβου και της έντασης. Όμως μπορεί να υπάρχει κι ένα πολιτικό θρίλερ, που είναι γεμάτο σεναριακές ανατροπές και παιχνίδια εξουσίας. Ένα κατασκοπικό θρίλερ, με ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε περιόδους ανταγωνισμού χωρών και κατασκόπων. Επίσης, ένα πολεμικό θρίλερ, που ο εχθρός παραμονεύει στα χαρακώματα, αλλά ίσως δεν τον δούμε και ποτέ. Ένα αστυνομικό θρίλερ που δεν έχει σκηνές τρόμου και υπερφυσικά στοιχεία, αλλά έντονο μυστήριο κι έναν άπιαστο εγκληματία.

Τα escape rooms θρίλερ λοιπόν, μπορούν να είναι escape rooms Τρόμου, αλλά όχι απαραίτητα. Ένα escape room με θέμα κατασκοπικό ή αστυνομικό μπορεί να είναι από μόνο του ένα θρίλερ «για γερά νεύρα». Δε χρειάζεται ούτε η οπτική φρίκη, ούτε ο επιθετικά δηλωμένος τρόμος του jumpscare. Μικρές λεπτομέρειες που φέρνουν αυξομειώσεις συναισθημάτων και ενεργοποιούν τον εγκέφαλο. Η δυνατή ιστορία, που κάνει την ομάδα πρωταγωνιστές της περιπέτειας. Όλα δημιουργούν δυνατά συναισθήματα και αναμνήσεις. Από την άποψη αυτή, κάθε escape room μπορεί να χαρακτηριστεί escape room θρίλερ!

 

 

Τα πιο τρομακτικά escape rooms – Great Escape

Τα Great Escape Rooms έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο τρομακτικά escape rooms στην Ελλάδα. Καθώς η Great Escape ήταν από τις πρώτες εταιρίες δωματίων απόδρασης στη χώρα, είναι πρωτοπόρος σε πολλά είδη δωματίων. Ανάμεσα σε αυτά είναι φυσικά και τα τρομακτικά escape rooms. Τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, τα τρομακτικά δωμάτια του Great Escape προσφέρουν καθημερινά δυνατές στιγμές σε πολλές ομάδες.

 

 

Τρομακτικά escape rooms στην Αθήνα – Great Escape Rooms

The Ritual

To απόλυτα τρομακτικό The Ritual είναι ένα δωμάτιο που καθόρισε την έννοια του Τρόμου στην Ελλάδα. Ως ένα από τα πρώτα δωμάτια τρόμου με live acting στην Αθήνα, το The Ritual εισήγαγε πολλούς από τους «κανόνες». Τα περισσότερα από τα τρομακτικά escape rooms που ακολουθήσαν, μιμήθηκαν αρκετά στοιχεία του. Η υποβλητική ατμόσφαιρα, οι μεγάλοι χώροι, η καθηλωτική εισαγωγή, το εντυπωσιακό live acting, αποτελούν ορόσημα για το χώρο. Το The Ritual είναι το δωμάτιο-βαρόμετρο με το οποίο οι γνώστες συγκρίνουν κάθε τρομακτικό escape room που ακολούθησε! Κι όλο αυτό, γιατί το The Ritual δεν είναι ποτέ ένα απλό escape room Τρόμου. Ήταν και είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία Τρόμου που έχει καθηλώσει χιλιάδες παίκτες! Το The Ritual βρίσκεται στο Great Escape Ψυρρή (Λεπενιώτου 12, Ψυρρή) (δωμάτιο με ηθοποιό).

 

 

The Basement’s Secret

To The Basement’s Secret είναι ένα δωμάτιο Τρόμου που παίζει με όλες τις φοβίες των παικτών. Ο φόβος των υπογείων, ο φόβος του σκοταδιού, ο φόβος της παρακολούθησης από «κάτι» που βρίσκεται στις σκιές. Φόβος του Υπερφυσικού, αλλά και του Ανθρώπινου. Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι τα συναισθήματα φόβου που βιώνουν οι παίκτες. Αγωνία, ανησυχία κι ένταση. Όλα τα υπόλοιπα δε μπορεί εύκολα κάποιος να τα περιγράψει με λόγια. Σϊγουρα, τo The Basements Secret είναι ένα τρομακτικό escape room γεμάτο ερωτήματα, με δύσκολες απαντήσεις. Το δωμάτιο The Basement’s Secret βρίσκεται στο Great Escape Ζωγράφου (Μπισκίνη 20, Ζωγράφου) (δωμάτιο με ηθοποιό) – BOOK NOW

Τρομακτικά escape rooms στη Θεσσαλονίκη – Great Escape Rooms

The Ritual Nightmare Edition

Το The Ritual Nightmare Edition είναι το σημαντικότερο τρομακτικό escape room στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να αντλεί έμπνευση από το αντίστοιχο δωμάτιο της Αθήνας, όμως το The Ritual Nightmare Edition είναι μια ξεχωριστή εμπειρία! Οι λάτρεις του Τρόμου το θεωρούν ο,τι πιο τρομακτικό και πιο καθηλωτικό υπάρχει στη Θεσσαλονίκη. Πραγματικά, για τη συμπρωτεύουσα, το The Ritual Nightmare Edition είναι συνώνυμο του τρομακτικού escape room. Οι κριτικές του και η φήμη του το καθιστούν, με μια λέξη «διαβόητο». Είναι μια εμπειρία που κάθε escaper θα πρέπει να ζήσει. Αδρεναλίνη, αβεβαιότητα, έντονα συναισθήματα. Όλα μέσα σε 75 λεπτά! Αντέχεις να το ζήσεις; (δωμάτιο με ηθοποιό) – BOOK NOW

 

 

Ritual 0: The Beginning

Το The Ritual 0: The Beginning δεν είναι απλά το prequel του The Ritual Nightmare Edition. Ούτε είναι απλά ένα αριστοτεχνικά σχεδιασμένο παιχνίδι εξωτερικού χώρου. Είναι η πιο δυναμική εμπειρία Τρόμου, που μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη και την ψυχή. Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά από αυτό. Οι άνθρωποι στο δρόμο νιώθεις ότι σε κοιτάνε. Τα κτίρια νομίζεις ότι κρύβουν μυστικά. Μια αθέατη παρουσία βρίσκεται πάντα κοντά σου, απειλητική. Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης μετατρέπονται από μέρη γνώριμα σε άγνωστα τοπία. Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις πού πας; Ότι ξέρεις που είσαι; Το πιο έντονο θρίλερ της Θεσσαλονίκης σε περιμένει. (δωμάτιο με ηθοποιό) – BOOK NOW

 

 

Luna Park Haunted

Τα Luna Parks είναι μέρη χαράς και παιχνιδιού. Είναι μέρη πολύχρωμα και φωτεινά, όπου όλη η οικογένεια ζει όμορφες στιγμές ξεγνοιασιάς. Αυτό το Luna Park όμως είναι κάπως διαφορετικό. Εγκαταλελειμμένο μετά από επέμβαση της αστυνομίας, στέκεται έρημο. Μα, πολλές φορές, οι ντόπιοι λένε ότι βλέπουν φώτα κι ακούν απόκοσμα γέλια σε ένα μέρος που δεν πρέπει κανονικά να υπάρχει κανείς. Ένα από τα νεότερα τρομακτικά escape rooms της πόλης αποτελεί πρόκληση για όσους νομίζουν ότι δεν φοβούνται εύκολα! Σε κάθε τους βήμα, ο φόβος παραμονεύει. Τί έχει απλώσει τη σκιά του εκεί που ήταν κάποτε ένας τόπος χαράς; Εσύ μπορείς να το ανακαλύψεις; Θα προλάβεις να ξεκλειδώσεις τα φρικτά μυστικά του, ή θα γίνεις για πάντα μέρος τους; (δωμάτιο με ηθοποιό) – BOOK NOW

 

 

25.12

Κάτι μοναδικό στο χώρο του Τρόμου ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη. Αν ψάχνετε το πιο τρομακτικό escape room, μόλις βρήκατε κάτι πολύ περισσότερο. Το 25.12 δεν είναι ένα απλό escape room Τρόμου. Είναι ένα Παιχνίδι Ρόλων (Role Playing Game – RPG), που οι ίδιοι οι παίκτες καλούνται να αναλάβουν ρόλους. Η πιο πρωτότυπη, διαδραστική εμπειρία Τρόμου που μπορείς να φανταστείς. Ατμόσφαιρα και φόβος. Επιλογές και συνέπειες. Όλα είναι μέρος του παιχνιδιού. Τίποτα δε σας έχει προετοιμάσει για αυτό,τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με αυτό. Το παρεκκλήσι σε περιμένει. Τολμάς να περάσεις την πόρτα του; (δωμάτιο με ηθοποιό) – BOOK NOW

 

 

Τα δωμάτια του Great Escape Rooms Θεσσαλονίκης βρίσκονται στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 22. Το Ritual 0: The Beginning είναι παιχνίδι εξωτερικού χώρου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

 

Team Building σε τρομακτικά escape rooms

Τα τρομακτικά escape rooms είναι ιδανικές δραστηριότητες για εταιρικά team building events. Η διαδικασία ενός δωματίου απόδρασης δεν απέχει και πολύ από την καθημερινή εργασιακή πραγματικότητα. Επίλυση προβλημάτων ώστε να επιτευχθεί ένας στόχος, μέσα από σχετικά αντίξοες συνθήκες και σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε και την εργασιακή πίεση που εξομοιώνεται μέσα από το στοιχείο του Τρόμου. Ο φόβος και η αγωνία είναι οι σημαντικότερες μορφές πίεσης, ο χρόνος που τελειώνει, ο στόχος που δεν επιτυγχάνεται. Η ομάδα που πρέπει να συνεργαστεί αποτελεσματικά, ενώ ο δολοφόνος ή οι υπερφυσικές οντότητες την απειλούν. Αν και υπάρχει το στοιχείο της φαντασίας και του παιχνιδιού, όλη η κατάσταση δε διαφέρει από μια μέρα στον εργασιακό χώρο.

Η Great Escape είναι πρωτοπόρος εδώ και χρόνια στον τομέα των team building events για εταιρίες κι οργανισμούς. Έτσι, η ομάδα της Great Escape έχει σημαντικό ακαδημαϊκό κι επαγγελματικό background στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων. Έχει σχεδιάσει μια πληθώρα δωματίων απόδρασης και παιχνιδιών εσωτερικού κι εξωτερικού χώρου, κι έχει βραβευτεί για τις πρακτικές της στα HR Awards 2015. Αποτέλεσε την πρώτη εταιρία δωματίων απόδρασης στον κόσμο, που έλαβε μια τέτοια διάκριση. Από τότε δεν έχει σταματήσει να βελτιώνει και να εξελίσσει τις τεχνικές της, να δημιουργεί νέα παιχνίδια και νέες συνεργασίες. Οι μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα και σημαντικές πολυεθνικές την έχουν εμπιστευτεί για τις ανάγκες team building του προσωπικού τους.

 

 

Book your Team Building event

Η Great Escape προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε εταιρία κι οργανισμό να αξιοποιήσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της. Να προσφέρει στο προσωπικό της μια διαδραστική πολύπλευρη εμπειρία τρόμου, που παράλληλα θα εξασκήσει τις ομαδικές ικανότητες της ομάδας συναδέλφων. Τα τρομακτικά escape rooms της Great Escape αποτελούν τους καλύτερους χώρους για εταιρικά team building και team bonding events. Όμως κι όλα τα άλλα δωμάτια απόδρασης και τα παιχνίδια εξωτερικού χώρου μας είναι σχεδιασμένα με άξονα τον εργασιακό χώρο. Κάθε ένα εξασκεί, εκτός από τις βασικές και μερικές ειδικές δεξιότητες.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να διαγνώσουμε τις ανάγκες του δικού σας οργανισμού και να βρούμε τη δραστηριότητα που σας ταιριάζει. Στείλτε μας ένα email στο info@greatescape.gr ή τηλεφωνήστε στο 213 0354432.

Κάνε τώρα κράτηση για την πιο τρομακτική, συναρπαστική εμπειρία. Τα τρομακτικά escape rooms της Great Escape σε περιμένουν!